Genije...Bobi wrote:Ljudi ovo je toliko velika pobeda da moramo da poručimo
http://www.limundo.com/kupovina/Muzicki ... og/1977472
Ko je za?
Elem mozda graditeljima instrumenata treba rog? Za inleje, ne zajebavam se uopste...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Genije...Bobi wrote:Ljudi ovo je toliko velika pobeda da moramo da poručimo
http://www.limundo.com/kupovina/Muzicki ... og/1977472
Ko je za?
trebalo bi da je model s310 mada mi je nesto sumnjivo kod njega, tj imali su glavu u boji gitare a nema slika pločice. Naravno da nije USA ali pod uslovom da je pravi, jako dobra gitaraJoey Sartiani wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Epiphone ... _id=626760
Jel zna neko tacno koji je ovo Epifon, i da li ga vredi uzimati???
E ovako : Nocas sam i ja uradio malo istrazivanje, jer ne volim kad neko nesto pita a nije se potrudio ni u google da ukuca bilo sta....ApplePie wrote:trebalo bi da je model s310 mada mi je nesto sumnjivo kod njega, tj imali su glavu u boji gitare a nema slika pločice. Naravno da nije USA ali pod uslovom da je pravi, jako dobra gitaraJoey Sartiani wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Epiphone ... _id=626760
Jel zna neko tacno koji je ovo Epifon, i da li ga vredi uzimati???Godište bi trebalo da je kraj osamdesetih. I ono nije floyd... samo single locking sistem. Bio je i model S 300 sa stratokasterovom glavom, epifonov upliv medju stratolike gitare. I to jako dobar. Jako su retke mada znam da ih kod nas ima par komada (bar sam znao za 4) ova na slici mi ne deluje da je prava bas zbog tog natpisa "epiphone usa" ? mada .. ko bi kopirao tu gitaru. Ako budes trazio po netu bilo je par varijanti istog modela: sa glavom kao kramer i ovim gibsonovim pokusajem spicoke. neke su imale ovaj single locking neke obicni stratov tremolo. Ove sa tremolom su imale i zube kao inlay, ostale tackice. A sve model S310 ? pocetkom devedesetih je taj model dobio licencirani floyd i "trbuh" .... eto nakucah se a trebalo je samo da kazem ... probaj pa vidi
Joey Sartiani wrote:E ovako : Nocas sam i ja uradio malo istrazivanje, jer ne volim kad neko nesto pita a nije se potrudio ni u google da ukuca bilo sta....ApplePie wrote:trebalo bi da je model s310 mada mi je nesto sumnjivo kod njega, tj imali su glavu u boji gitare a nema slika pločice. Naravno da nije USA ali pod uslovom da je pravi, jako dobra gitaraJoey Sartiani wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Epiphone ... _id=626760
Jel zna neko tacno koji je ovo Epifon, i da li ga vredi uzimati???Godište bi trebalo da je kraj osamdesetih. I ono nije floyd... samo single locking sistem. Bio je i model S 300 sa stratokasterovom glavom, epifonov upliv medju stratolike gitare. I to jako dobar. Jako su retke mada znam da ih kod nas ima par komada (bar sam znao za 4) ova na slici mi ne deluje da je prava bas zbog tog natpisa "epiphone usa" ? mada .. ko bi kopirao tu gitaru. Ako budes trazio po netu bilo je par varijanti istog modela: sa glavom kao kramer i ovim gibsonovim pokusajem spicoke. neke su imale ovaj single locking neke obicni stratov tremolo. Ove sa tremolom su imale i zube kao inlay, ostale tackice. A sve model S310 ? pocetkom devedesetih je taj model dobio licencirani floyd i "trbuh" .... eto nakucah se a trebalo je samo da kazem ... probaj pa vidi
trebalo bi da je model s310 mada mi je nesto sumnjivo kod njega, tj imali su glavu u boji gitare a nema slika pločice.
Da to su te serije - S 200,300,310, 400 pa sve do S 900 sa sve 465i i 645i tako nesto.....To je era kada je 80-ih Epifon pravio strat i superstrat gitare.......
E pazi sad - I MENI JE EXTRA SUMNJIVA GITARA - ima mali milion modela sa manjim -vecim razlikama ali bas ovaj model nikako da nadjem......Ili se ne uklapaju ajkulini zubi ili boja glave ili uospte oblik glave.....Dok sam proucavao naisao sam na nekoliko glava - prva je 100% kopija Jacson-a, pa onda malkice izmenjena ali i dalje lici na Jacson, pa onda takozvana "banana" glava ili hockey stick - vrh hokejaskog stapa , pa onda su konacno preradili u explorer glavu tj kramer glavu ko sto je imao Edi Van Hejlen (a ne Halen).....
