Moderators: dejankuki, Trooper
Izvini ama ja imam različito mislenje ja mislim da pre 35-40 godine zivota se postaje ODLICAN jazz muzičar inače sa puno skole, puno vezbanje, puno zainteresiranost u jazzom mislim da mozes postati jazz muzičar bez razlike na godine a i ima dosta primera za mladih jazz basista kao Jaco Pastorius koj na samo 24 godina je izdao svoj debut album, Marcus Miller koj vec je bio jedan megju najtrazenijih jazz basista u 70tih na samo 16 godina ili Stanley Clarke koj na 26 godina je imao najtrzeniji solo bass jazz album itd... e a ako vekj si se obracao meni jazz mi je vise kao hobi i inspiracija ja sviram u heavy metal bend a jazz je meni osnova to sam poceo da ucim, doma sviram i vezbam skoro samo jazz zasto mi se vise svigja i malo veci tehnicki predizvik mi je i dosta jazz tehnike su mi potrebne ponekad i za metal u plus moji bas je i napraven povise za jazzCope wrote:Pre 35-40 godine života se ne postaje dobar Jazz muzičar, kolke god škole da imate !![]()
![]()
-Mislim da je besmisleno licitirati sa nekoliko vanplanetarnih imena pa izvlačiti zaključke i paralele u odnosu na njih.Funky_Bassmasta wrote:Izvini ama ja imam različito mislenje ja mislim da pre 35-40 godine zivota se postaje ODLICAN jazz muzičar inače sa puno skole, puno vezbanje, puno zainteresiranost u jazzom mislim da mozes postati jazz muzičar bez razlike na godine a i ima dosta primera za mladih jazz basista kao Jaco Pastorius koj na samo 24 godina je izdao svoj debut album, Marcus Miller koj vec je bio jedan megju najtrazenijih jazz basista u 70tih na samo 16 godina ili Stanley Clarke koj na 26 godina je imao najtrzeniji solo bass jazz album itd... e a ako vekj si se obracao meni jazz mi je vise kao hobi i inspiracija ja sviram u heavy metal bend a jazz je meni osnova to sam poceo da ucim, doma sviram i vezbam skoro samo jazz zasto mi se vise svigja i malo veci tehnicki predizvik mi je i dosta jazz tehnike su mi potrebne ponekad i za metal u plus moji bas je i napraven povise za jazzCope wrote:Pre 35-40 godine života se ne postaje dobar Jazz muzičar, kolke god škole da imate !![]()
![]()
vis da dechko ima velike ambicije...Cope wrote:-Mislim da je besmisleno licitirati sa nekoliko vanplanetarnih imena pa izvlačiti zaključke i paralele u odnosu na njih.Funky_Bassmasta wrote:Izvini ama ja imam različito mislenje ja mislim da pre 35-40 godine zivota se postaje ODLICAN jazz muzičar inače sa puno skole, puno vezbanje, puno zainteresiranost u jazzom mislim da mozes postati jazz muzičar bez razlike na godine a i ima dosta primera za mladih jazz basista kao Jaco Pastorius koj na samo 24 godina je izdao svoj debut album, Marcus Miller koj vec je bio jedan megju najtrazenijih jazz basista u 70tih na samo 16 godina ili Stanley Clarke koj na 26 godina je imao najtrzeniji solo bass jazz album itd... e a ako vekj si se obracao meni jazz mi je vise kao hobi i inspiracija ja sviram u heavy metal bend a jazz je meni osnova to sam poceo da ucim, doma sviram i vezbam skoro samo jazz zasto mi se vise svigja i malo veci tehnicki predizvik mi je i dosta jazz tehnike su mi potrebne ponekad i za metal u plus moji bas je i napraven povise za jazzCope wrote:Pre 35-40 godine života se ne postaje dobar Jazz muzičar, kolke god škole da imate !![]()
![]()
Ili sto bi mi klasicari rekli:Pedjazz wrote:Inverzija ti je ustvari obrtaj akorda
Ako imas C dur koji ima C E G u sebi onda ti je ovo redosled inverzija
Osnovna - C E G (C u basu G kao najvisi ton odnosno melodija)
Prva inverzija - E G C ( E u basu C kao najvisi ton odnosno melodija)
Druga inverzija - G C E ( G u basu E kao najvisi ton odnosno melodija)
4 note chords odnosno cetvorozvuci imaju ukupno 4 inverzije
Recimo C maj 7 - C E G B (b je ustvari H kod nas)
Osnovna - C E G B
Prva inverzija - E G B C
Druga inverzija - G B C E
Treca inverzija - B C E G
Nadam se da je jasnije sada
Pozdrav
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests