Line6 DM-4
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Nyarlathotep
- MF veteran
Re: Line6 DM-4
DM2 je za klasu bolji delay od AD9. svirao sam godinama povremeno drugarov DM2, i ima prilicne razlike, mnogo je meksi, topliji, muzikalniji - iako je Ad9 opasna sprava, zvuci malo sirovije, i ima jedva primetljivu nijansku dodatih harmonika u feedbacku. taj DM2 je bio neki matori model 100% vintage, i pozeleo sam ga vise no jednom, pored AD9.
sad sam razvaljen od piva, siog sa svirke, pa ne mogu srociti valjanije poredjenje, ali napisa cu koju.
pozd!
sad sam razvaljen od piva, siog sa svirke, pa ne mogu srociti valjanije poredjenje, ali napisa cu koju.
pozd!
A sta ako se ne "boost-uje" do kraja?Rocket Roll wrote: Jedan je za dužinu delayja. Ali evo šta se dešava ako se produže delayji tim potom: "I opened up the back of the pedal and boosted the delay time pot and was able to achieve somewhere around 500ms delay, but with major distortion issues."
I onda ce naravno nekako da sjebava zvuk ali pretpostavljam ne u tolikoj meri... Ko zna...
Mozda Nyarlathotep proba pa nas obavesti...

Za DM-2 znam da je odlicna pedala.
Ima kod nas negde VM1? Bas sam gledao i nigde je nisam video ali mozda nisam dovoljno trazio...?
Nadam se da je ima.
Za ovaj VD400 prvi put cujem...
- Rocket Roll
Nema je još, tek što se pojavila u svetu. Ono informacija što sam sakupio o njoj je ->ovde<-.Funkomat wrote:Ima kod nas negde VM1?
To je garant super pedala.
Moze nekako da se naruci iz inostranstva?
Moze nekako da se naruci iz inostranstva?
- Rocket Roll
Može, valjda, nekako... Iskreno da ti kažem, strahujem da li će je naši duduci uopšte naručiti - potpuno ignorišu Berindžerove novitete. Konkretno, ni Artist ni Mitros još nisu dobili ni VP1 Vintage Phaser, a njega bih kupio čak i pre VM1, pošto je u pitanju tačan analogni klon "velikog" EHX Small Stonea (za duplo manje para nego što košta EHX Nano Stone). A Vintage Phaser je pušten u prodaju pre skoro godinu dana!
Da li ga je, kojim slučajem, neko od vas video u nekoj našoj radnji?

Da li ga je, kojim slučajem, neko od vas video u nekoj našoj radnji?

Da! Bas sam ga pre pola sata video u NS artistu.
Nisam bas 100% siguran ali 90%...
Provericu i mene zanima...
Kako tacno moze da se naruci?
Kako tacno moze da se naruci?
- Rocket Roll
Molim te proveri, u razdeljak te ljubim!
Kako može da se naruči? ->Počeo je da se pojavljuje najpre na eBayju (u zvaničnim online prodavnicama)<-, a uskoro će i u radnje - ako imaš karticu, kul si. Ako nemaš - pravac u ->e-Dućan<-, ili nekom rođaku koji ima karticu / živi u inostranstvu (najbolja opcija).
Kako može da se naruči? ->Počeo je da se pojavljuje najpre na eBayju (u zvaničnim online prodavnicama)<-, a uskoro će i u radnje - ako imaš karticu, kul si. Ako nemaš - pravac u ->e-Dućan<-, ili nekom rođaku koji ima karticu / živi u inostranstvu (najbolja opcija).
Pazi ovo, citiram samog sebe, baš sam narcisSava wrote: P.S. Tek sam sada video da me "prozivate" u vezi tehničkih unapređenja. Nemam iskustava sa ovom spravom, ali znam da je leslie sa hrvatskog pandan foruma pravio delay sa MN3208 čini mi se i da dužina kašnjenja može da se poveća dodavanjem više memorija na red (pa i logično je). E sada, da li to može da se uradi i sa memorijom MN3102 koja je u AD9 ne znam, ali ako je neko našao na netu da je to već neko radio onda očigledno može. Kada sam probao AD9 nisam našao da mi je potrebno veće kašnjenje, ipak je to vintage uređaj pa se očekuje i takav zvuk. Čitam ovde i da je cena 15.000 što je još više od 150E koje sam pomenuo. Za mene - šteta, mnogo je to para!

Pomenuo sam u tekstu čoveka pod pseudonimom leslie pa da napišem šta je on to napravio, zapravo citiraću ga:
Citat
Sa stranice generalguitar gadgets ,project AD3208 skinuo šemu i layout.
Radi jako slično Ibanezu AD9..ustvari to je križanac između AD80,AD9 i DM3 hoho
Pa evo klipovlja drito u komp(noč je pa ne more da komšije maltretiram)al dobijete sliku šta radi ...tako da dobro dođe ko info onoma koji bi ga eventualno napravili....
Moj je verzija s dva MN3208 čipa i ide otprilike milisekunda ko AD9.
Drug Frus je radio s dva MN 3205 a to piči do 400ms(bilo bi super kad bi stavio klip ovdje da bude pregledno Thumbsup)
Eventualno ču da ubacim jedan 3205 u budućnosti da ga dignem jedno 100ms, a dotle za uživo svirku mislim da mu ništa ne fali ni ovako...
evo pa poslušajte---->
http://www.box.net/shared/f2uuo0j9q4
http://www.box.net/shared/e850xmfboo
http://www.box.net/shared/nt9zf2xpcm
Završen citat
Eto dobre samogradnje. Nadam se da nisam pogrešio kod copy/paste url-a za primere.
Funkomat wrote:Da! Bas sam ga pre pola sata video u NS artistu.
Da... Ima ga.
2828 din.
Malo mi je falilo da pazarim dm4 kada procitah ovaj post o prokletoj nepouzdanosti.Na harmony-u svi pominju backup-nisam burzuj da kupim dve.Mt2 me je smorio svojim prstanjem, tako da trazim neki polu profi dist.jebeni line-6... 

- Joey Sartiani
Drugari ovo je odlicna tema...Bas ima dosta korisnih informacija....Steta sto se ne zove SVE O DELAY papucama.....
p.s. A JEL MOZE NEKI MODERATOR DA JE PREIMEUJE DA SE OVAKO ZOVE i da na ovoj temi pisemo sve o delay spravicama i da to bude jedna jedina tema na kojoj ce da se pise o njima??? Forum ce biti mnooogo bolje organizovan...
Hvala
p.s. A JEL MOZE NEKI MODERATOR DA JE PREIMEUJE DA SE OVAKO ZOVE i da na ovoj temi pisemo sve o delay spravicama i da to bude jedna jedina tema na kojoj ce da se pise o njima??? Forum ce biti mnooogo bolje organizovan...
Hvala

A što ne bi npr otvorio takvu temu pa da krenemo o svemu po redu? 

Izvinite za off samo bespotrebno je otvarati novu temu....ovo u vezi prekidaca....ja imam JM4....da li i za njega vazi isto kao i za DL 4 ?