Ova na slici tacno ima tu "banana" glavu.....E sad tu je problem - Ni na jednoj Epifon gitari ne pise - Epiphone usa.....Na ovim starijim pise Epiphone by Gibson, a na novijim pise samo Epiphone, i dabone na plocici mora da pise Gibson......
Prevrnuo sam milion sajtova i Vintage epi fan foruma ali nigde ovaj model da se nadje.....A TO MOZE DA BUDE SAMO S SERIJS OD 79-90 GOD......E sad pitanje je dal se od 90-2004 pravio mozda neki reissue ovog Epifona pod pokroviteljstvom Gibsona (jer tada je Epifon bio nezavisna firma)
Jaslicniju gitaru koju sam nasao bila je crvena ali sa 3 singla, imala je crvenu glavu malo ostriju (slicno kao kod Jacsona a ne bananu) i imala je tackice umesto ajkuline zube po vratu....
Naravno da nije USA ali pod uslovom da je pravi, jako dobra gitara
A sta sad ovo znaci?? Kako naravno da nije usa ako pise i ako covek kaze da je iz USA? A jel vide onu nalepnicu pozadi vrata pise made in USA ali meni lici kao da je nalepio ili odradio u photoshopu.....
Ja ukucao u Epiphone serial finder onaj serijski broj i sajt mi kaze da je odradjena u januaru 92 godine u Koreji????![]()
A kazu da u Koreji rade Samick gitare pa samo posle nalepe logo....
I ono nije floyd... samo single locking sistem.
Kako nije floyd?? Meni se ucini kao floyd? Znaci to je kao kod strata tremolo???
ova na slici mi ne deluje da je prava bas zbog tog natpisa "epiphone usa" ? mada .. ko bi kopirao tu gitaru.
Pa i meni ne deluje - nikako da nadjem koji je to model, kao da je neko zbudzio od 5 polomljenih gitara.....Ko bi kopirao? Ih pa vlasnika....Sklopio 2-3 kante i napravio kao neku retro vintage skupu kvalitetnu gitaru.....
eto nakucah se a trebalo je samo da kazem ... probaj pa vidi
Hvala ti na informacijama i konsultacijama, ali znas kako - kad bih ja imao kintu za mobilni i fixni a kamoli da idem po gradovima Srbije da isprobavam fejk gitare eeeee 'de bi mi kraj bio....Znaci treba para za to, treba odvojiti naci i vreme.....
A forumi zato valjda i sluze, inace zasto postoje ako bi svako otisao sam i sam razmisljao i sam odlucivao sta kako....
Eto i ja sam izneo neke cinjenice o ovoj seriji gitara, kladim se da mnogi nisu znali da je Epifon pravio strat i superstrat gitare osamdesetih, na youtubu ko god na nabaci neki klip ljudi se iscudjavaju ko je su to gitare....
I da za kraj da napomenem da uopste nisu cenjene i da ljudi za njih daju oko 100 dolara, eventualno 150-180 dolara ako su u savrsenom stanju....
Ali meni se svidja jer je prodavac rekao da je bridz magnet u Han Hejlen stilu, ima ajkuline zube i glavu kao kramer, crvene je bojei odlicna je prilika da se napravi Edijev Frankenstrat od nje
![]()
![]()
![]()
Ako neko moze da da svoje misljenje o ovom oglasu bio bih zahvalan puno!![]()
A mogao bi kolega dejankuki koji je valjda iz Nisa da ode da je pogleda detaljno ako ga ne mrzi.....
Yeah, taj sto ima tetovirano JV na vrhu plocice, 5 ili 6 cifara posle.Dersu Uzala wrote:Kog tog? Mi pricamo ovde samo i iskljucivo o JV seriji a ne o svim Squerima ikad napravljenim.sl0e wrote: Svirao sam sa prijateljem jednog tog skvajera (sunburst) sa oglasaSvi drugi su nebitni i nepozeljni. Ic gada hev Jv ajdr on a bek plejt or dikeld on d botm of d nek, bek sajd, nir d nek poket.
Joey Sartiani wrote:A mogao bi kolega dejankuki koji je valjda iz Nisa
Pa ti si iz Nisa...Mogao bi ti da pogledas gitaru ako te ne mrzi.....Mene privuklo to sto napisao lik da ima Van Hejlen saund za malo para....sirac-šunka wrote:Ko je iz Niša?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest