Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Oprema Koju Imate

Post by Dersu Uzala » 25 Feb 2011, 15:04

ssmc wrote:
Dersu Uzala wrote:Ako si vec toliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiika mudrica, guglaj koje je i kakve Hiwatte (hi-gain) koristio Alex Lifeson na sledeca tri albuma iz 70-tih. Farewell of KIngs, Hemispheres, Permanent Waves. I prekini zaboga da seres. Prekinite, muka mi je. :povrac:
Aj prekrati mi muke i nađi mi kataloški Hiwatt Hi Gain iz 70-ih.Aj molim te.
Tad nisu ni imali kataloge. Ali ako ti nadjem dokazni materijal, hoces li me proizvesti u Kalifu nad Kalifama? :bow:

Posto, mozes i sam da guglas po raznim Hiwatt i Rush forumima, i pise ti tamo sve tacno. U pitanju su par komponenti koje su Hiwatt izmenili za tu verziju oko 1975-6. Nije to neka kataloska verzija, ljudi su trazili mod. Modifikaciju. I Hiwatt je odradio.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 25 Feb 2011, 18:01

Dersu Uzala wrote: Tad nisu ni imali kataloge.
http://hiwatt.org/cats.html
Dersu Uzala wrote:...U pitanju su par komponenti koje su Hiwatt izmenili za tu verziju oko 1975-6. Nije to neka kataloska verzija, ljudi su trazili mod. Modifikaciju. I Hiwatt je odradio....
Onda se opet nismo razumeli.Ja rekao imali su to u redovnoj ponudi, ovo ono.....

Ako ima pomenuto je na sajtu http://hiwatt.org/tech2.html Primetićeš dosta šema HIWATT-a tu...a niđe ne vidim Alexa Lifeson-a, Higain i tako to...možda si pobrkao nešto sa Mesom? :mrgreen:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 25 Feb 2011, 22:15

ssmc wrote:...niđe ne vidim Alexa Lifesona...
Što reče Fraj u Futurami, pre nego počne da igra Space Invaderse: "It's Saturday night, I have no date - a 2 liter bottle of Shasta, and my all Rush mix tape. Let's rock."

Dobar bend, i pored toga :D

rock action

Post by rock action » 26 Feb 2011, 10:02

Haralampije

Post by Haralampije » 26 Feb 2011, 11:06

Rush je dobar baš.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 26 Feb 2011, 20:33

ssmc wrote:
Dersu Uzala wrote: Tad nisu ni imali kataloge.
http://hiwatt.org/cats.html
Dersu Uzala wrote:...U pitanju su par komponenti koje su Hiwatt izmenili za tu verziju oko 1975-6. Nije to neka kataloska verzija, ljudi su trazili mod. Modifikaciju. I Hiwatt je odradio....
Onda se opet nismo razumeli.Ja rekao imali su to u redovnoj ponudi, ovo ono.....

Ako ima pomenuto je na sajtu http://hiwatt.org/tech2.html Primetićeš dosta šema HIWATT-a tu...a niđe ne vidim Alexa Lifeson-a, Higain i tako to...možda si pobrkao nešto sa Mesom? :mrgreen:
Image

V2b se koristi kao extra gain stage (obicno sa brill/bright inputa). Ta verzija je kasnije nazvana Dr103OL ili Lead. U startu nisu ni imali kataloge, a i kad su imali Hiwatt je custom shop. Ponude ti bazicne modele, a ti onda kazes, e jel moze ovo ovako a ono onako. Nije to neka velika budzevina, mos to sam da uradi za sat vremena. Uzmi specifikacije od DR103OL Ili 80-ties DR504 hi-gain (81). Samo promeni vrednosti pasivnih komponenti shodno.

Na sclici vidis Dr103 iz '76 sa hi-gain-om (V2b je aktivna). Na tom sajtu sto si mi poslao ti sve to pise. Samo nema slike, pa sam je nasao za tebe. Oces i semu da ti nadjem. Mada sve mozes da procitas sa 'slike'. Jedine izmene su na V2b, nista se nije ni menjalo na tuertu ploci, sve izmene (njih 5) su na samom podnozju lampe.

Ovako to onda zvuci (bez dist/od/fuzz pedala, mada sa Maestro Parametric filterom). Pretpostavka je naravno da se svira glasnooooo.

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 26 Feb 2011, 23:38

Jbt kako ti Hiwatti zvuče, to je stvarno bolesno... Esencija hard rock zvuka. Od odzvanjajućih klinova preko marshallovskog kranča do fenomenalnog hard rock lida. Btw, i sasvim obični Hiwatti DR-103jke iz 70ih, sa 4 rupe mogu prilično dobro da se poteraju. Pečuju se kanali, normal se pične na negde oko 3 sata, brilliant na 12, master na 12 i da vidiš čuda...

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 26 Feb 2011, 23:48

@Dersu

Verujem ti što se tiče specifikacija OL modela.Nemam razloga da sumnjam.

Naravno da te opet uputim na sajt, tačnije na konkretnu stranu http://hiwatt.org/history.html

80'-e baš i nisu godine Hiwatt-a.Shvatićeš i zašto :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 26 Feb 2011, 23:53

Dasta. Mogu da te linkuju, tacno. Ali nije to isti red velicine, kao kad imas jod jedan gain stage level. Svaki DR103 (i 504) moze da se prepravi caskom u hi-gain verziju, potrebno je 3 extra pasivne komponente i dve zice prevezati na drugoj triodi V2. Fora je bila da ako to narucis od Hiwatta u to vreme, ugrade ti i OD pot (prvi sa leva).

