Ma ti to uvek tako kazes, pa te nemaNikolaNis wrote:
@ sirac-šunka
Dogovorićemo se...
Moj prvi pokušaj izrade gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- sirac-šunka
- vragolan
Re: Moj prvi pokušaj izrade gitare
@sirac-šunka
Imaš broj, javi se...
Ne znam za boji još uvek, ali jeste bordo u igri, možda plava ili čak ljubičasta.
Imaš broj, javi se...
Ne znam za boji još uvek, ali jeste bordo u igri, možda plava ili čak ljubičasta.
pa sta bi sa ovim projektom jel napreduje,jel zavrsen,jel zamro bas me zanima 
Evo posle dužeg vremena da se javim, nastao je zastoj pred sam kraj mog projekta. Jednostavno nisam imao gde i kako da ofarbam gitaru koju sam napravio. Znači konstrukcijski gitara je gotova, ostalo je farbanje i povezivanje elektronike i za kraj pravljenje gornje kobilice.
Evo dve slike od pre par meseca kada sam pokušao da podlogu za boju nanesem četkom. Na slikama se možda i ne vidi koliko je to loše ispalo tako da sam proveo dva dana skidajući tu nanesenu podlogu. Videćete i da su izbušene rupe za most i tailpiece...

Posle tog razočarenja i nemogućnosti da pronađem nekoga ko bi mi finiširao gitaru kompresorom i pištoljem sam sam rešio problem na sledeći način...

Lepo sam sebi kupio šta mi treba za ovaj projekat (živele kreditne kartice
), a i za neke buduće ali neću baš sve da vam odmah otkrivam. Kupio sam i još jednu malu ali jako važnu spravicu jer će sledeće gitare biti rađene pomoću šablona...

Za sada toliko, a nadam se da će uskoro biti novih slika jer sada imam ono što mi treba.
Evo dve slike od pre par meseca kada sam pokušao da podlogu za boju nanesem četkom. Na slikama se možda i ne vidi koliko je to loše ispalo tako da sam proveo dva dana skidajući tu nanesenu podlogu. Videćete i da su izbušene rupe za most i tailpiece...

Posle tog razočarenja i nemogućnosti da pronađem nekoga ko bi mi finiširao gitaru kompresorom i pištoljem sam sam rešio problem na sledeći način...

Lepo sam sebi kupio šta mi treba za ovaj projekat (živele kreditne kartice

Za sada toliko, a nadam se da će uskoro biti novih slika jer sada imam ono što mi treba.
lepo
puno srece u daljem radu
puno srece u daljem radu
Hvala i živeli
A sad svi na svoje radne zadatke
A sad svi na svoje radne zadatke
- sirac-šunka
- vragolan
Pa pecat! 
sirac-šunka wrote:Pa pecat!
Ruter

stavis sablon na drvo, ruter u aparat i polako po ivicama sablonajer će sledeće gitare biti rađene pomoću šablona...
- Rocket Roll
Jesi siguran da je ruter?
Meni strašno liči na iludijumski Q-36 eksplozivni svemirski modulator.
Meni strašno liči na iludijumski Q-36 eksplozivni svemirski modulator.
To mu je kodno ime "Ruter", kako sad mislis da ga prodamo Armenijcima kad si svima rekao sta je u pitanju
???

Ako vam kažem šta je moraću da vas ubijem
U pitanju je ruter ili na našem jeziku glodalo, ubaciš u glodalicu (ručni frezer) prisloniš onaj metalni lager na šablon i teraš po drvetu i svaki put dobiješ isti oblik tela, nema greške
U pitanju je ruter ili na našem jeziku glodalo, ubaciš u glodalicu (ručni frezer) prisloniš onaj metalni lager na šablon i teraš po drvetu i svaki put dobiješ isti oblik tela, nema greške
Jel to sad neki "all in one" uredjaj tipa ubija,pravi iste oblike i komunicira sa svim oblicima zivota ili je pecat ,ja sam zbunjen ?
Btw,koliko to kosta (mi srbi smo materijalisti
) ?
Btw,koliko to kosta (mi srbi smo materijalisti
Ma sve radnje radi, nema šta ne može, ne smem da spavam u istoj sobi sa njim, nemam pojma šta može da mi se desi preko noći...
Inače to je profi glodalica Italijanske firme CMT. Nigde u Nišu nisam uspeo da nađem tako nešto, ali na svu sreću jedna firma iz Čačka je njihov zastupnik za Srbiju pa sve lepo možeš da pogledaš u katalogu i naručiš, dostavljaju brzom poštom na kućnu adresu. Ako nekom treba link rado ću ostaviti ako sme ovako javno...?
Inače cena nije mala, oko 2100 dinara ali napominjem da je profi alatka i trebalo bi malo duže da traje uz pravilnu upotrebu.
Inače to je profi glodalica Italijanske firme CMT. Nigde u Nišu nisam uspeo da nađem tako nešto, ali na svu sreću jedna firma iz Čačka je njihov zastupnik za Srbiju pa sve lepo možeš da pogledaš u katalogu i naručiš, dostavljaju brzom poštom na kućnu adresu. Ako nekom treba link rado ću ostaviti ako sme ovako javno...?
Inače cena nije mala, oko 2100 dinara ali napominjem da je profi alatka i trebalo bi malo duže da traje uz pravilnu upotrebu.