led zeppelin - stairway to heaven unazad

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

goodlikesweeper

Re: led zeppelin - stairway to heaven unazad

Post by goodlikesweeper » 15 Jun 2008, 23:58

Pa,uglavnom sam i mislio na page-a.A kontao sam da ne bi stavili to u pesmu ako je samo on to hteo...dobro,onda recimo,samo Page,ok...

To da su svi bili stanisti sam na brzaka napisao,vec sam ti objasnio da nisam mislio BUKVALNO.Ne razumem zasto se opet na to pozivas...

Bio samo Page ili ne,satanisticki motivi postoje,sto i nije bilo cudno za taj period...

Peace! :lol:

Edit:Sto se tice poruka,britni i ostale gluposti,to naravno da je izmisljeno,ali ipak mislim da neke nisu izmiljene.A bas ovo mislim da tu spada...mada opet,to je samo moje misljenje.

A kako mislis ne cuje se jasno?Da li uopste postoji mogucnost da se to nekako napravi pa da bude jasno?Naravno da ne.Jedino Pink floyd ono sto su iz zajebancije uradili.Kad pustis normalno cuje se samo neka buka,a u rikverc reci.A ovde se cuje reci i napred i nazad.A da li se to moze napraviti takoda bude jasno?Ne...neki kompromis su napravili.zato i mislim da je istina.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 16 Jun 2008, 00:12

A kako mislis ne cuje se jasno?Da li uopste postoji mogucnost da se to nekako napravi pa da bude jasno

Izvol'te,da ne bude sad da samo Pink Floyd ume :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Jun 2008, 00:26

goodlikesweeper wrote:Jedino Pink floyd ono sto su iz zajebancije uradili.Kad pustis normalno cuje se samo neka buka,a u rikverc reci
:o
NIkad nisam cuo Pink Floyd, zajebancija i buka u jednoj recenici. :o

This means war. :x

Haha... Salim se. :D
Molim vas da ne mesamo Pink Floyd :)

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 16 Jun 2008, 00:30

Brate funkomate,koji ti je vrag sefe? :mrgreen:

Naravno da perfektni bend sa nazivom "Pink Floyd" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nema veze sa satanizmom.Stvarno nisi znao za ono "If you hear this bla bla...kako vec ide..." na The Wall albumu?Ali to je bas zajebancija,nema blage veze sa satanizmom.Zato sam i rekao zajebancija zar ne?

I na kraju,ja mislim da je (ne)verovanje u ove poruke cisto individualna stvar,i da ne vredi paspravljati o tome..barem ne ozbiljno... :mrgreen:

Dakle,moje misljenje je da su hipici,iliti muzicari iz hipi perioda bili itekako satanisti,da je ovo za Pageom i stairway istina...toliko od mene... :D
Last edited by goodlikesweeper on 16 Jun 2008, 00:33, edited 1 time in total.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 16 Jun 2008, 00:32

Dejnankuki wrote:Ovde cu da kazem svoje misljenje!!!!

OVO NEMA DVE BLAGE VEZE.....

U svakom jeziku mozete pustiti bilo koju pesmu unazad i da SMISLITE reci koje vam najvise odgovaraju da bi ste "plasili" ljude tim pesmama.!!!!!

1. razlog sto u ovo ne verujem:
Ljudi nisu mogli da slusaju ploce unazad u vremenu kada su ovi bendovi bili na vrhuncu slave, jer tadasnji gramofoni nisu mogli da pustaju ploce unazad... niti da ga ukljucite pa da vrtite plocu unzad!!! U najmanju ruku, polomoli bi ste iglu i ne bi mogli vise da koristite gramofon. Tek kasnije su se pojavili uredjaji koji su mogli da pustaju ploce unazad a da mu ne fali nista. Znaci CEMU PORUKE KOJE NIKO NE MOZE DA CUJE!!!
2. RAZLOG
Eto preslusajte SVE pesme i odgovorite mi na pitanje!!!
DA LI SE J A S N O razume sta se peva???? NE!!!

Znaci ja mogu da napisem bilo koji tekst i kazem "eto to peva pevac kad se pesma pusti unazad" i vi cete tek tada dobiti jos jacu subliminarnu poruku DA ZAPRAVO TO I CUJETE!!!
Dakle opet, CEMU PORUKA KOJA NIJE JASNA!!!!

3. razlog!!!

