Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- nikolic025
Re: Fender strato kaster 1962
poslate su slike Gibsonu i nadam se da ce im to biti dovoljo.
daj i nama/meni slike, pa cu i ja da se zmalacujem malo... taman cu moci da izkontrolisem rezultate...
- nikolic025
1975.
Posto je iz tri dela vrat i telo,sto je radjeno od 69. do 77. Pa chery boja,koja je samo od 71. do 75. A iz servisa kazu da je verovatno 75.
Posalji mi mail na pp.Posto nisam kacio nigde slike.
P.S. Koja je realna cena gitare tog godista,a da pretpostavimo da sve radi i da nije ostecena,da su pragovi ok.Znaci bez vecih ulaganja (sto sa ovom nije slucaj,ali me cisto zanima koja je neka realna cena).
Nasao sam samo jednu u toj boji na ebay-u i negde oko 3500 $ je.
Posto je iz tri dela vrat i telo,sto je radjeno od 69. do 77. Pa chery boja,koja je samo od 71. do 75. A iz servisa kazu da je verovatno 75.
Posalji mi mail na pp.Posto nisam kacio nigde slike.
P.S. Koja je realna cena gitare tog godista,a da pretpostavimo da sve radi i da nije ostecena,da su pragovi ok.Znaci bez vecih ulaganja (sto sa ovom nije slucaj,ali me cisto zanima koja je neka realna cena).
Nasao sam samo jednu u toj boji na ebay-u i negde oko 3500 $ je.
Nemo se ljutiš, ali moj predlog je da sad počneš da rešavaš Svetsku ekonomsku krizu.
Em ćeš to lakše rešiti nego ubediti lika da mu gitara nije vredna koliko on misli da jeste, a o korisnosti da i ne govorimo... Misim koga briga što tamo neko misli da mu je gitara vrednija nego što jeste, a pri tome još nije ni naprodaj
Jedino što možeš ovim da uradiš je da mu pokvariš ton
što je gitara starija ima bolji ton
zato ništa ne diraj...

- nikolic025
Jedino zbog cega sam resio da se upustim u potragu za identitetom doticne gitare,jeste jer mi je muka kenjanja i proseravanja...Lepo mu pokazem na papiru ili u elektronskom formatu da kenja i da jedino sto vredi,jeste da je sredi i zadrzi za sebe i gitaru,a i svoje misli o doticnoj,pa nek nju ubedjuje da je vredna 60.000,ako misli da ga cuje...Ima toliko seratora ovde u ovoj maloj sredini,da je to nevidjeno...
Primer,jedan gitarista,vec sam ga pomenuo,da ga bas ne imenujem,je bio kod mene da proba mog Gibsona (dok sam ga imao),i to njemu nije bilo to,ton i sve je super,ali mu je lagana i nema osecaj kao da drzi gibsona(tada moja gitara nije bila na prodaju,nego je samo dosao da vidi kakav je model) itd...On je hteo tog customa da uzme za brdo love...I na kraju je kupio novi Traditional i Precision bass...Indijanac...A ne svira bas,nego da ima,da se nadje...mesto da je za sve pare uzeo novog Standarda i da mu ostane ili da je kupio Customa novog i da je miran.A kupio je gitaru,koja je po meni najlosiji LP.Cak mi se Studio vise svidja pod rukom i po tonu od Traditionala...Opet,to je moje misljenje...Neko ce reci,pa za tih 3300E (ili koliko vec) je mogao da uzme 33 Squiera...
Primer,jedan gitarista,vec sam ga pomenuo,da ga bas ne imenujem,je bio kod mene da proba mog Gibsona (dok sam ga imao),i to njemu nije bilo to,ton i sve je super,ali mu je lagana i nema osecaj kao da drzi gibsona(tada moja gitara nije bila na prodaju,nego je samo dosao da vidi kakav je model) itd...On je hteo tog customa da uzme za brdo love...I na kraju je kupio novi Traditional i Precision bass...Indijanac...A ne svira bas,nego da ima,da se nadje...mesto da je za sve pare uzeo novog Standarda i da mu ostane ili da je kupio Customa novog i da je miran.A kupio je gitaru,koja je po meni najlosiji LP.Cak mi se Studio vise svidja pod rukom i po tonu od Traditionala...Opet,to je moje misljenje...Neko ce reci,pa za tih 3300E (ili koliko vec) je mogao da uzme 33 Squiera...
-
Da stvarno mogao je da uzme 33 Squiera! 

