Mooer pedale

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Trzalica

Re: Mooer pedale

Post by Trzalica » 27 Oct 2013, 15:05

Markony wrote:U tom cenovnom rangu Boss je nezamenjljiv.
Markony wrote:U tom cenovnom rangu Boss je nezamenjljiv.
+ 100000000000000 Image

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 27 Oct 2013, 16:20

Ajd' onda i meni javite gde mogu kupiti boss RAT/Analogni dilej/phase90/RCBoost/crunchbox/wooly mammoth/germanijumski fuzzface/pitch shifter po ceni koja moze da parira mooerima?

Trzalica

Post by Trzalica » 27 Oct 2013, 16:34

Trooper wrote:Ajd' onda i meni javite gde mogu kupiti boss RAT/Analogni dilej/phase90/RCBoost/crunchbox/wooly mammoth/germanijumski fuzzface/pitch shifter po ceni koja moze da parira mooerima?
Video sam gomilu analognih Delay pedala za 40€ na KP ... nisu bile Boss, nisu bile ni Boutique, ali ko te pita ... nije ni Mooer neka marka čak ni za jeftini Behringer ... Phaze 90 MXR i sl. efekti prodavali su se za ~60€ na KP i to vidjao periodično .... ove ostale nisam pratio ... ali, baci pogled na KP češće i naletećeš na sjajne oglase.
Čovek prodaje kineske pedale oko 8000 dinara prosek, što je PREVIŠE za još jedan klon u moru klonova koji se pojavljuju sa jeftinom kineskom elektronikom. Mooer Chorus 7500 dinara? Pa Boss CE-5 za 5000 dinara more na KP koga koriste svi PRO muzičari, a ovamo neka igračka 7500 .... alo bre!

Gledam oglase dotičnog koji je MOGU REĆI SLOBODNO ovaj forum i ovu temu iskoristio za SAMOREKLAMIRANJE, i ne mogu da verujem da svaka nova kineska igračka košta skuplje od Boss ili Mxr pedala na tom istom KP-u pa ove bile i polovne, za ime boga. Sada će svi da kupe Mooer umesto Behringer jer prodavac kaže da mu lepo zvuzče, jeli?!? Dajte malo ozbiljnosti.

Šta fali kupiti i Maxless klonove koji su sigurno bolji od ovih kineskih igračaka?
Ma daj, bolje je onda kupiti onaj iStomp kao neki Apple fanboj i menjati mu efekte preko mobilnog ...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 27 Oct 2013, 17:17

Promasio si poentu posta. Mooer ima neke efekte koje nije moguce nabaviti drugacije za te pare. I generalno je jos jedan u moru brendova. Cene po kojima ih ovaj momak prodaje (a on nije okacio oglase na forum vec neko drugi) necu da komentarisem, ali sam mooer pedale vidjao za 50$ sa postarinom po netu na nekim akcijama, a to je odlicna cena za neke stvari. Takodje, one imaju taj gimmick koji predstavljaju njihove dimenzije, sto utice na cenu

Trzalica

Post by Trzalica » 27 Oct 2013, 19:07

Trooper wrote:Promasio si poentu posta.
Mislim da si ipak ti promašio poentu mog posta/citata u vezi Boss pedala. :!:
Radi se naravno o klon pedalama koje postoje u ORIginalnoj Boss verziji. O njima govorimo i ja i prethodnik koga sam citirao. :!:
NaRavno da je nemoguće uporediti proizvod koga nema u Boss ponudi sa ovim kopijama iz kine nekih drugih brendova.
To što si nameRno razvodnio temu nabrajajući tamo neki Z.Vex Fuzz od 370€ koga Boss ne proizvodi nema veze sa mojom pričom. Btw. i Mooer Fog košta 90€ (10.100,00 dinara kod Thomann-a) što znači da bi kod nas bio 15.000,00 dinara minimum, a ne 50 dolara (4.600,00 dinara) ... no to nema veze sa Boss pričom da ne dužim i razvodnjavam temu, jer sam i sam predlagao Maxless kopije ... možda Maksa može takodje da izradi klon tog mamuta za manje od 90€ dinara koliko se kreće kod Thomann-a, da ne pretpostavljam koliko bi bio na KP-u.
Toliko do mene

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 27 Oct 2013, 19:53

Aaaah, evo je seoska uciteljica koja misli da sve zna... i moze i ume... posisao sva vesla i pojeo sve camce...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 27 Oct 2013, 20:46

Trzo, sedi, 1. Mamuta i ja mogu da napravim za manje pare. Svi su se slozili da nema poente kupovati mooer ds1 kopiju, ali za druge pedale, vredi juriti popuste kojih po netu cesto ima

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 28 Oct 2013, 08:27

#Trzalica (nadam se da si na twitteru :mrgreen: )

Nemam sad vremena, ali desio mi se citav prolog, razrada i epilog vizavi necega sto hocu da ti kazem. Stay tuned. :ziveli:

Dosta toga sto 'ti' zboris stoji. Dosta toga sto 'oni' zbore stoji. Dosta toga sto 'ja' zborim stoji (bar anegdotalno ako nis' drugo).

