Bajaga na tapetu

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Danckan

Post by Danckan » 09 Jan 2007, 16:57

:roll:

Rockerka u dusi

Post by Rockerka u dusi » 16 Apr 2007, 19:44

Slazem se sa vama da nije kvalitetan kao mnogi drugi, i smatram da nema posebne glasovne mogucnosti, iako mu je interesantan glas.

Ima par zanimljivih pesmica, i bez obzira na to sto nije bogznakoliko kvalitetan smatram da nije los (ne nista preterano) jer ima neki svoj specifican stil.

Djura

Post by Djura » 17 May 2007, 18:20

Gitarista benda Bajaga i instruktori , pre prvog raspada je Nenad Stamatovic (moj ujak) i sada nema sta da radi pa drzi casove gitare, napisacu gde, sta kako u podforumu oglasi....

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 17 May 2007, 19:52

^^ MEGA offtopic & totalno suvišan post.

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 17 May 2007, 23:10

e brate...respect za taj post...nema sta...hvala na informacijama u svakom slucaju!!!

inace...bajaga je pun kesa a vi niste hahahah (da ne bude total off topic)

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 18 May 2007, 01:08

Bajagu i otuznu exYu scenu porediti sa istorijski bitnim rok bendovima!?! WTF?

Dajte, ljudi... necemo preterivati.

Eleonora

Post by Eleonora » 29 Sep 2007, 16:17

Ne treba takve ljude kao što su Bajaga, Džoni Štulić, Balašević i Arsen Dedić shvatati ozbiljno. To su obični recitatori. Jednostavnim rečima, ljudi koji ne pevaju nego recituju.

A što se tiče Bajage, do jaja mu je "bariton"!

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 30 Sep 2007, 10:41

Bajaga mi je jedna od jadnijih pojava u muzici uopšte.

Kao prvo, on zaista ne zna da peva. Međutim, od Dylana i Cohena svi smo ukapirali da to ne mora da bude presudno. Eto, ja volim Cohenove tekstove, pa malo zažmurim kod evaluacije glasovnih sposobnosti. Ali Bajagini tekstovi... Strašno, ponižavajuće...

Muzika njegovog benda je ono... pa šta znam, treba i to da postoji, srećniji sam kad prolazim pored obdaništa, pa čujem da vaspitačica pusti Bajagu, a ne Cecu, od 2 zla biram manje. I toliko o muzici, nema tu o čemu da se diskutuje. Ispodprosečan domet.

Međutim, ima kod njega nešto što me posebno, posebno uznemirava. On je napravio tu crossover zonu "za svu raju" i to ne mogu da mu oprostim. Sad ću reći nešto provokativno, pa oni koji imaju da kažu lepu reč za Bajagu, bolje da preskoče sledeće redove. Prva turbofolk numera snimljena kod nas je "Plavi safir" od gospodina Bajagića. Da se vesele i pijani tata i glupi sin! Ja sam imao nesreću da budem mlađi tinejdžer kada je album sa ovom pesmom objavljen, i to je bio hit od koga ne može da se živi, a ja ni pre toga nisam voleo Bajagu, a posle toga sam počeo da ga prezirem. Pa onda ona pesma o drugovima koji su kao biseri rasuti po celom svetu (eeeeeej, pa kakva ameba moraš da budeš da pišeš takve tekstove) - to sam toliko puta čuo kad prolazim pored hotelskih sala u kojima je svadba. Pri tom ja nemam ništa protiv toga što se neko opredelio da sluša ovakvu ili onakvu muziku, ali kad neko ko pravi muziku (sad sam mu dao kompliment, rekao sam da je njegov proizvod muzika) nema nikakve ograde, kad ni jednom ne povuče crtu preko koje se ne ide, e to ne mogu da podnesem. Ovde se ne radi o tome da je on meša žanrove, nije to u pitanju, problem je KAKO ih meša, i sa koliko malo stila to radi. Prvo glumi finog dečka iz komšiluka, i daje bombaste izjave o kulturi kod nas, a onda malo opiči po narodnjacima. Prvo svima priča kako je partizanovac, pa posle pravi neku himnu za Zvezdu. Tu stvarno nisam znao ko je luđi, uprava kluba ili Bajaga. Ma čovek je dno dna...