Mnoge stvari su jasnije kada se zna da je crkvena zajednica u USA veoma jaka plus jedan klan koji je bio aktivan u TO vreme, koji su mrzeli sve sto dolazi sa strane a nije ono sto oni propovedaju!!! Trazeci nacine da ubiju muziku koja je naslednik Crnacke muzike i nekih drugacijih shvatanja, eto setili su se da mogu da iskoriste stereotip glasa djavola iz filmova koji zvuci kao reci pustene unazad... i gle cuda jos i imaju neku poruku!!! Dodajmo tome i cinjenicu da je tih dana (60te i 70te) besneo rat u Vijetnamu, vlada SAD nije smela da dozvoli da se javljaju pacifisticki elementi koji ce smanjivati zelju za ratom pevajuci o ljubavi, cvecu, i lepim stvarima!!! (sve ovo je jedan od aspekta pogleda na ovo trabunjanje!!!)
Tako da MORA DA SE UZME U OBZIR DA JE NEKO ZELEO DA OGADI ROCK&ROLL MUZIKU LJUDIMA PA JE IZMISLJAO OVAKVE NEBULOZE!!!!

i podatak da je krajem 80tih i pocetkom 90tih.. majka sadasnjeg predsednika USA Barbara Bush okupila tim, osnovala fond od preko 2 mil. dolara da se jednostavno unisti ROCK, METAL i slicna muzicka scena!!! Setite se na kakvom nivou je muzika 80tih bila i koliko su bili popularni tadasnji bendovi, koje su odjednom zamenile razne madone, boy bendovi, i razne alterntive, koje su imale sasvim drugaciju ikonografiju neko bendovi do tada!!! To i sada traje... bez kritickog osvtanja!

Da nije postojao - oni bi ih izmisleli ... Elvis Pisley, Jerry Lee Louis, Beach Boys..... Zasto?... zato sto je u poplavi crnacke muzike morao da se pojavi neki beli zabavljac koji ce skunuti Blues, Rock & Roll i Jazz muzicare cija je popularnost uzela velikog maha!!! I eto nama belih zabavljaca narodnih masa!!

4. Razlog,
Kako cete najlakse vladati narodom ako ne S T R A H O M i zaglupljivanjem naroda... tako je od vajkada i tako ce biti zauvek. Samo sto je SSSR imao gulage, SFRJ goli otok, a USA razne spoljne i unutrasnje neprijatelje (najcesce komuniste i sataniste)!!! Znaci principi su isti!! uliti strah a onda nuditi resenje.... a u ovom slucaju je establisment prepoznao opasnost u rock 'n' roll muzici, jer je oslobadjao ljude od stresa, straha i od raznih manipulacija ljudima. Sa druge strane terao je ljude na razmisljanje da postoji i druga strana medalje, sto nije smelo da dovodi u pitanje ovu zvanicnu stranu medalje.
pa je opet IZMISLJEN NEPRIJATELJ KOJI SALJE PORUKE I PODRIVA demokratiju USA koju kao brend tek treba da pocnu da izvoze od pocetka 90tih pa naovamo...

Zato kad cujem ovakve nebuloze, ja stvarno nemogu da precutim!!!!

Lepo je i zabavno traziti, skrivene poruke, ali pruka treba da bude
JASNA, DA MOZE LAKO DA SE RAZUME I PRENESE. E ovde su stvari toliko nejasne i mnogo je muke potrebno da se cuju, da bi je svaka marketingska agencija ODBACILA kao ideju koja ne zavrednjuje ni da se razmislja o njoj. Dok sa druge strane imamo poruku koja je jasana i tera ljude da se uplase svega i svacega!!!! a oni kao princevi na belom konju...nude nam spas!!!

Eto, ne mogu to da precutim!!!!

P.S. kamo lepe srece da je samo ovoliko bendova na spisku... zaboravljte Rolling Stones, Dio, Ozzy, Black Sabath uopste, Iron Maiden, Kiss (BTW njihovo ime znaci Kings In Satans Service), Deep Purple, Saxon, Judas Priest... i mnoooogi bendovi 80tih koji su jednostavno pevali O DRUGACIJEM POGLEDU NA SVET, A ne o obozavanju satane... kao Luciferu...

nemanja wrote:http://jeffmilner.com/backmasking.htm
Kod navedenih pesma za koje sam rekao znaci Floydi i ELO se jasno cuje ali samo u jednom smeru i to je obrnuti i mislim da je to zaista super fora itd ...
Dejankuki wrote:INDIKATIVNO je da ove dve navedene pesme, normalno pustene su nerazumljive i stvarno imaju reci pustene unazad! to ce svakom biti dovoljno intrigantno, pa ce svako ko je spreman da malo experimentise pokusati da pesmu vrati unazad, to je ok.. Medjutim BAS u ovim stihovima nema nekog p(r)ozivanja na Satanu, ili onu stranu. Cak je u prvom slucaju (Pink Floyd to jedna sprdnja sa tom temom i ismevanje zagovornika iste!
"Congratulations, you have just discovered the secred message. Please send your answer to old pink care of the funny farm, Chalfont!"

