Bas gitare koje sviramo!

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Bozha

Re: Bas gitare koje sviramo!

Post by Bozha » 16 Sep 2012, 21:52

... sto me potseti... bio ovih dana da probam neko pojacalo... docekao me jbni Maruszczsczscszyk sa Delano magnetima. Toliko odusevljenje da na kraju na pojacalo nisam ni obracao paznju... Tip spomene kako ga svira samo u aktivnom modu jer je pasivan slab, ovo, ono... - Sta, ima i pasivan mod!? >klik< i tek tad magneti prorade kako treba... Fenomenalna struja! Sto kazes, vintidj i moderno i sirovo i noisless, kao da su od svega pokupili ono najlepse.

bassnoob

Post by bassnoob » 16 Sep 2012, 23:45

a gde si probao sve te lepe stvari??? jedino me taj Esh zanima....al opet deluje kao znacajno bolje snabdevena prodavnica nego ove nase :(

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 17 Sep 2012, 00:08

Uu Čkelaro gde si to bio.. u Beču? Žao mi je što su te Pi i Thumb SC razočarali. Sada tripujem u glavi da podjednako hejtuješ moju korvetu, ali da nisi imao srca da mi kažeš. :mrgreen:

@topic: uskoro kačim slike i prvi ever kvalitetan audio korvete..

Cope

Post by Cope » 17 Sep 2012, 02:34

Fenderov sveti duh je sada u Sandbergu!!! Sa time se u potpunosti slažem i u to sam ubeđen !!! :ziveli: 8)

A btw. probao sam jedan kombo Trace 1x15, oko 300W, to je radilo brutalno moćno...

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 17 Sep 2012, 04:43

Ja vise ne znam u sta da verujem... Sinoc sam svirao koncert ogroman za moje standarde (preko1000 ljudi) i organizator je doneo Trace Elliot AH 500 GP12 Series 6 jeste malo starije ali kao novo i neka traceova starija kutija sa 4x10". Ja ne da sam bio odusevljen kad sam video, ali kad sam se ustekao :( Snaga nikakva pojacao ga na 8 otisao 2 koraka napred ne cujem se kao da sam ugasen... Jedino je imalo bass i treble nigde ni m od srednjih a sve flat podeseno... Ili je opet sve do kutije ili ne znam vise sta da kazem. Najbolja kombinacija koju sam probao u poslednje vreme MarkBass Little Mark 1 + SWR Son of Bertha u poredjenju sa ovim traceom nebo i zemlja razlika. Takodje sam u orange-u svirao na little mark 250 + neka fender 4x10" iskreno onaj little mark 250 po meni nema veze sa onim od 500w a kad sam probao little mark 2 500 odusevljen sam bio.. Ili je opoet sve do kutije?! A ovo su sve za mene nelogicne stvari bile da cu da se razocaram kad probam...

MrMoT
MF veteran

Post by MrMoT » 17 Sep 2012, 11:30

Sandberg jede ostale baseve za dorucak! :)
Isto sam se tako odusevio kad sam prvi put probao jedan komad....

nnkvocka

Post by nnkvocka » 17 Sep 2012, 13:36

Stalker wrote:Uu Čkelaro gde si to bio.. u Beču? Žao mi je što su te Pi i Thumb SC razočarali. Sada tripujem u glavi da podjednako hejtuješ moju korvetu, ali da nisi imao srca da mi kažeš. :mrgreen:

@topic: uskoro kačim slike i prvi ever kvalitetan audio korvete..
Bio kod gospodina Jorg-a iz Devastating Enemy-ja koji ima custom Warwick, mat zeleni sa zelenim LED diodama (poput onog iz Limp Bizkita) i on je isto za baciti u kantu s obzirom da ga je platio 2000eur (to je upola cene zbog endorsmenta). Nene, jedino tvoj Warwick radi iznenadjujuce dobro, tako da i dalje stojim pri tome da 4 string pasivni Warwick radi poso. Mada, hocu da mi das svoj bas kada budes hteo da menjas zice, ja cu to sve da ti sredim, taman malo da se poigram sa njima i da lupim pecat na kvalitetan instrument :) Ako kacis audio, neka bude kvalitetan. Mozemo to i kod mene da uradimo ako imas recimo (ceo) dan na raspolaganju :D

@Bassnoob
Probao u Beču. Pazi, njihova prodavnica nije bolje snabdevena od nasih prodavnica. Problem je sto nase imaju Aster, Squier, Aston, Roytek, Behringer program i to da se useres, a Austrijanci imaju Warwick, Spector, Sandberg i Mayones.

DJ_MY_SOUL wrote:Takodje sam u orange-u svirao na little mark 250 + neka fender 4x10" iskreno onaj little mark 250 po meni nema veze sa onim od 500w a kad sam probao little mark 2 500 odusevljen sam bio.. Ili je opoet sve do kutije?! A ovo su sve za mene nelogicne stvari bile da cu da se razocaram kad probam...
Probao sam isti sa Gerilom, definitivno budjava Fender kutija. Bolje radi MarkBass 2x10" od te Fender 4x10"

