1959. Les Paul Burst replika
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: 1959. Les Paul Burst replika
Чисто ка предлог за финиш - силвербрст, као на ЛП Кастому...мени је то опасан секс финиш....
Meni se isto cini da je los. Ja ga imam na exploreru i zna da zajebava, sledeci setup i ima da ga menjam...Funkomat wrote: Kakvim ti se cini stewmac 3-way? Bas su ga iskritikovali na sajtu pa sam uzeo sa GF-a. Valjda se nisam za'ebao...
Jbg radi na elasticnost lima (ako kapiras sta pokusavam da kazem) i to se razlabavi, i onda prekida kad menjas. Nije toliko strasno, ali jako iritira kad sviras...
Nikola samo napred! Ja se ne javih oko onoga sto smo pricali, jer je sve on hold za sada, iskrsli drugi problemi, nadam se da se ne ljutis

@ Darsu Uzala, sve smo se razumeli
I da, mislim da je Les Paul ipak ono pravo sa svojim klasičnim ožičenjem.
@ vertigo_beat, slažem se da je taj finiš vrlo atraktivan ali mi se ne uklapa u zamisao koju imam u glavi, zna se kako izgledaju burst-ovi na '59.
@ Stanko, samo opušteno, nisi se ti ničim obavezao. Sređuj svoje probleme pa ako se nekad nešto rešiš javi se, lako ćemo se dogovoriti...

I da, mislim da je Les Paul ipak ono pravo sa svojim klasičnim ožičenjem.
@ vertigo_beat, slažem se da je taj finiš vrlo atraktivan ali mi se ne uklapa u zamisao koju imam u glavi, zna se kako izgledaju burst-ovi na '59.
@ Stanko, samo opušteno, nisi se ti ničim obavezao. Sređuj svoje probleme pa ako se nekad nešto rešiš javi se, lako ćemo se dogovoriti...

nema me par dana na forumu i vec pravis picvajz
. salim se.
dopada mi se cela ideja o klasicnoj 59 - tci i jedva cekam napredak projekta. ne sumnjam u umece majstora tako da uzitak tek sledi.

dopada mi se cela ideja o klasicnoj 59 - tci i jedva cekam napredak projekta. ne sumnjam u umece majstora tako da uzitak tek sledi.
Kakvim ti se cini stewmac 3-way? Bas su ga iskritikovali na sajtu pa sam uzeo sa GF-a. Valjda se nisam za'ebao...[/quote]
Ja sam koristio taj sa stewmaca ali sa 6 pinove (onaj za 3 pickupa) jer je u startu planirana malo drugacija konfiguracIja pupova. Sve u svemu, switch je vec zezao i pucketao cujno na svirkama pa sam morao da ga sredjujem. Savio finu smirglu (1000), zavukao izmedju limcica, i malo drndao.
sad radi dobro.
Ja sam koristio taj sa stewmaca ali sa 6 pinove (onaj za 3 pickupa) jer je u startu planirana malo drugacija konfiguracIja pupova. Sve u svemu, switch je vec zezao i pucketao cujno na svirkama pa sam morao da ga sredjujem. Savio finu smirglu (1000), zavukao izmedju limcica, i malo drndao.
sad radi dobro.
Stanko wrote: Meni se isto cini da je los. Ja ga imam na exploreru i zna da zajebava, sledeci setup i ima da ga menjam...
Onda je mozda i dobro sto nisam uzeo od njih. Videcemo kakav je sa GF-a, kad napokon stigne...NURBS wrote: Ja sam koristio taj sa stewmaca ali sa 6 pinove (onaj za 3 pickupa) jer je u startu planirana malo drugacija konfiguracIja pupova. Sve u svemu, switch je vec zezao i pucketao cujno na svirkama pa sam morao da ga sredjujem. Savio finu smirglu (1000), zavukao izmedju limcica, i malo drndao.
sad radi dobro.
Tek sam danas uspeo da odem do radionice pa evo nekog malog napretka. Radim i šablone u isto vreme za svaki korak pa zato i ide malo sporije. Danas sam sređivao šablone za poklopce pozadi ali nisam imao kad da i to iskopam u nahagonyu, za sada kanal za ožičenje i otvori za potove i togle-switch...

...

...
biće ovo dobra gitara predosećam

-
Tek sam sad video ovu temu...kad ne pratim fabulu radnje
Elem, drago mi ja da Nikola radi, jos mi je draze sto ima musterije jer pravi odlicne gitare. Moj SG radi kao zmaj, 13.11. idemo u studio, potrudicu se da postavim snimke.
Neko je spomenuo ozicenje, pa da dam svoje misljenje o tome. Ja imam LP sa Pageovim ozicenjem, i sto se mene tice, to je odlicna stvar ako imate samo jednu gitaru. Moze bukvalno sve da svira. Ako imate gitaru sa singlovima, onda nema potrebe da se radi takvo ozicenje jer Gibson ipak treba da bude Gibson, po meni. E, sad, ja imam 7 gitara, pa ipak drzim to ozicenje, nekako mi se ne menja, zabavno je svirati takvu gitaru.
I da, Nikola puno srece u izradi ove gitare, pravi izazov u pravo vreme, ako mene pitas.
Pozdrav.