Les Paul Traditional je, jednostavno rečeno, isto što i Les Paul Standard pre neke recimo 2006. godine (valda). Znači, to jeste Standard samo bez nekih "novotarija" 21. veka, poređenje sa Studio-om nije na mestu...
Čovek ga je verovatno uzeo zato što je teži od onog kojeg je probao kod tebe (verovatno je imao "rupe"), voli osećaj težine. I opet ne vidim šta tu ima nekoga da vređa... neko voli ovo neko voli ono... neko svira sa šeširom neko bez šešira....
Misim, definitivno ostajem i dalje kod komentara za krizu. Ispravljaš krive Drine
Čovek ga je verovatno uzeo zato što je teži od onog kojeg je probao kod tebe (verovatno je imao "rupe"), voli osećaj težine. I opet ne vidim šta tu ima nekoga da vređa... neko voli ovo neko voli ono... neko svira sa šeširom neko bez šešira....
Misim, definitivno ostajem i dalje kod komentara za krizu. Ispravljaš krive Drine

meni je tradicional bio bolji od standardna, nisam ih svirao u pojacalo, ali onako, u ruci definitivno...
deblji vrat i teza gitara... mada, sve je stvar ukusa...
deblji vrat i teza gitara... mada, sve je stvar ukusa...
- nikolic025
Ja sam poredio novog Standarda sa Traditionalom,i Traditional mi je odvratno zvucao (EVH pojacalo u mitrosu) u odnosu na Standard,pretesko telo,teze od ovog Customa i svih standarda i Classica sto sam probao,a probao sam ih dosta,i 2006. i 2008. i 2001. i dosta starije.Ni jedna mi tako neodmerena nije bila.E sad,mozda je komad u pitanju,mada sumnjam.A lezanje u ruci je pogotovo licna stvar,takodje mi je Standard mnogo,mnogo bolje legao.Kad uzmem Traditional ili SG,kao da sam uzeo klasicnu gitaru (ne bukvalno),moram da se privikavam,a Standard mi je legao odmah...No nije u tome prica,nego sto je taj lik vise snob nego sto trazi dobru gitaru.Kunuo se u Customa ili PRS-a Customa,nikad nista,samo to...I onda uzme duplo jeftiniju gitaru,a kad je kod mene probavao vrhunske fendere,tog Gibsona,Prestige Ibaneze,sta sam vec sve imao tada,kenjao je po tome.To je kao da sada gledas Stabdard Strata,svidja ti se i zvuk i sve,a uzmes Highway jer ti se svidja vise mat boja...Nema smisla...
ti mi vishe ispadash ovde snob, iskren da budem (ne pitam se -znam).. prvo gledash da kupish neko njesra veslo samo zato shto je staro (a nema neki pedigree da mozesh da zakljuchish koliko i shta je proshla), a onda naduvash lika zato shto je hteo dobru gitaru za sebe i imao pare, pa skontao da moze da svira dve za iste pare.. o chemu prichamo? shta te boli uvo da li je lik uzeo jeftiniju djitru ili ne? mozda mu je bash ta lezala.. Ja npr imam 2k+ eura gitare, pa mi je dalje nekako najdraza ona pravljena koju sam uzeo polovnu sa KP za 400e.. iako nije savrshena (nema plek mashine i te fore), ona i dalje nosi neshto u sebi shto me lozi..nikolic025 wrote:Ja sam poredio novog Standarda sa Traditionalom,i Traditional mi je odvratno zvucao (EVH pojacalo u mitrosu) u odnosu na Standard,pretesko telo,teze od ovog Customa i svih standarda i Classica sto sam probao,a probao sam ih dosta,i 2006. i 2008. i 2001. i dosta starije.Ni jedna mi tako neodmerena nije bila.E sad,mozda je komad u pitanju,mada sumnjam.A lezanje u ruci je pogotovo licna stvar,takodje mi je Standard mnogo,mnogo bolje legao.Kad uzmem Traditional ili SG,kao da sam uzeo klasicnu gitaru (ne bukvalno),moram da se privikavam,a Standard mi je legao odmah...No nije u tome prica,nego sto je taj lik vise snob nego sto trazi dobru gitaru.Kunuo se u Customa ili PRS-a Customa,nikad nista,samo to...I onda uzme duplo jeftiniju gitaru,a kad je kod mene probavao vrhunske fendere,tog Gibsona,Prestige Ibaneze,sta sam vec sve imao tada,kenjao je po tome.To je kao da sada gledas Stabdard Strata,svidja ti se i zvuk i sve,a uzmes Highway jer ti se svidja vise mat boja...Nema smisla...
Ne mora da bude vrhunska pichka bez jedne ruzne crte da bi se zaljubio, to hocu reci.
Bilo da je pravljena od znoja i suza ruskih bodi bildera, i topljena chernobilskom radijacijom, ili je kineska i ima hello kitty na sebi.. nije bitno, u Mandushica Vuka svaka je pushka ubojita...
A shto se tiche traditional versus ostalih (mozda greshim, ali nisam siguran). Novi standard ima weight relief/tone chambers, traditional nema. Traditional se pravi onako kako su se npr 90ih pravili standardi.. Chak su i pickupi u traditionalu isti kao shto su se pravili do 2008me chini mi se.. Zato je i teze telo, neki se kunu u to da je ton u drvetu i tezini istog, a neki da je ton u prstima i da ih bole ledja. Neki bi da imaju klasichan jack, neki locking.. Koliko znam novi standardi imaju compound neck, i samim tim im je razmak izmedju zica malo smanjen pa vishe lichi na fendere itd.. a traditional, je opet.. traditional.. a classic uvek prati evoluciju standarda, samo sa manje detalja.
A svaka gitara, pa chak i iz iste serije i modela, ce zvuchati razlichito - shto zbog drveta i delova (mehanike) - shto zbog elektronike. Nema tu mnogo priche.. Da si uzeo dva traditionala jedan bi zvuchao "bolje" (poshto vidim da se rech "drugachije" ne koristi). Trista posto. Isto bi bilo i sa standardima.
A EVH pojachalo je go mushki polni organ, pravljeno za teshki overdive, i na njemu ne mozesh lepo da poredish gitare.. imho
osim ako si dovoljno neozbiljan da dodjesh i trazish gitare na test i odmah kresnesh lead kanal i svirash stairway to heaven.
izvini shto sam osuo paljbu ovako po tebi, ali vodi ljubav ga..
Traditional (Swiss Cheese)

