da,da,da,da... neverovatan je on gitarista, i ja ga obozavam!
ali najvece blago njegovog talenta se krije upravo u tome sto on, iako je sreder, jebeno neverovatan kompozitor, fenomenalan experimentator i definitivno nije vezan za samo gitaru.
poslusajte samo PRAXIS! bilo sta od njih, mada sada su nakon 10 godina izdali album koji je definitivno slabili od svih prethodnih. jedan od najsumanitijih prog hibrida, prosto neverovatno za opisati: svevisnji Bill Laswell, jebeni John Zorn, stara vucibatina of Bootsya Collinsa, Brain (ex Primus), DJ Logic i Buckethead.sve sto ste ikada zamislili ukrsteno u uklopljeno, ovo je 10x neocekivanije.
A obozavam i one njegove predivne sline sa albuma Electric Tears i Coma.
Istina, neke stvari me malo zamore predrkanim i nepotrebnim srederskim izivljavanjima, ali sve to ostaje u senci ostalih neverovatnih ostvarenja.
naravno, sa Death Cube K i jos par neverovatnih projekata Buckethead je pokazao da i medju srederima ima neverovatnih izuzetaka. Covek se odrekao ne samo lozackih cock solaza, vec i same gitare kao instrumenta. Barata sintovima, efektima, semplerim i ritam masinama, ne bas tako kao i gitarom, ali dovoljno dobro da ga prime medju najzajebanije avangardne krugove danasnjice.
Covek koji je svirao Gunsima na turneji i covek koji svira minimalne dronove sa mnogo bozanstvene buke bez ijedne odsvirane temice u jednoj osobi.
Neverovatan je. Definitivno medju najzanimljivijim facama danasnjice.
moj post na topiku o omiljenim gitaristima govori dovoljno (u moje ime):
Jimmy Page
Jimi Hendrix
Tony Iommy
Tom Morello
John McLaughlin
Buckethead
Dimebag Darrell
Dave Fiuczynski