Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Ideja je ili Boss dd2 ili Boss rv3, jos neke dilej, reverb kombinacije dolaze u obzir. Razmisljao sam da zamenim tube screamera i sa OCD ali verovatno cu na kraju da koristim rat kao blagi drive, svidja mi se kako to radi.
je li koristio ko Timmy, da mi kaze kakav je u odnosu na TS?
Kao sto sam obecao drugari, saljem slike
Izvinjavam se sto kasnim i sto cu biti prilicno stur i kratak - tome je zazluzna moja trenutna bolest - upala pluca. Nazalost i to se desilo, 16 dana imam temperaturu i na krjau umalo u bolnici da m zadrze na par dana. Da ne smaram, bodu me u venu svaki dna i rokaju antibioticima, do danas nisam bio u mogucnosti da sedim duze od 30 min.na stolici mada i sada mi je to prilican napor. Oporavak ce da traje barem jos 12 dana,a da udjem u formu ce mi trebati izgleda jos vise.
Zato samo ukratko sto sma stigao da zapazim:
1. Eno Crunch (MI Clone) - odlicno radi posao, mada pored ove silne druge masinerije koju imam mislim da ce biti suvisan. Zvuk je zaista jako jako dobar, pravi marshallroliki
2. Donner Morpher - Sjajan Suhr Riot klon, zaista sam prezadovoljan zvukom, specifican je dovoljno da i pored drugih zveri ostane na mom pedalboardu
3. Donner Peral Tremor - to mu dodje kao neki osnovni phaser., ima Vintage i Modern switch. Zvuk je jako lep i topao na cleanu ali na distorziji se nesto nisam odusevio, ali videcemo jos posle cackanja
4. Donner Tutti Love Chorus - apsolutno sjajan chorus za ove pare, prezadovoljan
5. Biyang Fuzz Star - jako interesantan fuzz, tek treba da prodje moje ruke kako treba
I za kraj, naravno, Bogner Ecstasy Red
Sta da kazem a da ne slazem
Ako neko ocekuje od ove pedale, posto je 3.kanal sa istoimenog pojacala, da je za tezak metal i sl., razocarace se. Sa druge strane ova pedala ima apsolutno sjajan zvuk, sto bi se reklo mesnat, dinamican sa dosta predefinisanih modova koji zaista sjajno rade. Od mene ocena 10+, dobio sam zaista sjajnu pedalu 
Pozz svima, javljam se kad malo zivnem

1. Eno Crunch (MI Clone) - odlicno radi posao, mada pored ove silne druge masinerije koju imam mislim da ce biti suvisan. Zvuk je zaista jako jako dobar, pravi marshallroliki

2. Donner Morpher - Sjajan Suhr Riot klon, zaista sam prezadovoljan zvukom, specifican je dovoljno da i pored drugih zveri ostane na mom pedalboardu
3. Donner Peral Tremor - to mu dodje kao neki osnovni phaser., ima Vintage i Modern switch. Zvuk je jako lep i topao na cleanu ali na distorziji se nesto nisam odusevio, ali videcemo jos posle cackanja
4. Donner Tutti Love Chorus - apsolutno sjajan chorus za ove pare, prezadovoljan
5. Biyang Fuzz Star - jako interesantan fuzz, tek treba da prodje moje ruke kako treba

I za kraj, naravno, Bogner Ecstasy Red

Pozz svima, javljam se kad malo zivnem

Timmy uopste nije TS tip pedale, znači ne radi se o middle OD/Boost pedali, nego transparentnom OD Boost-u....njega bi prije mogao da porediš sa RC Booster-om, Tc Spark Boostom ili Clone kentaur (EHX Soul Food) tipom pedale.clapton wrote:je li koristio ko Timmy, da mi kaze kakav je u odnosu na TS?
To su u principu pedale koje bi trebale da ne diraju originalni zvuk gitare i dodaju samo taj spark/gliss dio na njega, eventualno breaking overdrive....za razliku od TS tipa overdrive-a, koji u osnovi dodaju dosta srednjih i debljaju zvuk. Izvini alko ti ovo zvuči kao pametovanje, nije mi to namjera, samo hoću da kaćem da su to dva različita tipa pedale i veoma je poželjno da se nadju zajedno na pedalboardu jer Timmy fantastično bustuje i sam TS.
Čestitam kolega (ne na bolesti, naravno:-) Divno ih je vidjeti na gomili. Bogija neću ni da komentarišem:-)boki1978 wrote:Kao sto sam obecao drugari, saljem slikeIzvinjavam se sto kasnim i sto cu biti prilicno stur i kratak - tome je zazluzna moja trenutna bolest - upala pluca. Nazalost i to se desilo, 16 dana imam temperaturu i na krjau umalo u bolnici da m zadrze na par dana. Da ne smaram, bodu me u venu svaki dna i rokaju antibioticima, do danas nisam bio u mogucnosti da sedim duze od 30 min.na stolici mada i sada mi je to prilican napor. Oporavak ce da traje barem jos 12 dana,a da udjem u formu ce mi trebati izgleda jos vise.
I za kraj, naravno, Bogner Ecstasy RedSta da kazem a da ne slazem
Ako neko ocekuje od ove pedale, posto je 3.kanal sa istoimenog pojacala, da je za tezak metal i sl., razocarace se. Sa druge strane ova pedala ima apsolutno sjajan zvuk, sto bi se reklo mesnat, dinamican sa dosta predefinisanih modova koji zaista sjajno rade. Od mene ocena 10+, dobio sam zaista sjajnu pedalu
Pozz svima, javljam se kad malo zivnem![]()
]
Nego me interesuje kolika je po tebi razlika izmedju Eno crvenka i Mooer crvenka, zvučno...tj. po čemu ti se zvuk razlikuje kada ih uporediš?
ma nema problema. hvala na pojasnjenju.tocilj wrote:Timmy uopste nije TS tip pedale, znači ne radi se o middle OD/Boost pedali, nego transparentnom OD Boost-u....njega bi prije mogao da porediš sa RC Booster-om, Tc Spark Boostom ili Clone kentaur (EHX Soul Food) tipom pedale.clapton wrote:je li koristio ko Timmy, da mi kaze kakav je u odnosu na TS?
To su u principu pedale koje bi trebale da ne diraju originalni zvuk gitare i dodaju samo taj spark/gliss dio na njega, eventualno breaking overdrive....za razliku od TS tipa overdrive-a, koji u osnovi dodaju dosta srednjih i debljaju zvuk. Izvini alko ti ovo zvuči kao pametovanje, nije mi to namjera, samo hoću da kaćem da su to dva različita tipa pedale i veoma je poželjno da se nadju zajedno na pedalboardu jer Timmy fantastično bustuje i sam TS.