Standard (Chambered)

Custom Shop nema rupe već se pravi od biranog, skupljeg i lakšeg mahagonija.

Standard (Chambered)

Custom Shop nema rupe već se pravi od biranog, skupljeg i lakšeg mahagonija.
Gibson sajt te demantuje:fattwang wrote:Traditional (Swiss Cheese)....
http://www2.gibson.com/Products/Electri ... ional.aspx
"..mahogany back without weight relief contributes superb warmth and depth..."
Meni se čini da si ti pogrešno shvatio taj detalj sa teksta http://www2.gibson.com/News-Lifestyle/F ... -2012.aspx
tamo spominju "traditional weight relieving" (malo T, treba obratiti pažnju!) ali to nije priča o modelima gitara, već je to bio lepši način da kažu da imaju novi sistem bušenja koji se pokazao kao bolji od starijeg.
O.K.
Čitao sam, pravo zamršateljstvo da li ima ili nema rupa. Te 2012 je sa sirom, te 2013 je bez sira. Jedan reče da su Custom Shop VOS Rxx bitno lakši od Traditionala i da treba razmisliti kakav kvalitet materijala je Gibson koristio. U ovaj biznis su previše ušli MBA-ovi. Sve u svemu mračno je da daš preko 2000 eur za gitaru i da si posle sumnjičav u nju. Po Gibsonu odmah treba ići na 3000+ eur tj. na Custom Shop modele. Čak i da neko kupi tako skupu gitaru gde da je nosi i gde da je svira? Naročito u Srbiji.
Čitao sam, pravo zamršateljstvo da li ima ili nema rupa. Te 2012 je sa sirom, te 2013 je bez sira. Jedan reče da su Custom Shop VOS Rxx bitno lakši od Traditionala i da treba razmisliti kakav kvalitet materijala je Gibson koristio. U ovaj biznis su previše ušli MBA-ovi. Sve u svemu mračno je da daš preko 2000 eur za gitaru i da si posle sumnjičav u nju. Po Gibsonu odmah treba ići na 3000+ eur tj. na Custom Shop modele. Čak i da neko kupi tako skupu gitaru gde da je nosi i gde da je svira? Naročito u Srbiji.
- nikolic025
Ovaj odmah paljbu po meni a ne shvata sta sam hteo da kazem...Pa ja sviram Sub1 i prodao sam American Deluxe,jer mi ne lezi...
Jednostavno sam hteo da kazem da je lik smarao sve koji su imali Gibsone ispod Customa,kako su losi,kako nista ispod Customa nije Gibson i na kraju uzme Traditional...A on je snob jer ni ne svira bass,a ima Precision USA,nov i Trace Elliot neko brutalno pojacalo...Pa ako vec kenjas za Customa,a nisi basista,zasto ne uzmes Custom i da si miran...Eto ta prica je trebala da bude,ali sam mozda duzinom svojih postova preokrenuo pricu...Ili ti jednostavno je lakse mene da napadnes...
Jednostavno sam hteo da kazem da je lik smarao sve koji su imali Gibsone ispod Customa,kako su losi,kako nista ispod Customa nije Gibson i na kraju uzme Traditional...A on je snob jer ni ne svira bass,a ima Precision USA,nov i Trace Elliot neko brutalno pojacalo...Pa ako vec kenjas za Customa,a nisi basista,zasto ne uzmes Custom i da si miran...Eto ta prica je trebala da bude,ali sam mozda duzinom svojih postova preokrenuo pricu...Ili ti jednostavno je lakse mene da napadnes...