U slucaju Wierd Al Jankovica je savrsena zezancija na tu temu, "Satan eats cheez whiz" ili Eminem, sve da je rzmisljao o skrivenoj poruci dok peva
My name is <> It is Eminem

A Jimi Morison... JA pre cujem da peva "I'm a senior" nego "I'm Satan"
Ili Britney... C'mon peoples! do you really beleive in that!

Jednostavno.. za MENE su to budalastine....

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Jun 2008, 00:39

goodlikesweeper wrote:Dakle,moje misljenje je da su hipici,iliti muzicari iz hipi perioda bili itekako satanisti,da je ovo za Pageom i stairway istina...toliko od mene...
Evo sad i hipici... :D

No, u svakom slucaju ja se slazem sa Dejankukijem.

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 16 Jun 2008, 01:07

Funkomat wrote: Evo sad i hipici... :D
i te kako hipici! :mrgreen: Sta ces,droga te tera razne gluposti da radis... :lol:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 16 Jun 2008, 10:22

Pogledaj 3.razlog.. pa porazmisli...

A bas sve da su bili sposobni da pod LSD-jem i ganJom... razmisljaju dubokoumne stvari o satanizmu i vorsipovanju istog kada im je erekcija veca nego pod vijagrom i nisu sposobni ni pertlu da vezu...

opet, "neprijatelj" je morao da se izmisli i tada... kao i danas... nevidljivi neprijatelj koji "rusi" USA poredak... tako sto obara kule bliznakinje... m'daaj... :roll:

Umesto starorimskog "zavadi pa vladaj", sada je ZASTRASI pa vladaj...ali moderna vremena sve manje imaju potporu u religijskom (bogu i djavolu) pa se izmisljaju razni drugi neprijatelji... c'moooon! open your eyes...

ma nemam nameru da nekog ubedjujem u nesto... prosto - za mene su ovo gluposti...

friedman

Post by friedman » 16 Jun 2008, 10:26

A zna li neko mozda kakva je poruka kod Beatles-a na kraju pesme A day in a life? Nekakvo mrmljanje se cuje, pokusao sam da usporim, ubrzam, obrnem ali nista nije uspelo...

LazaRocker

Post by LazaRocker » 16 Jun 2008, 10:49

Citiram sam sebe:
LazaRocker wrote:Zar stvarno mislite da bi Plant i Page napisali ovako bedan tekst o satani da su hteli? Mislite da oni ne bi nasli druge reci za Stairway to Heaven da su hteli da napisu satanisticki tekst odpozadi? Dajte ljudi, pricamo o dva genija, ne bi oni sebi ovo mogli da dozvole.
Ostajem pri tom misljenju i u potpunosti se slazem sa Dejanom. Pa to izmisljaju ljudi koji hoce da zakopaju rock'n'oll. Deca su bila izbacivana iz skole zbog frizura poput Stonesa, jednostavno stariji u to vreme nisu shvatali tu buntovnicku energiju, jer su u to vreme 99% ljudi bili desnicari, i hteli da pokopaju onaj jedan levicarski procenat.
P.S. 1: Iskidao sam se za Kiss
P.S. 2: Bila je i afera za Beatlese kao kad se pesma okrene odpozadi, cuje se skrivena poruka koja govori o smrti POLA MEKARTNIJA!!!

////////////////////////////////////////////
friedman je napisao:
A zna li neko mozda kakva je poruka kod Beatles-a na kraju pesme A day in a life? Nekakvo mrmljanje se cuje, pokusao sam da usporim, ubrzam, obrnem ali nista nije uspelo...
Pa valda je to ono o Polovoj smrti. Pisalo u Zabavniku.

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 16 Jun 2008, 10:56

Pa dobro,ja sam dosao do zakljucka da je to istina,mada to mozda zato sto volim hipike koliko ih i Kartmen voli... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mozda gresim,mozda sam u pravu,ali jedno je sigurno-toliko mi puca ona stvar za Page-a i njegov Led Zeppelin da uopste nije ni bitno... :lol:

friedman

Post by friedman » 16 Jun 2008, 11:06

LazaRocker wrote:
friedman wrote:A zna li neko mozda kakva je poruka kod Beatles-a na kraju pesme A day in a life? Nekakvo mrmljanje se cuje, pokusao sam da usporim, ubrzam, obrnem ali nista nije uspelo...
Pa valda je to ono o Polovoj smrti. Pisalo u Zabavniku.
Jok, nije to to, ovo je na drugoj pesmi.

Post Reply