Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
kide

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by kide » 02 Nov 2009, 23:16

prestanite da svirate stratove i sve ce biti drugacije. promenite malo jebiga. samo strat pa strat ko da nema drugih gitara i ne mislim na LP.
istrazujte malo, imate sajtove firmi raznoraznih, svasta moze se nadje...

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 02 Nov 2009, 23:31

Ako prestanu da sviraju stratove ljudi će prestati da lažu u oglasima?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 02 Nov 2009, 23:32

kide wrote:prestanite da svirate stratove i sve ce biti drugacije. promenite malo jebiga. samo strat pa strat ko da nema drugih gitara i ne mislim na LP.
istrazujte malo, imate sajtove firmi raznoraznih, svasta moze se nadje...
Ima drugih, ali malo je boljih za te pare. :P

kide

Post by kide » 03 Nov 2009, 08:28

sinisake wrote:Ima drugih, ali malo je boljih za te pare. :P
malo, pogotovo da nam je ovde dostupno, ali dobro ti si pečen. mislio sam na masu njih koji cunjaju po oglasima u potrazi za stratolikom gitarom, pa šaneri tu vide svoj interes.

idealno bi bilo kad bi sebi svako napravio gitaru po svom ćeifu, tj. da majstor im napravi. ali retko ko je spreman da toliko rizikuje. ovako kad vidiš ko kakvu đitru svira, 90% unapred znaš šta i kako će da svira. razumem ja da određeni tipovi gitara najbolje odgovaraju za određene žanrove svirke, ali opet može i u tim okvirima da se izbunari nešto manje predvidljivo.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 03 Nov 2009, 09:12

http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-M ... -oglas.htm

Neshto mnogo balim za ovim od jutros. Mnogo.

nebojsak

Post by nebojsak » 03 Nov 2009, 09:32

kide wrote:
sinisake wrote:Ima drugih, ali malo je boljih za te pare. :P
malo, pogotovo da nam je ovde dostupno, ali dobro ti si pečen. mislio sam na masu njih koji cunjaju po oglasima u potrazi za stratolikom gitarom, pa šaneri tu vide svoj interes.

idealno bi bilo kad bi sebi svako napravio gitaru po svom ćeifu, tj. da majstor im napravi. ali retko ko je spreman da toliko rizikuje. ovako kad vidiš ko kakvu đitru svira, 90% unapred znaš šta i kako će da svira. razumem ja da određeni tipovi gitara najbolje odgovaraju za određene žanrove svirke, ali opet može i u tim okvirima da se izbunari nešto manje predvidljivo.
Strat je Golf dvojka.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 03 Nov 2009, 09:51

Ne razumem oneliner.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 03 Nov 2009, 11:20

nebojsak wrote:Strat je Golf dvojka.
:lol:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 03 Nov 2009, 11:45

Mislim da Strat nije Golf dvojka, jer to je sranje auto a Strat je do jaja gitara. Mislim da je Strat kao neka pouzdana Mečka, onako napucana, ali ne atraktivna.
Takođe, Golf dvojku voze džiberi koji sve više preferiraju neke druge gitare, što je dobro, jer Strat ipak nije džiberska džitra, ima ih toliko 8)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 03 Nov 2009, 11:48

Upravo.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 03 Nov 2009, 12:05

Cortex wrote:Ne razumem oneliner.
Golf 2 je u Srba najdraži auto, i kad jednog dana naši potomci svi budu imali hoverkrafte na mlazni pogon, Golf 2 će i dalje da ima nerealnu cenu, iako je star 150 godina. Vlasnik Golfa 2 je nepomerljivo ubeđen u superiornost svog promjetala i druga ne ulaze u kadar, o njima se ne misli i ne govori. Možda, ali mooooožda sme da se pomenu Golf 3, 4 i 5, ali samo ako nisi tr00. Vozači Golfa 2 se jedni drugima javljaju u mimoilaženju u vožnji iako se ne poznaju, daju svojim automobilima imena, i ako slučajno u saobraćaju nekoga treba džentlmenski propustiti, to samo može da se desi ako je u pitanju drugi Golf 2. Mani šta kažu testovi i kataloški podaci - Golf 2 najmanje troši, najbrže ide, ima najviše prostora i ima najubitačniji impact na žensku čeljad, od srednjoškolki do penzionerki. Vozač Golfa 2 nosi njegovu fotografiju u novčaniku, i po toj fotografiji urađenu tetovažu na plećki. Realna cena prateće opreme, spojlera, felni i ozvučenja prevazilazi realnu cenu vozila za oko 20 do 30 puta, ali neka - valja se! Nije šteta bankrotirati zarad Golfa 2!

Ako sam nešto propustio, dopunite me... :ziveli:

I da, da se ne nađe neko uvređen. Nije Golf 2 zgodno porediti sa Stratom, možda nije ni fer to raditi, ali je mentalitet korisnika vrlo često sličan. Čast izuzecima... ali sreo sam ih jako malo.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 03 Nov 2009, 12:26

Pa to, kapiram da je u mentalitetu caka. A inache sam samo dobronamerno zezao Nebojshu jer se zhalio na nekoj tamo temi kako ne voli onelinere- :ziveli: :bambi: :mrgreen:
Ja imam golfa trojku, uh...fijuuu...zvizhduk olakshanja, zamalo da budem douche bag.

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 03 Nov 2009, 12:28

Kristijan wrote:ali je mentalitet korisnika vrlo često sličan. Čast izuzecima... ali sreo sam ih jako malo.
To važi generalno za sve gitariste a ne samo za korisnike Strata. Nemojte pogrešno da me razumete, ja nemam Strata, niti planiram da ga imam, ali poštujem gitaru isključivo zbog muzičara koji su na njoj napravili neke od meni najdražih pesama.
Taj mentalitet "moje je najbolje" je veoma česta pojava među našim gitaristima, ne samo stratistima, a mislim da nigde to nije puno drugačije. Kao što sam rekao na nekoj tamo temi, naslušao sam se priča od ljudi koji su mi za neko smeće tvrdili kako su vrhunske gitare ili efekti itd.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 03 Nov 2009, 12:40

Nemojte ni mene pogrešno da razumete, ja izuzetno cenim Fender gitare i Strata, mada sam više naklonjen Telcu, ili pak Jazzmasteru. Ipak, rekao bih da je "a koji je to auto bolji od Moskviča" sindrom vrlo duboko ukorenjen među "Stratofilima", samo u im "Lespoldžije" blizu, ali ih nisu dostigli.

Bozha

Post by Bozha » 03 Nov 2009, 13:07

Kristijan wrote:Možda, ali mooooožda sme da se pomenu Golf 3, 4 i 5, ali samo ako nisi tr00.
Katastrofalna neupucenost... :hide: Za razliku od svemocne dvojke, trojka je najveci promasaj automoblskog sveta. Vlasnik dvojke najvise se grozi trojke, prljavog materijalistickog pokusaja degradiranja plemenite loze uberautomobila. Tako nekako ni Fender nikad nije uspeo da opravda Jazzmastera.

Locked