Samo treba da usaglasimo stavove nekako, dobronamerno sireci informacije. Dobronamerno. Sireci. To, jel.

Trzalica

Post by Trzalica » 28 Oct 2013, 19:45

Dersu Uzala wrote:#Trzalica (nadam se da si na twitteru :mrgreen: )
Na žalost, NISAM ni na jednoj tkz. socijalnoj mreži.
Nekada davno (beše davno jbt.) sam moderisao par poznatih YU foruma i bio vrlo revnosan u tom poslu, no, shvatih da od BESPLATNOG posla nema vajde tako da i od toga odustao, sada samo palim rajU u sl. vreme! 8)

Markony

Post by Markony » 29 Oct 2013, 00:20

Dobro ti ide ovo paLenje raje.
Daj se u politicare!

fatbastard

Post by fatbastard » 30 Oct 2013, 11:55

Stižu mi uskoro i ostali modeli MOOER pedalica iz Micro serije, kao što rekoh, to je za sad jedini proizvod koji se serijski proizvodi pored pojačala, koja ne planiram da radim za sad, pošto mi se čine samo za kućnu upotrebu, a nisu mnogo jeftina...
Snimam i malo drugačiji vid prezentacije, pa ako mi se ni to ne svidi ostaje youtube, a ja dižem ruke... :)
Naravno, ako nekog zanima nešto posebno, ke da snimimo.
Trzalica wrote:Btw. i Mooer Fog košta 90€ (10.100,00 dinara kod Thomann-a) što znači da bi kod nas bio 15.000,00 dinara minimum, a ne 50 dolara (4.600,00 dinara) ... no to nema veze sa Boss pričom da ne dužim i razvodnjavam temu, jer sam i sam predlagao Maxless kopije ... možda Maksa može takodje da izradi klon tog mamuta za manje od 90€ dinara koliko se kreće kod Thomann-a, da ne pretpostavljam koliko bi bio na KP-u.
Toliko do mene
Nakon ovog post-a sam otrčao da vidim da li je Thomann nešto uradio sa cenama, pošto znam kad sam pravio cene da sam na svoju štetu stavio cene ispod njih, i to dosta, ali na moju sreću nisu. Tako da zaista nisam razumeo suštinu ovog post-a. Sve ostalo je rečeno, prvi sam rekao da ne očekujem da bilo ko kupuje kopije BOSS-a itd...

Radim trenutno na prostoriji u kojoj će mi stajati amp i sve pedale, pa će svako ko ima želju moći da se najavi, svrati, i bez ikakvih obaveza proba sve što ga interesuje, donese svoj instrument, amp ako hoće, druge pedale da vidi kako radi s njom itd. Dobije i kafu ili pivo ili komplet, a ne mrki pogled... :)

Bacam tu novu prezentaciju uskoro, ali konstantno imam osećaj da radim dupli pos'o, s' obzirom da već ima toliko dobrih snimaka na yt, a ja nit' imam opremu, nit' iskustvo. :)

Kauto Labs

Post by Kauto Labs » 30 Oct 2013, 15:49

Trzalica wrote:sada samo palim rajU u sl. vreme! 8)

sta imas od toga? :kokice:

nesharm

Post by nesharm » 31 Oct 2013, 09:54

Sta rade trolovi na forumima? Lece komplekse.

Trzalica

Post by Trzalica » 07 Nov 2013, 20:57

nesharm wrote:Sta rade trolovi na forumima? Lece komplekse.
Šta rade preprodavci i trgovci na forumima? Zaradjuju novac na naivnim i lakovernim članovima istog foruma!
Uvek se trgovac/preprodavac učlani i uvlači ostalim članovima, predstavljajući se kao poznavalac, kao stručnjak, kao neko ko je probao tu i tu stvar i toliko mu se dopala da je to wowww, i čudi se kako drugi to do sada nisu otkrili (!) ... i na kraju svi saznamo da u stvari član te stvari prodaje a da ga boli d*** za to koliko vrede i koliko zapravo sviraju.
U čemu je razlika izmedju trgovaca i trolova?
Trolovi ne nanose štetu nikome, čak šta više pomažu da se naivni ne upecaju na slatkorečive laži prodavaca/preprodavaca/prevaranata koji svaku web stranu koriste za sticanje materijalne dobiti na naivnim članovima, i još sebi/svojoj firmi time pružaju BESPLATNU reklamu ...
Aha, da,. i Trza je ovde trol, ma da! :grummel_2: Ne budite veverice! :!:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 07 Nov 2013, 23:21

Trzavi, jesi trol jer ne doprinosis diskusiji konstruktivno (dobro, ruku na srce, umes NEKAD, ali retko)
Momak, koliko sam ja shvatio temu, ispipava trziste. Ono, odmah je napisao da razmislja o uvozu pedala, ponudio je iste ljudima da probaju, cimao se oko demoa, pitao za sugestije, trazio misljenje... Meni bi iskreno bilo fenomenalno kad bi vise uvoznika muzicke opreme ovako nesto radilo. I opet, u pitanju su komadi opreme relativno nepoznati nasem trzistu, pa je veci deo teme otisao na upoznavanje sa pedalama, ne na reklamu.

Post Reply