P&K Audio Novotarije

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
C Y N I C

Re: P&K Audio Novotarije

Post by C Y N I C » 06 May 2015, 15:36

Moze li par reci da se napise od p&k blackfoot modelu od strane ljudi koji ga imaju, su ga svirali, ili od samog majstora koji ga je napravio.
Deluje kao nesto sto bi mi odgovaralo, a ono sto me zanima je sledece:

Sa obzirom da ima 2 kanala, tj jedan kanal je izveden kao dodatni gain stage jive king-a (taj Van Halen superlead ton ) ako sam dobro
razumeo, da li su voice-ovani kanali po principu blackface clean/plexi to superlead ili clean to plexi/super lead ?

Koliki je headroom sa obzirom na 6v6 i manji kombo sa na primer 112? Dovoljan za bend?

Trece, opcija fx loopa jel izvodljiva, tj koliko utice na prirodni ton pojacala i da li ga promeni kao kod nekih plexi marsala?

Trazim maksimalno utegnut bas ton, 6v6 znaju nekad da se rasprde i razliju kad ih poteras, kakva je ovde situacija?

Nisam video za master volume nigde u katalogu da pise, jel mora za taj marsalski drive da se bas potera do maksimuma ili moze da radi i u nekoj kucnoj varijanti?

I da li majstor neke modele pojacala u radionici spremne sa mogucom probom ili se sve radi po principu porudzbine i dogovora u hodu?

Hillybilly

Post by Hillybilly » 06 May 2015, 22:02

O blackfootu može puno da se priča i piše ali najbolje da svratiš do radnje i probaš. Nisu voice-ovani prema vintage modelima već je rađen da bude poseban na više načina...Radim ih u više varijanti i konfiguracija (22W sa 6V6 i 50W sa 6L6, glava, 1x12", 2x10" i 2x12"). Nema F/X lop jer ga ja lično ne volim i skupo ga je implementirati na način da ne izmeni(čitaj usere) ton. naravno, može da bude ugrađen na zahtev. Ima dosta headrooma a naročito u verziji sa 6L6. Ima od gain kontrola Pre Gain, Post Gain i PPI Master Volume. Moguće ga je cepati i u kućnoj varijanti ako imaš tolerantne ukućane i komšije (ili ako si jači od njih) :lol: :music-smiley2:

Overdrive

Post by Overdrive » 06 May 2015, 23:37

Peco, sve vrebam da te pitam al nikako..

Jel ima neka 22w kombinacija da ide sa 6L6?

i da li si radio nešto tipa Fender Princeton 65 Reverb blackface, ili čak DR 65?

:ziveli:

clapton

Post by clapton » 07 May 2015, 08:23

A dje se nalazi radnja? :)

Hillybilly

Post by Hillybilly » 07 May 2015, 09:27

Overdrive wrote:el ima neka 22w kombinacija da ide sa 6L6?

i da li si radio nešto tipa Fender Princeton 65 Reverb blackface, ili čak DR 65?
Sa 6L6 obicno radim 50W ali moze snaga i da se smanji na zahtev.
Radio sam i Princetone i DR ali nesto izbegavam da radim kopije. Klon moze svako da napravi...
clapton wrote:A dje se nalazi radnja?
TC Stari Merkator, Novi Beograd, ukoliko planirate posetu, obavezno mi se najavite telefonom kako bi se dogovorili za vreme jer u radionicu dolazim samo po dogovoru.

lubarda

Post by lubarda » 28 Dec 2015, 11:40

Postoji li jos varijanta da se kupi kit i sta sve on sadrzi? Zanima me 5f6a glava.

Hillybilly

Post by Hillybilly » 29 Dec 2015, 23:24

5F6 A je dostupan kao KIT.
Kit sadrzi sve sto je potrebno za gradnju pojacala osim drvene kutije koju takodje mozete poruciti uz doplatu. Za više detalja mozete pisati na pikaudio@gmail.com

Post Reply