Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
guv'nor

Re: Oprema Koju Nemate

Post by guv'nor » 10 May 2012, 16:41

Ta prica i ne pije toliko vodu sa ovom gitarom o'zgo, jer vec se vec duuugo '54-ke ne kupuju zbog sviranja.
Odavno one vise po zidovima i vitrinama kolekcionara i ostalih koji ne znaju sta ce da stave u 50. sobu svoje kucice, a volU - ostatak bleji kod Gilmour-a na gajbi. :mrgreen:
Gagi wrote:Taj princip važi samo za te gitare, ni u jednoj drugoj industriji i grani (automobili, nameštaj, kolekcionarstvo, numizmatika...) se ne primenjuje.
Automobil, nrp, je najbolji kada je nov - tada sve najdobro sljaka - ozbiljni kolekcionari kupuju prastare komade pa onda trose ogromnu lovu da ih restauriraju, kupe originalne delove ili replike koje pravi samo jedan baja u celoj USofA i sl...
Isto je i sa gitarama koje kupuju kolekcionari - fora je da je sto ocuvanija, da je sto duze stajala u koferu, sve originalno (pozeljno da su zice fabricke).
Sa druge strane, kapiram da je likovima koji kupuju zbog sviranja malo frka da se isprse ogromnu lovu za gitaru staru 50 godina koja nije svirana - obicno postoji razlog zbog kojeg je niko nije svirao, a nije sve sto je izlazilo iz Fender fabrike tih godina bilo med i mleko.

Odatle valjda dolazi i do tog psycho tripa o izguljenim Fenderima i Gibsonima, a ne toliko PRSmithovima, Ibanezima...
Number One-ovi mnogih likova koje slusamo su dobri komadi iz tih godina koji su svirani do beskraja, a samim tim (i zbog finisa koji je koriscen) pokazuju relic bolje od bio cega sto postoji - :kokice: :ziveli:

Edit: Nego, jeste izvalili da je na svim tim staronjama™, a ima ih dosta bas na frettedamericani, middle magnet najnapujdaniji - fora koju, AFAIK, danas i dalje koristi samo Fender (u CS Fat 50's, mom Cray setu itd), dok svi ostali motaju bridge do P90, a middle i neck ostaju relativno blizu?

komil

Post by komil » 10 May 2012, 17:13

guv'nor wrote:Ta prica i ne pije toliko vodu sa ovom gitarom o'zgo, jer vec se vec duuugo '54-ke ne kupuju zbog sviranja.
Pa naravno kad su to muzejski primerci. I za 200 godina će ta gitara isto imati epitet "Stratocaster (iliti važan deo USA kulture) iz PRVE godine proizvodnje ikada", može samo da ih bude manje na svetu i da budu u lošijem stanju. Na duge staze gledano može samo da poskupi.. A za svirku će za 100 godina imati gomilu probranih vintez komada starog drveta iz starog 21. veka :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 11 May 2012, 10:01

[youtube]-_Z8SAw_JPQ&feature=g-user-u[/youtube]
Oba mi zvuche vr. Vama?
Malo vuchem ka Bonamassa modelu, shto me iznenadilo.

bancika

Post by bancika » 11 May 2012, 11:54

JB mi je vise smooth, tako da naravno vise gotivim njega :) i cini mi se da vise zuji EJ
Bedak je sto za najmanje i najjednostavnije kolo na svetu koriste najvecu pedalu...sve mogu da stave u onu mini A size kutiju i zavrse s tim :)

Void
kulen zmija

Post by Void » 11 May 2012, 14:32

al' koliko je gadno to FuzzFace kućište, uf! za Filip Višnjić orden.

luci

Post by luci » 11 May 2012, 14:45

meni ta pedala izgleda fenomenalno, bas zato sto je velika... pa i big muff je unutra mali a pedala ko kuca velika...

inace ne kapiram zasto su ti FF toliko skupi, onsovni dalas arbiter je oko 120e, a bonamassa je preko 200.... ipak je to mass-produced pedala...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 11 May 2012, 15:12

Мени је овај Бонамасин вр'. Од кад се појавио, стално повремено погледам по који клипић где га представљају, колико да ме жеља мине :)

bancika

Post by bancika » 11 May 2012, 15:31

luci wrote:meni ta pedala izgleda fenomenalno, bas zato sto je velika... pa i big muff je unutra mali a pedala ko kuca velika...

inace ne kapiram zasto su ti FF toliko skupi, onsovni dalas arbiter je oko 120e, a bonamassa je preko 200.... ipak je to mass-produced pedala...
jbg, bakarni plating, GE trandze i potpis JB-a. Bonamassa stice ugled tone gurua i sve njegove spravice su skupe. Skoro su izasli i duncan magneti, kao custom shop bla bla, 350$ ako se dobro secam.

guv'nor

Post by guv'nor » 11 May 2012, 15:48

Cortex wrote:Malo vuchem ka Bonamassa modelu, shto me iznenadilo.
Moguce da bi te smorio JB, ako si vec onaj savrseni low gain Si rasklopio... :cry:
Ovde GMD vuce bar 50% prljavstine iz zbira vec malo slomljenog pojacala i napanjenog outputa JB-a - sto i jeste ispravan nacin koriscenja FF-a, ali ne pokazuje kako tacno pedala sljaka. Pretpostavljam da zato i EJFF zvuci premuljavo i pomalo gejtovano.
http://www.thegearpage.net/board/showpo ... tcount=182
http://www.thegearpage.net/board/showpo ... tcount=184
http://www.thegearpage.net/board/showpo ... tcount=191
http://www.thegearpage.net/board/showpo ... tcount=299
U svakom slucaju, ooooodlicna pedala.
Samo da nam je mr Tripps ziv i zdrav, kazu da cak i oni crveni FF sljakaju mnooogo bolje od kada se cika prikljucio Dunlopu.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 12 May 2012, 12:22

MUzzY wrote:Bice koma kad budemo gledali nekog jadnog enorsija kako trcka za ovom pedalom po bini :metal: :mrgreen:
Nisam imao gde zgodno da ti ubacim, pa reko ajde ove. Anywhere is good.

[youtube]yjByNbHpmVA&ob=av3n[/youtube]

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 12 May 2012, 13:11

Nego moram ovog RoadKinga da maznem, samo zbog sujete.

A i zvuci, j@b0 0n m@t@r $v0ju.

Mis'im, obrat'e paznju.

A i ovaj sint mi treba pa preko aksona covek da ga gandza.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 12 May 2012, 13:46

Ne'am sitar. To dolazi u paru sa Indijkicom curicom.

MUzzY

Post by MUzzY » 12 May 2012, 13:52

Zar ovo nije malo mator snimak? :)
I lepse mi zvuci kad svira kroz RK-a nego kroz MarkV.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 12 May 2012, 16:03

Post Reply