Svaki put kada ih vidim na TV-u, pomislim kako su to momci koji su na albumu AMERICAN IDIOT pronasli recept kako napraviti pop-pjesmuljak sa bljutavim lirskim izbacajima. Uz sve to se doda dosta, da izvinete, 'izdrkavanja' na gitari i lupanja po bubnjevima, da lice na rock, i chich-micha-gotova-pricha. Jos ta njihov imidz-erija, tipa, 'nosimo strkave kose, nasminkani smo i veoma smo rock', vise nigdje ne prolazi. I ne znam kako neko moze biti panker, i pricati 'da to nije samo muzika, nego i nacin zivota', a ovamo uzimati sve nagrade koje ti Establisment daje? Totalno licemerje i prevara. To samo mogu gutati neizivljeni emosi i neprevreli 'mnogo-opasni-pankeri'. I smijesno je njih, Green Day, nazivati pankerima, jer mi se i najslabija pjesma SEKS PISTOLSA, jacom deset puta od bilo koje njihove. I ne mogu oni pjevati o anarhiji i destrukciji, kad imaju profi opremu i visoko-budzetne spotove koji se daju na VH1 i MTV. Prosto, prodaju robu bez pokrica. A sad, Boze moj, ako neko hoce da kupi tu njihovu pricu za male pare, neka slobodno izvoli, ali ja ne....