REMINISCENCE - ceo album u MIDI formatu
Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
Re: REMINISCENCE - ceo album u MIDI formatu
Bata Cortex, uopšte nije pitanje kvaliteta kompozicija, i nisi morao da objašnjavaš to što si objašnjavao. Fabula je u tome da je očigledno da iza ovoga stoji veliki rad, a uraditi matrice u midi-ju je jednostavno... ne znam, bizarno, čak bih rekao, ali ne umem možda da ti adekvatno objasnim zašto jer je očigledno tebi ok. Kao prvo, neće zvučno biti dobro. Na primer ako ja sebi pustim kod mene su to zvuci sa windowsovog sinta, koji su najblaže rečeno tragični. Ako neko poznaje midi i uradi nešto toliko kompleksno kao ti, meni je čudno da ne potroši još malo vremena i:
Uradi bubanj u nekom ozbiljnom drum sampleru (3-4 sata za ceo album materijala)
uradi bas u nekom VST sampleru (oko 2 sata)
Ubaci neke ozbiljnije farbe sintova (oko 4-5 sati)
Uhvati drugara da odsvira gitare (E to je već oko par dana)
I kaže, eto, evo nek zvučne ideje. Stvarno, nikad nisam čuo da je neko uradio album u midiju, još od vremena Atari Cubase-a i toga kad je Roland SC55 bio vrhunac dostupne tehnologije za kućni studio. Prvo što posle tolikog rada, uraditi još i ovo gore zahteva jako malo vremena a daje drastično bolji rezultat, a kao drugo, zašto bi se zadovoljio lošijim (midi fajl koji zavisi po pitanju reprodukcije od domaćinovog setup-a, i sinta koji ima par megabajta memorije sa instrumentima) kad sa malo truda možeš imati bolje. Ovo što pričam nije ni na koji način kritika tebe kao kompozitora, ovo je sve jako interesantno, ali kao neko ko kad pomisli midi automatski misli i "VST" ili "Eksterni sint", neverovatno mi je čudno da se neko zadovoljava midi zvucima, i kao opušteno doživljava da mu je to ok. Evo reče još par ljudi, daj, provucite to kroz neke VST-ove. Zaslužuje.
Uradi bubanj u nekom ozbiljnom drum sampleru (3-4 sata za ceo album materijala)
uradi bas u nekom VST sampleru (oko 2 sata)
Ubaci neke ozbiljnije farbe sintova (oko 4-5 sati)
Uhvati drugara da odsvira gitare (E to je već oko par dana)
I kaže, eto, evo nek zvučne ideje. Stvarno, nikad nisam čuo da je neko uradio album u midiju, još od vremena Atari Cubase-a i toga kad je Roland SC55 bio vrhunac dostupne tehnologije za kućni studio. Prvo što posle tolikog rada, uraditi još i ovo gore zahteva jako malo vremena a daje drastično bolji rezultat, a kao drugo, zašto bi se zadovoljio lošijim (midi fajl koji zavisi po pitanju reprodukcije od domaćinovog setup-a, i sinta koji ima par megabajta memorije sa instrumentima) kad sa malo truda možeš imati bolje. Ovo što pričam nije ni na koji način kritika tebe kao kompozitora, ovo je sve jako interesantno, ali kao neko ko kad pomisli midi automatski misli i "VST" ili "Eksterni sint", neverovatno mi je čudno da se neko zadovoljava midi zvucima, i kao opušteno doživljava da mu je to ok. Evo reče još par ljudi, daj, provucite to kroz neke VST-ove. Zaslužuje.
Hvala. Hocemo, jbg, ja studiram(bar tad jesam, sad sam apsolvent od relativno skoro) i radim josh dosta stvari, a radjeno je dugo, tako da mi je bilo dovoljno da samo imam zapisano da sve te melodije, aranzhmane ne zaboravim. E sad, shto je za TO bila potrebna tolika kolichina vremena da sam se na kraju navikao na te najjadnije zvukove windows midi-a, to je sasvim druga dementna pricha 
Polako.

Polako.

Evo pochuh ovo i podseca samo po nachinu na koji se svira, a ne i melodija. Mada vidim odakle poredjenje. Jbt al je haotichan ovaj Muse...nenadnenad wrote: p.s. moments of life`s true essence podseca na muse - hysteria
toliko su haoticni da plachu na svojim koncertimaCortex wrote:Evo pochuh ovo i podseca samo po nachinu na koji se svira, a ne i melodija. Mada vidim odakle poredjenje. Jbt al je haotichan ovaj Muse...nenadnenad wrote: p.s. moments of life`s true essence podseca na muse - hysteria

toliko su haoticni da plachu na svojim koncertima

pa plachusinisake wrote:toliko su haoticni da plachu na svojim koncertima![]()
![]()

Cekaj, jbg, ne razumem, je l' to neka zajebanjcija, ili stvarno placu?
stvarnosinisake wrote:Cekaj, jbg, ne razumem, je l' to neka zajebanjcija, ili stvarno placu?

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ja bio na certu u Areni i nisu plakali...bar nisam primetio...mada moguce 

srbima bez emocijanemanjavelimirovic wrote:Ja bio na certu u Areni i nisu plakali...bar nisam primetio...mada moguce

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera

-
nemanjavelimirovic wrote:Ja bio na certu u Areni i nisu plakali...bar nisam primetio...mada moguce
a jel si ti plakao, koja suza radosti ?

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Pa pazi, da te ne lazem nisam plakao, iako sam bio u prvom redu pored mnogih devojcica koje jesu, ali...bilo je fenomenalno...par dana posle sam bio HYPER
MUSE su DO yaya, ali da ne remetimo temu...REMINISCENCE je u pitanju i imam osecaj da ce i to biti do yaya! VST ! VST ! VST ! VST!!!!!!!

Ja sam posle upao u depresiju. Trajalo je nekoliko dana. A suze cuvam za Radiohead.Pa pazi, da te ne lazem nisam plakao, iako sam bio u prvom redu pored mnogih devojcica koje jesu, ali...bilo je fenomenalno...par dana posle sam bio HYPER

E, stvarno smo usrali temu coveku. Hajde moderatori napravite novu temu: "Suze radosnice na koncertima" ili tako nesto.

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Uh. Kada ce Thom Yorke da nas malo bitne poseti i povede one bitange sa sobom....? Kad ce? kad ce? Paket maramica za Radiohead obavezno... ODOSMO U OFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF. Sorry 300Xsinisake wrote:. A suze cuvam za Radiohead.![]()
: