TOP 5 Metal gitarista
Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper
- King James
Re: TOP 5 Metal gitarista
Ne kontam sto svi hejtujete Kirka?
Kad porastes kasce ti se samo.
Sala..
Ja ne kontam zasto ljudi toliko dizu Dimebaga u nebo, k'o da je Bog... Sve mi je jasno, ali to nikako....
I nije mi jasno kako u isti kos mogu ici Malmsteen i Dimebag???!!!! Nemaju nista zajednicko, osim sto su obojica debeli(dimebag je bio). Malmsteena volim slusati, a ovaj drugi mi nikako ne ide u glavu..

Ja ne kontam zasto ljudi toliko dizu Dimebaga u nebo, k'o da je Bog... Sve mi je jasno, ali to nikako....
I nije mi jasno kako u isti kos mogu ici Malmsteen i Dimebag???!!!! Nemaju nista zajednicko, osim sto su obojica debeli(dimebag je bio). Malmsteena volim slusati, a ovaj drugi mi nikako ne ide u glavu..

I ti kad porastes kasce ti se samoJa ne kontam zasto ljudi toliko dizu Dimebaga u nebo

Istina ,glupo je porediti njih dvojicu ali,niko nikome ne brani da voli i jedno i drugog

Sta znam.. ja nikako nisam mogao svariti panteru, pa ni thrash metal generalno i dok sam slusao extremnu muziku, ne znam u koji oni zanr spadaju, ali svejedno..
I ne radi se u muzici o "lakoci" sviranja, pa da je sad nesto dobro samo zato sto je tesko za skinuti.
I ne radi se u muzici o "lakoci" sviranja, pa da je sad nesto dobro samo zato sto je tesko za skinuti.
Ajde jos jedan off pa necemo vise:D
Pogresno sam se izrazio pa si me zato i shvatio pogresno, ne kazem je da se radi o lakoci vec kazem da se radi o kreativnosti ,slusao sam ja malmsteen-a ali ,posle odredjenog vremena dosadi bukvalno znas kad ce sta da odsvira i to je skoro uvek harmonski moll (kontas ,mnogoooo se ponavlja da postaje dosadno) dok kod Pantere i Dimebag-a uopste skoro svaki solo je razlicit i zanimljiv sto ga po meni cini mnogo boljim i kreativnijim od malmsteena
Eto ,mozda se neces sloziti sa mnom (a i ne moras ,hvala bogu pa svako ima svoje misljenje:D)ali, ja na to tako gledam
Pogresno sam se izrazio pa si me zato i shvatio pogresno, ne kazem je da se radi o lakoci vec kazem da se radi o kreativnosti ,slusao sam ja malmsteen-a ali ,posle odredjenog vremena dosadi bukvalno znas kad ce sta da odsvira i to je skoro uvek harmonski moll (kontas ,mnogoooo se ponavlja da postaje dosadno) dok kod Pantere i Dimebag-a uopste skoro svaki solo je razlicit i zanimljiv sto ga po meni cini mnogo boljim i kreativnijim od malmsteena

Eto ,mozda se neces sloziti sa mnom (a i ne moras ,hvala bogu pa svako ima svoje misljenje:D)ali, ja na to tako gledam

Slazem se sa tim, ali ja opet vise cenim i volim malmsteena, jer mi vise prija uhu.

Bozo moj ,pa svako ima nekog "svog"XtrmntR wrote:Slazem se sa tim, ali ja opet vise cenim i volim malmsteena, jer mi vise prija uhu.![]()

- Insecticide
1.Marty Friedman(Omiljeni gitarista ubedljivo,od solo projekta do megadetha,megadeth je bio i najbolji za tih 10 godina koliko je on svirao sa njima)
2.Jeff Hanneman(Nije mi jasan ovaj worship na Kerry Kinga,njegove solaze su bzvz a Jeff je taj koji je napisao Raining Blood,Seasons in the Abyss,Angel of death...Ne kazem da je King los ali nekako mi je previse uzdignut u nebesa )
3.Chuck Schuldiner
4.Darrell Lance Abbott(Dimebag)
5.Muhammed Suiçmez(U poslednje vreme cesto slusam Necrophagist pa sam njega izabrao inace tu bi mogao doci i Vai,Hammett,Malmsteen...)
2.Jeff Hanneman(Nije mi jasan ovaj worship na Kerry Kinga,njegove solaze su bzvz a Jeff je taj koji je napisao Raining Blood,Seasons in the Abyss,Angel of death...Ne kazem da je King los ali nekako mi je previse uzdignut u nebesa )
3.Chuck Schuldiner
4.Darrell Lance Abbott(Dimebag)
5.Muhammed Suiçmez(U poslednje vreme cesto slusam Necrophagist pa sam njega izabrao inace tu bi mogao doci i Vai,Hammett,Malmsteen...)
- goodlikesweeper
Kerry King SUCKS!
Tako je care!Insecticide wrote:1.Marty Friedman(Omiljeni gitarista ubedljivo,od solo projekta do megadetha,megadeth je bio i najbolji za tih 10 godina koliko je on svirao sa njima)

Nastavak o Friedman-u mozete naci ovde 

- Tarja_Turunen
TOCAK ZAKON ! ! !
Pa da, Tocak zaista fantastichno izvodi tremolo dive i artificial harmonic na svim grind albumima na kojima je svirao. Njegovi rifovi zaista otkidaju muda i prave provaliju u podu...
Moji omiljeni metal gitaristi:
Johan Reinholdz (Andromeda)
Dimebag Darrell
Adrian Smith
Chuck Shuldiner
John Petrucci
Paul Gilbert
Tore Ostby
...

Moji omiljeni metal gitaristi:
Johan Reinholdz (Andromeda)
Dimebag Darrell
Adrian Smith
Chuck Shuldiner
John Petrucci
Paul Gilbert
Tore Ostby
...
Adrian je stvarno gazda. Pre mi je Dave bio omiljeni Maiden gitarista ali sad je Adrian. Kompletan je, dobar kao licnost i kao gitarista. Kod Dave-a me nervira to sto mnogo izmeni solaze kad ih svira uzivo...
- the-UnKind
Re:
Pa brate kolko ja znam Led Zeppelin je nekad smatran cak Haevy metalom...tako da je i to moguce!Bluesman wrote:Rocker, sta Hendrix, i Angus rade u listi METAL gitarista?
Isto kao sto je tema o Led Zepp. Stairway to heaven u metal forumu:S