Tajna uspeha Nirvane?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Tajna uspeha Nirvane?

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 13:13

sinisake wrote:More, napisao sam ja tamo negde, no se pravis da nisi video...
"Nisam ja za radnicki rokenrol, prezierm masu, elita mene zanima...", a ovamo samo zamenio lopatu tastaturom. :D
Sljaker, bre, ko i ostali, ama bezis od toga, pa to ti je. :P :P :P :ziveli:

P.S. Ne zajebavam te.
Video sam nesto apropo C5 i Nirvane. Kako te iznenadio. Nisam odgledao prateci video jer mi se ni link ne otvara. Ali nije ni bitno. C5. C5. C5?

Alo bre. Kao sto rekoh, aj sad. Hemispheres. Izrecituj mi ceo Side A pa da pricamo. Da analiziramo kako i zasto, i sta bi moglo da bude alternativa. A ne Closer To the Heart, nemoj starca da zajebavas, jos sam na poslu.

I uzgred, savrseno mi je jasno da si davno ocekivao od mene konkretan muzicki reparte na one stvari o kojima smo pricali. Problem je burazeru, sto ja kenjam ovde mesto da radim. A radim 120 sati nedeljno. Nesto me jebe taj komunisticki schedule odjedared. Nisam ovoliko radio u zivotu. Gitare su mi u supi ili pitaj kurca gde. Kod ortaka. Nemam pojma. Nisam slusao muziku nedeljama. Nisam raspalio muziku kao takvu. Na WMP ili Winampu. Zesci je sex, ta Ameriga. Sljaker, jebat ga, ne meres pobeci od toga kako god okrenes, rudnik ili tastatura.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 Oct 2009, 13:17

Mozda cu, kad mi bude suvise dosadno uzeti i to da poslusam... :D ALI, vidim da se povlacis. :twisted:

Drago mi je da si uvideo da je Kurt imao neobicno tanan osecaj za slaganje ne bas standardnih, izlizanih harmi, i da je umeo da napravi i muzicki zanimljivu kompoziciju. :P

Nova mantra, Dersu:
D5, F#5, B5, G5, Bb5, C5, A5, C5, i tako unedogled... :P :P :P
Odoh da spavam, pa se pishemo posle. :ziveli:
Sljaker, jebat ga, ne meres pobeci od toga kako god okrenes, rudnik ili tastatura.
Pa to ti velim... :lol:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 13:20

cccira wrote:nego da su vam misljenja dijametralno suprotna...
dijametralno = suprotno

latinski 101

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 13:24

sinisake wrote:Mozda cu, kad mi bude suvise dosadno uzeti i to da poslusam... :D ALI, vidim da se povlacis. :twisted:

Drago mi je da si uvideo da je Kurt imao neobicno tanan osecaj za slaganje ne bas standardnih, izlizanih harmi, i da je umeo da napravi i muzicki zanimljivu kompoziciju. :P

Nova mantra, Dersu:
D5, F#5, B5, G5, Bb5, C5, A5, C5, i tako unedogled... :P :P :P
Odoh da spavam, pa se pishemo posle. :ziveli:
Sljaker, jebat ga, ne meres pobeci od toga kako god okrenes, rudnik ili tastatura.
Pa to ti velim... :lol:
Daleko od toga da se povlacim. Super je da si download-ovao tablaturu sa Ultimate Tabs, sad objasni logiku. Tesko da je tako u nedogled. I koje su to imponovane hramonije u odnosu na stvarne harmonije?

Izvini, gde sam ja to "uvideo da je Kurt imao neobicno tanan osecaj za slaganje ne bas standardnih, izlizanih harmi, i da je umeo da napravi i muzicki zanimljivu kompoziciju." I odakle se ja to povlacim matori? I'm still here. Do tell. Koliko vidim, ti palis? To sto si mi kopirao tablaturu sa Ultimate Tabs doesn't mean shit. Stavise, they are WRONG. So much for your ear.

Uzgred, rekoh, Hemispheres.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 13:37

sinisake wrote:...al' dobro, tebi i Dersuu su blizi ovi prvi. :)
Al' dobro, nije mi jasno sto Dersua u bas svakom postu...Let 'em go buddy :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 13:40

nenadnenad wrote:au da to je basista dzibonija :mrgreen:
A i basista LTE-ja.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 29 Oct 2009, 13:44

Jeeeeeeeeeeeeeebote Dersu, sto ne pises ovako kilometarske postove jedan za drugim u nekoj korisnoj temi, kada nekog nesto zanima... kad nekome treba pomoc? Daj podeli to svoje nepojmljivo znanje/iskustvo sa nama ponekad, a ne samo kad hoces da dokazes da si bolji/pametniji/kuliji od nekog.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 13:46

Rocket Roll wrote:
sub_zer0 wrote:A daleko je nirvana od oboijce.
Čuo si za Azru? Možda bi ti bilo lakše da razumeš Nirvanu ako je posmatraš kao Azru - melodija u službi pesme, a pesma prenosi konkretan stav prema životu i društvu.

Nirvana se nije trkala sa mJetalom pa podbacila u pokušaju da slušaoce prenese u čarobni svet zmajeva, moćnih junaka, Wishmastera i inih Tolkina. Nije pokušavala da nas opčini zombijima koji jedu iznutrice niti slikom leševa u raspadanju. Nije nas potapala u pomodni okultizam niti u pseudo-Miltonovsko gledanje na Satanu. Nirvana je nešto drugo - ljudi koji najpre analiziraju, zatim ironizuju, a time na kraju zameraju društvu u kojem žive jer u njega ne mogu ili neće da se uklope, odnosno to što u svetu punom Fashion TV, Wishmastera i moćnih heroja sa velikim penisima za njih i njihovu "drugost" nema mesta.

U tome je Kurt bio jako velik. Veoma je jasno video aktuelne, konkretne probleme i veoma plastično umeo da ih pokaže, tako da ih mnogi razumeju. Zato ga mnogi i vole.

Uzgred, ako tinejdžerski duh danas vonja na Wishmastere i više ne uviđa svoje "evo me, zabavi me" prokleto stanje svesti, onda se ja plašim za tinejdžere današnjice.
Ovde je upravo poenta Nirvane i Azre ali je prica potpuno promasena. NIje u pitanju korelacija sa zmajevima, vikinzima i mjetalom. Totalni promasaj. Poenta je u tome ko slusa Azru i Nirvanu? 'Neprilagodjeni'. Sto kaze 'Film'. Kad odes na koncert Nirvane ili Azre, tamo nikad ne mozes da nadjes lape zadovoljan svet. Lep. Ili zadovoljan. Ili obadva. Ruzan svet i nesrecan. I sta sad, ako nisi ruzan i nesrecan? Well, onda odes na koncert Van Halen-a :ziveli: :ziveli: :ziveli: :ziveli: .

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 13:51

cccira wrote: Da li si video mene da sam ja negde napisao: "komplikovana muzika je scheise", "brzo sviranje nije umetnost", "dzo satrijani nije umetnost, to je glupost oko koje je dignuta ogromna frka"?
Ja jesam. Da li treba da poentiram?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 29 Oct 2009, 13:52

Dersu Uzala wrote:Well, onda odes na koncert Van Halen-a :ziveli: :ziveli: :ziveli: :ziveli: .
:facepalm:
Isto tako je i ovde... Samo ovde mesto Ven Hejlena ides na koncert Cece ili Mileta Kitica.
Last edited by cccira on 29 Oct 2009, 13:55, edited 1 time in total.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 29 Oct 2009, 13:53

Dersu Uzala wrote:
cccira wrote: Da li si video mene da sam ja negde napisao: "komplikovana muzika je scheise", "brzo sviranje nije umetnost", "dzo satrijani nije umetnost, to je glupost oko koje je dignuta ogromna frka"?
Kralju ja volim Satrijanija, a Dream theater mi je u prvih 5 omiljenih bendova. Ajd sad me uputi na post na kome sam napisao da je to sranje. Hvala.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 13:54

Rocket Roll wrote:Metalika? Death? Poštujem, ali ne poredim sa Nirvanom. Nema tu one ironije, sažetosti, niti lucidnosti, nažalost. Stalno neka smrtna ozbiljnost karakteristična za metal.

Zvučaće grubo ali mislim da je tačno: Nirvani su daleko bliži Lu Rid i Bob Dilan nego "Oh, please, God, wake me" patetika, a stihovima kao što su "Oh, please, God, wake me" je najbliže nešto na "otišao si i ostavio me uplakanu" temu.

Muzičar koji govori o ozbiljnim stvarima (iz sveže perspektive) ali te stvari (i sebe) shvata relativno, ne suviše ozbiljno i uz veliku dozu humora, daleko je zanimljiviji od muzičara koji se iz sve snage napreže da prenese poruku o nekom bolu koji ili zapravo ne postoji (jer o njemu peva šablonski, klišeizirano, kako misli da treba da se peva, a ne kako bi trebalo da se peva) ili je preuveličan.

++++++++++++++++++++

"Jer niko od nas ne može da izrazi svoje potrebe ili misli u pravoj meri. Reči su kao napukli kotao po kojem dobujemo grube ritmove kako bi medvedi plesali, a zapravo žudimo da tom pesmom rasplačemo zvezde."
Slabo ti poznajes onda Tallicin liricki opus. Momci su se dotakli hiljadu puta mnogo konkretnijih stvari. Upravo tu je razlika zasto je NIrvana MTV band a Tallica naroCki kult bend. Of course, I'm open for discussion.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 13:56

cccira wrote:
Dersu Uzala wrote:
Kralju ja volim Satrijanija, a Dream theater mi je u prvih 5 omiljenih bendova. Ajd sad me uputi na post na kome sam napisao da je to sranje. Hvala.
Mogu, mada sam pospan. Tamo negde oko 15. strane. Imaj u vidu da smo na 25.-26.-oj. Kenjao si, ali ti je oprosteno :ziveli: .

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 13:58

Duane wrote:
Stalker wrote:ljudi, ubivate. Ako vec toliko mrzis Nirvanu, shvati da ona nije vredna rasprave.
ali onda nece dokazati nikome da je upravu :)
Ti si jedan od tih koji voli da je u pravu, nemoj da se lazemo.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 29 Oct 2009, 14:02

Dersu Uzala wrote:Mogu, mada sam pospan. Tamo negde oko 15. strane. Imaj u vidu da smo na 25.-26.-oj. Kenjao si, ali ti je oprosteno :ziveli: .
Sta je ovo, i ti i subzeroe nesto pospani kada treba odgovoriti na konkretno pitanje? :lol:
Ajd molim te nadji, evo cekam. :kokice:
Last edited by cccira on 29 Oct 2009, 14:04, edited 1 time in total.

Post Reply