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 17 Sep 2012, 14:49

nnkvocka wrote:Bio kod gospodina Jorg-a iz Devastating Enemy-ja koji ima custom Warwick, mat zeleni sa zelenim LED diodama (poput onog iz Limp Bizkita) i on je isto za baciti u kantu s obzirom da ga je platio 2000eur (to je upola cene zbog endorsmenta). Nene, jedino tvoj Warwick radi iznenadjujuce dobro, tako da i dalje stojim pri tome da 4 string pasivni Warwick radi poso. Mada, hocu da mi das svoj bas kada budes hteo da menjas zice, ja cu to sve da ti sredim, taman malo da se poigram sa njima i da lupim pecat na kvalitetan instrument :) Ako kacis audio, neka bude kvalitetan. Mozemo to i kod mene da uradimo ako imas recimo (ceo) dan na raspolaganju :D
Au, preko endorsmenta se dobiva 50%? Iskreno da ti kažem, nisam ni ja svirao boljeg (i jeftinijeg) Wwicka od mog sopstvenog. Setapovao sam ga nedavno, maalo sam mu vozdigao akciju, ipak mi nije odgovarala onoliko niska akcia. Sad je za nijansu viša i ali i dalje mekana, mislim da će ti se dopasti, meni leži do džidže. E pravo da ti kažem imam previše vremena, s obzirom na to da sam okinuo godinu zbog jednog od dvadeset i dva (ne lažem) predmeta koje sam imao u prvoj godini. Tako da sada cele godine slušam maltene jedan predmet. Ajde javi se ti kada možeš, mogu u principu i ove nedelje, ali bih radije početkom sledeće, da sredim neke obaveze koje imam ovih dana. Imam samo jedan problem što se tiče snimanja Korvete. Elem, kada ga ubodem direktno i kada mu je ton namješten na oštar™, ume dosta sterilno da zvuči bez nekog budženja preko preampa, al kad ga zadebljam zvuči fenomenomenalno. Iscimaću Savu ako može da okači ta dva audija koje sam snimio na njegovom Moćnom Snimaču™, pa ću ovde šibnuti semplove u oba moda.

Until then, evo par snimaka sa probe, odličan je kvalitet, a i bas dobro bruji. Moje sviranje je aljkavo (prva proba posle raspusta), ali je na mestu. Preporučujem sluške za enhanced užitak:

http://soundcloud.com/ssmc/consecrationia - džem
http://soundcloud.com/ssmc/krimsonija-tejk-2 - pesma

nnkvocka

Post by nnkvocka » 17 Sep 2012, 15:10

Stalker wrote:Imam samo jedan problem što se tiče snimanja Korvete. Elem, kada ga ubodem direktno i kada mu je ton namješten na oštar™, ume dosta sterilno da zvuči bez nekog budženja preko preampa, al kad ga zadebljam zvuči fenomenomenalno.
E o tome se i radi :) Ja sam sve semplove Gerila snimao na pola klika, znaci bez boost-a preampa, jer u tome i jeste fora. Ja kada napravim boost, tada sam najveci na svetu, ali ljude zanima kako radi kada je to "sterilno" bez premazivanja jer to je u sustini osnovni ton. Ok, neka bude onda sledece nedelje, neki ponedeljnik ili tako...

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 17 Sep 2012, 15:37

nnkvocka wrote:
Stalker wrote:Imam samo jedan problem što se tiče snimanja Korvete. Elem, kada ga ubodem direktno i kada mu je ton namješten na oštar™, ume dosta sterilno da zvuči bez nekog budženja preko preampa, al kad ga zadebljam zvuči fenomenomenalno.
E o tome se i radi :) Ja sam sve semplove Gerila snimao na pola klika, znaci bez boost-a preampa, jer u tome i jeste fora. Ja kada napravim boost, tada sam najveci na svetu, ali ljude zanima kako radi kada je to "sterilno" bez premazivanja jer to je u sustini osnovni ton. Ok, neka bude onda sledece nedelje, neki ponedeljnik ili tako...
Znam znam, ali mi je isto toliko čudno što bez preampa, sa zdebljanim tonom zvuči fantastiš. Ajde, zivamo se :ziveli:

bassnoob

Post by bassnoob » 17 Sep 2012, 23:56

u pravu si!! pravi odabir reci bi bio "zanimljivije opreljena prodavnica", makar za ono sto mene zanima :ziveli:

11080

Post by 11080 » 18 Sep 2012, 13:58

Znači tako. A mislio sam da je W Singlecut nešto posebno ..
Nisi možda probao Streamer Stage II ?

nnkvocka

Post by nnkvocka » 18 Sep 2012, 22:15

Nisam probavao posle nista od Warwicka, nisam imao zelju. Sad bih voleo da ih dohvatim sve i ajmo na obradu, jedan po jedan

11080

Post by 11080 » 19 Sep 2012, 08:56

Ako budeš ponovo u nekoj prodavnici sa W ajde probaj baš SSII. Baš me kopka kakvi su. Ono što sam čuo na YouTube je meni sve isti q; svaki W zvuči isto; možda uživo nije tako, nemam pojma.

nnkvocka

Post by nnkvocka » 19 Sep 2012, 09:13

Probao sam 5-string korvetu sa MEC hamovima i MEC preampom (vol, balance, bass, treble i 2 switcha za split hamova) i on opet zvuci ko kanta, ali uboden u Warwick Sweet 15, on ima neki šmek. Uspe da se izvuce neki ton, ali nakon drndanja svega i svacega kada se skroz zamaskira. Mozda je to neka W fora, da pokupis njihove proizvode i dobijes odredjeni karakter. Mogu samo da nagadjam, a pogotovo da nagadjam sto se tice live zvuka. Krajem oktobra idem u Keln, ako mi bude neka prodza sa Warwicima usput, probacu Streamera 100%, jedino mi on ostao od ove W klasike :)

@Stalker
Sta kazes da predjemo na Spectore a? Zna se ko je tata :D

Post Reply