Elem, drago mi ja da Nikola radi, jos mi je draze sto ima musterije jer pravi odlicne gitare. Moj SG radi kao zmaj, 13.11. idemo u studio, potrudicu se da postavim snimke.
Neko je spomenuo ozicenje, pa da dam svoje misljenje o tome. Ja imam LP sa Pageovim ozicenjem, i sto se mene tice, to je odlicna stvar ako imate samo jednu gitaru. Moze bukvalno sve da svira. Ako imate gitaru sa singlovima, onda nema potrebe da se radi takvo ozicenje jer Gibson ipak treba da bude Gibson, po meni. E, sad, ja imam 7 gitara, pa ipak drzim to ozicenje, nekako mi se ne menja, zabavno je svirati takvu gitaru.
I da, Nikola puno srece u izradi ove gitare, pravi izazov u pravo vreme, ako mene pitas.
Pozdrav.
- Hotstepper
...nije me sramota da ovde ispadnem glup...rock nation wrote: imam LP sa Pageovim ozicenjem, i sto se mene tice, to je odlicna stvar ako imate samo jednu gitaru. Moze bukvalno sve da svira. Ako imate gitaru sa singlovima, onda nema potrebe da se radi takvo ozicenje jer Gibson ipak treba da bude Gibson, po meni. E, sad, ja imam 7 gitara, pa ipak drzim to ozicenje, nekako mi se ne menja, zabavno je svirati takvu gitaru.
Jel mozhe neko ovo malo da mi objasni?
-
Imas ovde objasnjenje i sliku, tj. semu:Hotstepper wrote:...nije me sramota da ovde ispadnem glup...rock nation wrote: imam LP sa Pageovim ozicenjem, i sto se mene tice, to je odlicna stvar ako imate samo jednu gitaru. Moze bukvalno sve da svira. Ako imate gitaru sa singlovima, onda nema potrebe da se radi takvo ozicenje jer Gibson ipak treba da bude Gibson, po meni. E, sad, ja imam 7 gitara, pa ipak drzim to ozicenje, nekako mi se ne menja, zabavno je svirati takvu gitaru.
Jel mozhe neko ovo malo da mi objasni?
http://www.mylespaul.com/forums/custom- ... -help.html
-
Nikola, sad mi pade na pamet...
Kad vec tail ide u drvo, predlozi buducem vlasniku ove gitare da ovako uradi set up:
http://www.mylespaul.com/forums/gibson- ... ing-4.html
Ima slika negde oko sredine strane. Zasrafi se tail u drvo do daske, zice idu okolo, pa se dobija bolji sustain i meksa gitara. Ja sam to uradio na jednom LP-iju, em je dobro za svirku em cool izgleda.
Vidim da je vec kupio bridge, mogao je da uzme onaj 3D, ja cu kad nadjem da stavim na SG. Moze bilo koji radijus da se namesti i akcija da se napravi mnogo bolje nego sa ovim.
Ovako nesto: http://www.thomann.de/gb/schaller_stmg_steg.htm
Pozz...
Kad vec tail ide u drvo, predlozi buducem vlasniku ove gitare da ovako uradi set up:
http://www.mylespaul.com/forums/gibson- ... ing-4.html
Ima slika negde oko sredine strane. Zasrafi se tail u drvo do daske, zice idu okolo, pa se dobija bolji sustain i meksa gitara. Ja sam to uradio na jednom LP-iju, em je dobro za svirku em cool izgleda.
Vidim da je vec kupio bridge, mogao je da uzme onaj 3D, ja cu kad nadjem da stavim na SG. Moze bilo koji radijus da se namesti i akcija da se napravi mnogo bolje nego sa ovim.
Ovako nesto: http://www.thomann.de/gb/schaller_stmg_steg.htm
Pozz...

@ rock nation, jako mi je drago da si toliko zadovoljan SG-em i jedva čekam da čujem te snimke. Ono kada si je probao prilikom preuzimanja mene je zvuk oduvao ali ipak, ja možda nisam skroz objektivan pa je bolje da svi čuju kako gitara radi. Ako ti nije teško i nije puno komplikovano obavezno ostavi snimke ovde...
Čuo sam i ja da ovakva montaža žica može da da zanimljive rezultate, to je bar lako proveriti, pa ću videti šta će reći budući vlasnik gitare na to. Tebi puno hvala na pohvalama za moj rad i na lepim željama. Ja tebi samo želim da uživaš u svojoj gitari i da možda napravimo još neku

Čuo sam i ja da ovakva montaža žica može da da zanimljive rezultate, to je bar lako proveriti, pa ću videti šta će reći budući vlasnik gitare na to. Tebi puno hvala na pohvalama za moj rad i na lepim željama. Ja tebi samo želim da uživaš u svojoj gitari i da možda napravimo još neku

Ovo izgleda odlicno za sad.
Htedoh da te pitam Nikola gde pazaris plasticne lajsne za binding? Je l' mogu da se nadju kod nas?

Htedoh da te pitam Nikola gde pazaris plasticne lajsne za binding? Je l' mogu da se nadju kod nas?
Hvala na pohvali za rad.
Binding je naručen sa stewmac-a, teško ćeš naći to kod nas. Jedino ako znaš nekoga ko se bavi izradom reklama ili nekih drugih stvari od plastike, možda takva osoba ima neki materijal koji je pogodan za binding i po sastavu i po boji...

Binding je naručen sa stewmac-a, teško ćeš naći to kod nas. Jedino ako znaš nekoga ko se bavi izradom reklama ili nekih drugih stvari od plastike, možda takva osoba ima neki materijal koji je pogodan za binding i po sastavu i po boji...