Ranije je bio atraktivan klincima, ali sada to nije ni za klince, ne igra, drugačije generacije stasale, a on nije napredovao dovoljno da može da uradi nešto što će zrelijim osobama na bilo koji način da privuče pažnju. Kapiram da je njegova muzika zanimljiva samo u nekoj ovakvoj situaciji - nađu se posle posla u kafiću par mojih vršnjakinja, koje su pri tom single protiv svoje volje, pa onda dok se jadaju kako ih na poslu ne cene, i pošto su se već zeznule da popiju neki liker, pa odmah zatim bloody mary, dođu tako blago pripite do svog tužnog emotivnog i seksualnog života, a onda čuju neki Bajagin hitić, pa se sete kako ih je na ekskurziji u 2. srednje letimično pogledao glavni dasa iz škole... ako to ne završi sa grljenjem, horskim pevanjem i suzama, seci me! E samo za takve situacije postoje razne Bajage, i ovaj "naš" i razni drugi. Prilično jadna uloga za nekog ko se bavi muzikom.

Meni je on personifikacija svega pogubnog kod nas. Ni ovde ni tamo, niti smrdi, niti miriše, bezbojan i nedosledan lik u svakom pogledu, na neku čudnu foru preživljava poslednjih 15 godina na neku staru slavu, a sve što uradi je pravo iznenađenje, taman svi pomisle da ne može gore od prethodnog albuma, kad on još malo spusti kriterijume! Koliko god da pretresam njegov opus, jednostavno ne uspevam da nađem ni jednu svetlu tačku, sve je to kilavo i nedorečeno.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 30 Sep 2007, 19:21

you need some love:)))

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 30 Sep 2007, 20:04

Doolio wrote:you need some love:)))
Ma ne, samo ne volim Bajagu :D

Keef

Post by Keef » 19 Oct 2007, 16:37

@ Fox IV & Kristijan

:bow:

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 19 Oct 2007, 17:34

Bajagu mi je ono tako tako, eto neke pesme me iritiraju i ne mogu da ih cujem uopste, dok zadnja dva albuma i nisu losa, cak je i promenio malo pravac, ali sasvim malo, i ima tu jos nekih starih koje gotivim...
Ovo je samo moje misljenje i ja znam zasto ga cenim, nije nikakav gitarista, a pogotovo pevac, ali eto meni je on sasvim OK....
Poz...

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 19 Oct 2007, 17:59

Joooj, ljudi, ja znam Bajaginog sina (pojavljuje se vikendima na nasim football-session-ima, ali Bajagu ne poznajem licno (iako mi zivi u komsiluku).

Inace, sto se njegove muzike tice, ja je ne slusam, ali definitivno postujem to sto on moze da napuni, recimo, "Pionir" ili "Tash" (uzgred, koliko nas to moze sa svojim bendovima?? :? ) Jedina njegova pesma koju sviram kada se opustam je "Muzika na struju" - savrseno predvidive 4/4 u koje mozes da trpas sta god ti padne na pamet :wink: (pa napravis neki funky/pop-rock fazon :) )...

Al' sto jes', jes' - glasovne mogucnosti su mu....well...vrlo ogranicene.

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 19 Oct 2007, 18:37

@Reverse
Kazes da je promenio pravac... zar on uopste IMA pravac!?

Ne znam, ja ga ne volim, ima stotinu razloga zasto, ali necu sada da nabrajam, jer su Fox i Kristijan rekli skoro sve.

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 20 Oct 2007, 02:10

Nisam reko da on ima svoj pravac , sam hteo da kazem da je promenio pravac koji je do sada svirao, uporedi dva zadnja albuma sa staraijima...

Post Reply