Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- BaalBehrit
Re: Oprema Koju Imate
+Hopkins+ wrote:I generalno mi je bezveze priča Mesa Boogie VS Fuzz, pa te stvari ne isključuju jedna drugu, čak naprotiv... Kako Sonic Youth mogu:)) Čak bodu i Jazzmastere u njega, hehehe.

Upravo tako.

- Nyarlathotep
- MF veteran
naravno.
SY prvi to rade... Messa i vintage fuzz. : )
SY prvi to rade... Messa i vintage fuzz. : )
- Nyarlathotep
- MF veteran
dok sam drkao presete, pale su mi na pamet ideje barem za 3 pesme. lepi, reci cu samo jedno... space is the place.+Hopkins+ wrote:Matori objasnio siNyarlathotep wrote:ludilo Dersu!profi 100%.
prekjuce sam po ceni od 860$ udomio jedan mali analogni monofoni sint sa kejsom, Dave Smith Instruments Mopho Keyboard, sint sa digitalno kontrolisanim analognim oscilatorima - 2 plus dva subosliltora, 100% digitalnom memorijom, presetima, automatizacijom, sekvencerom, USB konekcijom za softver za pregledno editovanje, ali i 100% analognom arhitekturom zvuka, sjajnim oscilatorima i filterima, klasicnim LFO, VCO, low pass filterom 12/24 db i tom predobrom old school punocom i prodornoscu toplog analognog sinta. kao spoj izmedju dva sveta, najbolje od oba. sint jeste monofon, ali se moze upariti sa DSI Tetra polifonim analognim modulom, ili bilo kojim drugim DSI sintem. pored Nord Clavia Micro Modulara i Korg Microkorg sinteva ovaj monofoni zverko ce leci ko san.
za te pare sam ovde u oglasima mogao da nadjem kultni analogni sint ka sto je ARP Odyssey ili Juno 60... ali iako su ti sinteve nezamenjivi i potpuno predobri, oscialtori se rastimavaju, cesto ih je potrebno servisirati, a pritom su ogromni i neprakticni. Naravno, da se ne lazemo, ti matori kultni sintevi i jesu nesto najlepse i najtoplije sto covek moze pozeleti, prava stvar, ali ja sam se zadovoljio sam 90% zvuka od prave vintage sprave, ali sa neverovatnim mogucnostima memorije, sekvencera, usb i midi konekcije, sinta koji je pritom apsolutno pouzdan i nepogresiv.
sjebo sam mojo faktor bendu, umesto da sam kupio ARPa ili MS 10, ali... odoh ja malo da ga drndam pred kunt.![]()
Jebeš mojo i Arpa, ova makina je ludilo. Pusti te hajpere i hipstere da daju soma jura za raštimovane starudije, ovo je fensi sprava

U *****, ja se samo shalih malo, vidi shta se napravi.
Naravno svakom svoje, dodushe Dersu je malo vishe nagnut ka "sve je to lepo ali ipak sam ja u pravu" strani ekvilibrijuma, no, lichno, s obzirom da nikad nisam probao nijedno Mesa pojachalo vec samo slushao snimke i klipove, ne mogu nishta da kazhem protiv ili za. Pa daaajte ljudi sve je ovo zezancija, forum, i ako pljucnem po nechemu pa niko nije toliko zadrt.
Ko zna, mozhda kad chujem Triple Rectifier (ako tako neshto postoji jer lupam), mozhda ga nasetujem totalno drugachije od nekog kompresovanog ultra gain metalca i bash to mi se rastvori u glavi kao savrsheni zvuk za mene, ne znam.
Fuzz face mi se svidja uvek, prvo sam bio zhestoki protivnik fuzzeva, ali onda sam promenio mishljenje. Priznajem da sam do skoro bio u potrazi za savrshenom distorzijom i slichno, ali onda kad sam se okrenuo i malo bolje pochuo kakve zvuke koriste moji omiljeni gitaristi i kako ja planiram da se izrazim muzichki, preko kakvih zvukova, pa to distorzija zaista nije. To je jedan od razloga zbog kojih sam i rasformirao bend.
Prosto, distorzija mi sada deluje nekako klinachki. I ne verujem da cu se sa ovog milestone-a, vratiti, uslovno recheno, u nazad.
Pre neki dan je guvnor postavio klip Philipa, sledeci http://www.youtube.com/watch?v=rnIe59uLnCQ , jbg, ovakav ton me odushevljava lately.
Veoma bih voleo da probam neko od ne-high gain Mesa pojachala, ne sumnjam da bi mi se dopalo, sa ili bez fuzz-a.
Btw, album Fuzz Universe od izuzetno voljenog mi Paolo Gilberto-a, mi je sranje. Just my two cents

Naravno svakom svoje, dodushe Dersu je malo vishe nagnut ka "sve je to lepo ali ipak sam ja u pravu" strani ekvilibrijuma, no, lichno, s obzirom da nikad nisam probao nijedno Mesa pojachalo vec samo slushao snimke i klipove, ne mogu nishta da kazhem protiv ili za. Pa daaajte ljudi sve je ovo zezancija, forum, i ako pljucnem po nechemu pa niko nije toliko zadrt.
Ko zna, mozhda kad chujem Triple Rectifier (ako tako neshto postoji jer lupam), mozhda ga nasetujem totalno drugachije od nekog kompresovanog ultra gain metalca i bash to mi se rastvori u glavi kao savrsheni zvuk za mene, ne znam.
Fuzz face mi se svidja uvek, prvo sam bio zhestoki protivnik fuzzeva, ali onda sam promenio mishljenje. Priznajem da sam do skoro bio u potrazi za savrshenom distorzijom i slichno, ali onda kad sam se okrenuo i malo bolje pochuo kakve zvuke koriste moji omiljeni gitaristi i kako ja planiram da se izrazim muzichki, preko kakvih zvukova, pa to distorzija zaista nije. To je jedan od razloga zbog kojih sam i rasformirao bend.
Prosto, distorzija mi sada deluje nekako klinachki. I ne verujem da cu se sa ovog milestone-a, vratiti, uslovno recheno, u nazad.
Pre neki dan je guvnor postavio klip Philipa, sledeci http://www.youtube.com/watch?v=rnIe59uLnCQ , jbg, ovakav ton me odushevljava lately.
Veoma bih voleo da probam neko od ne-high gain Mesa pojachala, ne sumnjam da bi mi se dopalo, sa ili bez fuzz-a.

Btw, album Fuzz Universe od izuzetno voljenog mi Paolo Gilberto-a, mi je sranje. Just my two cents

@Dersu: Onaj drugi LP je ...
Flame maple all the way! Za mesu sam ti vec rekao
Sto se fuzz-a tice, msilim da je to jedina pedala koju u zuivotu necu zeleti da zgazim
mozda samo onu koja ima i oktaver, al' samo mozda.
@Cortex: Znaci sad samo clean?
Vratices se vrlo uskoro na neku mas't potpisujem
I slazem se, album je dosadan do zla boga...

@Cortex: Znaci sad samo clean?

To dersu imas imas i dasku za peglanje!

mozda sam ja nepismen, al bar nisam prog metalacDersu Uzala wrote:Stavio sam ga u Mesa Boogie koaliciju a ne anti-fuzz koaliciju sto pismen covek da lako primetiti.Duane wrote:
al nemogu da verujem da si ubacio kita ričardsa u anti-faz koaliciju, pa čovek se proslavio zbog fuzza... znas ono 2-2--2-4-5--5-5-4-4-2

boze hvala ti na manjem od dva zla...
Ode ti u penzionere. Oh well...Prosto, distorzija mi sada deluje nekako klinachki. I ne verujem da cu se sa ovog milestone-a, vratiti, uslovno recheno, u nazad.

Ima oktavera bez faza. Znaci, nedoumica resenamozda samo onu koja ima i oktaver, al' samo mozda.

- rock action
Nyarla care, svaka cast za prinovu
Dersu, jel si gledao mozda Princea uzivo nekad?

Dersu, jel si gledao mozda Princea uzivo nekad?
- Nyarlathotep
- MF veteran
i dalje frka oko fuzza... hhhehheheehe.... pa jbg, kome treba takav zvuk nema zamene za to, ko ne voli to... neka svira sta god. sta je bolje ili losije... potpuno nepotrebna prica. ja volim fuzz zrno, doduse moj Roger Mayer Mongoose je skoro kao dist, iako je fuzzcina i ne bih ga menjao nizasta. : )
SubZero, Matorančić aka Cortex i Sayce su Powerful ThAng, kak'a crna penzija!

- rock action
stvarno je nepotrebna ta prica fuzz vs. mesa
meni je uvek na prvom mestu dobar drive (laney, mesa), a fuzz (big muff pi npr.) mu doda dodatnog lepog sustaina, onog violinskog, ili sa druge strane, tera pojacalo da zvuci kao da se onako gotivno raspada od kolicine mesa.
ja glasam za oba
meni je uvek na prvom mestu dobar drive (laney, mesa), a fuzz (big muff pi npr.) mu doda dodatnog lepog sustaina, onog violinskog, ili sa druge strane, tera pojacalo da zvuci kao da se onako gotivno raspada od kolicine mesa.
ja glasam za oba

- Dersu Uzala
Nisam (gledao Princa uzivo).
- tyler durden
- MF veteran
hahahah i ja sam kupio ovu spravicu pre neki dan....opasna igračka za istezanje...Dersu Uzala wrote:

Btw, i ja sam veliki poklonik mesa boogie-ja, tako da moj glas ide tebi!

ja lično ne volim fuzz....do skoro nisam ni dist/overdrive koristio, ni voleo, tek skoro sam počeo, kao što je neko već rekao, da ganjam tube screamer na mesi, za malo push-a, i dodavanja gomile sustaina....ali sam uvek za mesu...jednostavno mnogo veliki raspon tonova ima, skoro šta hoćeš da dobiješ, možeš na njoj, od hi gaina utegnutog, do rock sounda 80-tih, bluzi pushed tona, santana fora, dobar clean i sve ostalo između
ALI o tome nema raspravke, šta je bolje, a šta nije, to ne postoji, nego šta ko voli i kome šta odgovara, jednostavno, 1000 ljudi, 1000 ćudi i ukusa, a o ukusima se ne raspravlja. Svako voli nešto drugo, svako koristi ono što mu odgovara