fuzz mi je glavni OD a kao boost za sad koristim BB2 kojem su stavljene bolje diode. to bih htio da zamijenim jer mi se zvuk Brejkera nikad nije precerano svidjao.

i vjerovatno ne bih za pocetak uzeo bas Timmy. mislio sam da probam Caline Pure Sky za tih 30$.

Ja sam probao (imao) dvije Caline pedale i iskreno nebih ti preporučio...zvuk manje-više, nije to loše, ali izrada po meni najlošije od svih Kineza. Jako loši svičevi, ulazi i problemi sa nus tonovima. Za tako nešto bih ti preporučio Donner Killer boost, nisam probao ali sam pročitao mnoge riječi hvale po forumima...clapton wrote:ma nema problema. hvala na pojasnjenju.tocilj wrote:Timmy uopste nije TS tip pedale, znači ne radi se o middle OD/Boost pedali, nego transparentnom OD Boost-u....njega bi prije mogao da porediš sa RC Booster-om, Tc Spark Boostom ili Clone kentaur (EHX Soul Food) tipom pedale.clapton wrote:je li koristio ko Timmy, da mi kaze kakav je u odnosu na TS?
fuzz mi je glavni OD a kao boost za sad koristim BB2 kojem su stavljene bolje diode. to bih htio da zamijenim jer mi se zvuk Brejkera nikad nije precerano svidjao.
i vjerovatno ne bih za pocetak uzeo bas Timmy. mislio sam da probam Caline Pure Sky za tih 30$.
- LifelessDead
Nesto gledam, uz nizak kurs evra i dadzbine koje moras da platis te kineske pedale ne mozes da nadjes ispod 40 evra. Pa vise mi se isplati da dam 20-ak evra vise i kupim nesto polovno, plus uvek mozes da prodas za slicne pare ako ti se ne svidja.
Tih 20ak eura znaci dosta kad sastavljas 'brzi' pedalboard.
Je li koristio ko pedale Miloša Popovića? Najviše me trenutno interesuje njegov analogni delay.

Je li koristio ko pedale Miloša Popovića? Najviše me trenutno interesuje njegov analogni delay.
clapton wrote:Tih 20ak eura znaci dosta kad sastavljas 'brzi' pedalboard.![]()
I ja se načitah i nagledah pohvala, ali nisam probao.....pa me interesuje takodje

Moze li neka preporuka za delay, kad vec pricamo o tome...
Treba mi samo za slap back, nista specijalno.
Zagrijao sam se bio za Mooer Echolizer ali sam onda vidio ovaj od Popa pa ne znam sta da radim. A i prije bih uzeo digitalni...

Zagrijao sam se bio za Mooer Echolizer ali sam onda vidio ovaj od Popa pa ne znam sta da radim. A i prije bih uzeo digitalni...
clapton wrote:Moze li neka preporuka za delay, kad vec pricamo o tome...Treba mi samo za slap back, nista specijalno.
Ja sam imao Mooer Reecho, po meni to ima dosta dobar tape delay, od tri moda 2 rade super....moja preporuka.
Citao sam takodje dosta pohvala za Donner žuti Yellow Fall.
Inače mislim da nema poente bacati pare na Mooer pedale kada su Eno i Donner na potpuno istom nivou. Ista kućišta, svičevi i sl.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
zar nisi ti prodao poga?
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Nisam josh, ako ga i prodam odmah umesto njega uzimam EhX pitch fork.Funkomat wrote:zar nisi ti prodao poga?