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 27 Feb 2011, 00:56

Jes' vidim da je jedna polovina V2 iskorišćena po originalnom layout-u (iz 74'-e) pa kontam da se neko dosetio da i to iskoristi.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 27 Feb 2011, 01:40

ssmc wrote:Jes' vidim da je jedna polovina V2 iskorišćena po originalnom layout-u (iz 74'-e) pa kontam da se neko dosetio da i to iskoristi.
Kako je sad to originalni layout. KOristili su V2b 60-tih, pa su prestali (kad je DR103 tj preteca njegova, 105, imao 5 preamp lampi).

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 27 Feb 2011, 02:06

Koristili su i ultralinearne izvode na trafou (ipak je to partridge,pa šteta da se baci). Ne sećam se čemu tačno ta 5 lampa da me ubiješ,ali zahvaljujući toj rupi (kada nije bilo više lampe tu) je reeves dobio sudski spor protiv soundcity-ja.Malo sam šnjurao po ranim šemama,i jeste bila korišćena cela dupla trioda V2,al' je zato bila isključena jedna polovina V3 (po šemi barem).Ja sam svoje pojačalo napravio po layout-u (i šemi) iz early 70's ere sa 4 ulaza.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 27 Feb 2011, 03:02

ssmc wrote:Koristili su i ultralinearne izvode na trafou (ipak je to partridge,pa šteta da se baci). Ne sećam se čemu tačno ta 5 lampa da me ubiješ,ali zahvaljujući toj rupi (kada nije bilo više lampe tu) je reeves dobio sudski spor protiv soundcity-ja.Malo sam šnjurao po ranim šemama,i jeste bila korišćena cela dupla trioda V2,al' je zato bila isključena jedna polovina V3 (po šemi barem).Ja sam svoje pojačalo napravio po layout-u (i šemi) iz early 70's ere sa 4 ulaza.

Nije neka razlika. Tebi V1 ganja sva 4 ulaza, V2a ganja tonske kontrole. Trojka ganja master volume (kompenzuje gubitke signala posle tonskih kontrola), cetvorka je fazni obrtac. Originalno Su V1 i V2 ganjale sva 4 ulaza pa je sve pomereno za jedan. Trojka (V3a) je ganjala tonske kontrole (V3b neiskoriscena, cetvorka master vol, petica fazni obrtac. Ulaz je samo bio drukcije regulisan.

zile20584

Post by zile20584 » 27 Feb 2011, 14:18

Evo da se i ja upišem :D

Efekti
Image
Image
Ovo je handmade booster (by Mr. majtimika), a Baba Slim mi reče da je to zapravo replika ZVex-ovog Super Hard On Boost-a. ;)
Image
BD-2 Keeley mode :metal:
Image
Behringer Hell Babe wah
Image

Instrumentarium :wink:
My beloved Squier CV '60s Stratocaster :)
Image
Yamaha F-210 (da, dobro ste pročitali...F-210)
Image
M-AUDIO Keystation 61es
Image

Pojačalo
Peavey Bandit 112
Image

I za kraj...
Image

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 27 Feb 2011, 14:43

xspaceman wrote:Dersu imas li ti uopste neki zivot?? Micim ...od tolike stotine hiljada pojacala i gitara....pa tesko je stići raditi i nesto drugo...treba to sve isprobati, pa ondak svi ti sati na netu provedeni iscitavajuci sve te podatke i podatke o kojekakvim opremama, gedžetima i sl...ili si i to sve licno isprobao? a kad se na sve te sate doda i normalan zivot... kuća poso, poso kuća, porodica, odmori, letovanja,roštiljijade,Superbol,Americko rvanje i sl...Spavaš li ti uopste? :lol: Micim...svaka čast! :bow: Nisi ti đaba veliki vezir Iznogud! :ziveli:
Superbol sam ghledao ove godine posle jedno 7-8, ne prija mi ta parada pijanstva i kica. Radim od kuce uglavnom, odmor nisam imao od 1990. WWF slabo, ali UFC ponekad. Hokej i tenis uglavnom. Rostilj jasta. Nema bre spavanja, dan traje 24 sata.

I naravno da nisam sve probao, rekoh, svega par hiljada mozda gitara i malo manje pojacala. Dug je to staz, nakupi se. Mada, vidi, nisu to hiljade modela, to su cesto iste gitare i pojacala (Stradza je Stradza jel, ali je u drugoj boji ili je sa drugim magnetima, drugo drvo, na kraju krajeva drugo parce opreme). Udjem u radnju i recimo dune mi e danas cu samo da probam Stradzeeee. I sutra recimo. I prekosutra. I onda tako probam jedno 50 Stradza samo za par dana, od '52. naovamo. Mada smo mi obicno isli i obilazili sve radnje na Sunset strip-u. A tamo ima sto nigde nema. To ti je najjaca milja na svetu za muzicku opremu. Diznilend u kome se pridaju samo muzicki instrumenti. Kapiras? E ja sam u tom Diznilendu visio godinama, sad samo odem dvaput godisnje da mi dupe vidi put. Nema nista novo. :ziveli:

Da ne zaboravim, kad ti je lepo u zivotu onda gledas da sto manje vremena izgubis u spavanju.

Post Reply