Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
andrej]

Re: Oprema Koju Imate

Post by andrej] » 01 Jun 2011, 01:28

nemanjavelimirovic wrote:
Haralampije wrote:
nemanjavelimirovic wrote:E da, vidi i na mom Lite Ash telcu po specifikaciji stoji da su medium jumbo, kao i za standard MIM stratove, ali se meni cini da su se zeznuli ili su imali neki FSR kad su stavili vintage pragove.
Do 2006. su imali vintage pragove
Eto onda je to. 2005to godishte je. :ziveli:

Evo ga i testis

jel ovo na klinu uzas zvuci ovaj bassman ti ili je do majka?

guv'nor

Post by guv'nor » 01 Jun 2011, 01:59

andrej] wrote: jel ovo na klinu uzas zvuci ovaj bassman ti ili je do majka?
Matori, Fe2O3 je na drajvu uvek majka (keva, ne mic-a), dok je na klinu... pa valjda maćeha. :bambi:

P.S. Bassman na klinu ne zvuči bolje samo od Super Reverba, sve ostalo delje samo tako.
Last edited by guv'nor on 01 Jun 2011, 02:14, edited 1 time in total.

andrej]

Post by andrej] » 01 Jun 2011, 02:03

da se razumemo, bassman mi je drugo omiljeno pojacalo ikad i znam kako zvuci, al ovde zvuci nacisto mutavo. ili nesto ne valja (tipa caba), ili ga nisi podesio da valja, ili - majk ne valja/nije postavljen kako treba (probabli).

guv'nor

Post by guv'nor » 01 Jun 2011, 02:05

Ili možda Nemanja voli mas'an drajv/dist zvuk, pa zarad toga malo žrtvuje klin. Mora negde i da se uštine. :)
Najbolje da sačekamo njega...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 01 Jun 2011, 02:12

Ovo kad neko spominje 'keramicke' magnete, to je da se useres o'dmuke. Keramicki magneti ne postoje. Keramika je samo fizicki nosac svega sto je zaliveno u taj pickup. Kad pricate o magnetima, prica je oko AlNiCo vs Fe2O3. I niko za sve ove godine nije nista naucio? Keramika se ne da namagnetisati da si jebeni Nikola Tesla. Znaci Alnico vs feritni oksid. Aj ljubim vas, vise nikad ne zelim da cujem termin keramicki. Znam da glupi zapad koristi te iste termine, ali je krajnje vreme da dohakate materiji. Ja sam dohakao sa 15 godina tako da ova situacija does not apply to me.]

A da, pun mi je qureytz gluparanja. Niko nema osnovnu skolu Studija B ali svi bi da diskutuju o magnetnoj permeabilnosti i fizici. Get the fuck outta here. :bambi:

guv'nor

Post by guv'nor » 01 Jun 2011, 02:14

Editovao! :mrgreen:

Jbga, tako su me naučili... :hide:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 01 Jun 2011, 02:19

Ja sam spav'o kad je profa predav'o magnetnu propustljivost (permeabilnost). A i, libo me, necu (u velikom mahu) raditi nista vezano za elektrotehniku.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 01 Jun 2011, 02:30

Moram da se vratim. Bicu Mojsije, ocigledno. :bravo:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Jun 2011, 02:56

andrej] wrote:da se razumemo, bassman mi je drugo omiljeno pojacalo ikad i znam kako zvuci, al ovde zvuci nacisto mutavo. ili nesto ne valja (tipa caba), ili ga nisi podesio da valja, ili - majk ne valja/nije postavljen kako treba (probabli).
Hm, pa svakako mi je jako zaHebano da uhvatim krupnocu i lepotu zvuka sas ovim mikrofonom samo jednim, a druga problematika su lenje 15-ice, koje su 200W svaka. Sviram pojacalo na u principu maloj snazi da bi se ishta culo kako treba, a opet je to prevelika snaga za moju radnu sobu, mislim da bi neshto puklo od priitiska ako bi odsrafio, u najboljem slucaju moja vugla. :XD: . :mrgreen: Generalno Bejzmen ima lep klin, samo se ovde ne provaljuje, a i postoji jos jedna stavka - ovi MIM magneti su na drajvu keva, na klinu su kisela voda, mada mogu da se koriste kad se stavi kompresor ili izuzeto blag drajv (tad zvuce ,mnooogo skuplje). Postoji i to da sam hteo da se cuje debeo ton koji daje amp kad je na drajvu pa sam malko izmestio majk (koji je vokalni/broadband btw :mrgreen: ) od samog centra zvucnika i jos sto kerefeka. Nisam imao priliku da probam moje pojacalo na nekom drugom kabinetu (1x12 ne racunam), a za ovaj 2x15 bez pojacavanja, nema nishta od pravog tona, propeva zvucnik kad se odrapi, ali iskreno nemam pojma gde bi to mogao koristiti, pa cu gledati da nabacim i neku slabiju 2x12 kutiju blagovremeno. :D Sve u svemu, meni je na mestu 1- twin reverb, ali poshto je zaHeban za nositi (lakse je ovo ogromno od onog manjeg), ipak sam uzeo glavurdu bejzmena i kutiju (uletela mi 2x15 kombinacija). Zadovljan sam dok ne budem krenuo ponovo u teretanu i bejzmena zamenio za shto matoriji twin reverb, shto je za mene najbolji amp ikad :) :ziveli:

guv'nor wrote:
andrej] wrote: jel ovo na klinu uzas zvuci ovaj bassman ti ili je do majka?
Matori, Fe2O3 je na drajvu uvek majka (keva, ne mic-a), dok je na klinu... pa valjda maćeha. :bambi:
P.S. Bassman na klinu ne zvuči bolje samo od Super Reverba, sve ostalo delje samo tako.
Klin - Jes vala Maceha, a iskreno to sam i znao kad sam uzimao, imao sam vec MIM strata samo crvenog, a opet se secam i iskustva od pre par godina u 4 ujutru, svice, mi sviramo na peskari, gazda ne da da se prekida... kad je pojacalo neko koje sam imao Marshall/polupravljen posle 3 sata sviranja krenulo da zvuci kao milion evra sa tim istim MIM-om (kad se zgriju laNpe, sve bolje zvuci valjda....I tad sam prvi i zadnji put solirao! (zamis mene PIJAN KO KEVA, a nije bilo loshe, rekli mi manje pijani ljudi okolo, kaze jedan iz mase - ko neki pravi gitarista, shto mi je bio vanvremenski -tad i nikad vishe- kompliment) cak 3 minuta :XD: a i poshto hocu da si kupim kompresor svakako, onda mi je whatever, probao sam na kompresor, i nije uopshte beskorisna sprava, ne samo za ovu gitaru... :) :ziveli:
Last edited by nemanjavelimirovic on 01 Jun 2011, 03:10, edited 1 time in total.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 01 Jun 2011, 03:08

Ja sam bio ubedjen da je do magneta, a delom se cuje kao da imas neko zvecanje hardvera. :hmm: Ovo sto rece guv'nor je i moje iskustvo. Bas sam svirao dosta tih mexi standarda, delom i zbog toga sto ih neki prijatelji poseduju, i ono za clean i drive je istina. To ne mogu nikakvi prsti da izvuku :mrgreen:, samo da ublaze. Mozda treba i proveriti visinu magneta, zvuce mi blatnjavo na klinu.

Dodacu jos nesto, po cenu da me neko gadja e-cipelom :lol:. Moj utisak je da magneti na standard mexi telecasteru zvuce bolje nego magneti na stratocasteru iz iste serije. Nemam pojma, verovatno lupam. :ziveli:
Last edited by Kill surf city on 01 Jun 2011, 03:13, edited 1 time in total.

andrej]

Post by andrej] » 01 Jun 2011, 03:12

Ferrites are usually non-conductive ferrimagnetic ceramic compounds derived from iron oxides such as hematite (Fe2O3) or magnetite (Fe3O4) as well as oxides of other metals. Ferrites are, like most other ceramics, hard and brittle. In terms of their magnetic properties, the different ferrites are often classified as "soft" or "hard", which refers to their low or high magnetic coercivity.

Porcelan (poznata varijanta keramike) je keramika u ciji sastav, npr, ulaze - kaolin, kvarc, feldspat, kalcijum fosfat, ovo ono. Garantujem da ovo niko ne moze namagnetisati.

Pa sta je uopste keramika? Kao sto u srednjoj uce, keramika je cvrst, kristalan (ili amorfan, kao staklo) materijal koji se dobija zagrevanjem i naknadnim hladjenjem minerala ili vise njih. Analogno leguri kod metala (samo sto tu mora biti vise metala). I ta keramika moze da sadrzi ova kaolin, kvarc, ovo ono sranja, pa da iz nje pijete caj, a moze hematit, magnetit i slicna sranja, zbog cega je mozete - namagnetisati. Nije metal (ali jedinjenja u sastavu iste mogu sadrzati isti), pa uglavnom ne provodi struju (mozda ima neka koja provodi, a ja ne znam). Feriti (ova keramicka sranja o kojima pricamo) ne provode struju. Ne ponasaju se kao metal, nemaju metalnu vezu, pa su krti i ne mogu da se sabijaju, razvlace i slicno.

Ako vas interesuje sta se sve to smatra keramikom, evo nekih nozeva od cirkonijum dioksida.

Dersu, cini mi se da si ovde ti opasno lupio, sto me cudi (ti imas neki tehnicki faks). Opet, ovo je vise pitanje hemije nego elektronike/magnetike. Znaci, ko god magnete zove keramickim - u pravu je. Tako kaze vikipedia i moja knjiga iz srednje.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Jun 2011, 03:16

Kill surf city wrote:Ja sam bio ubedjen da je do magneta, a delom se cuje kao da imas neko zvecanje hardvera. :hmm: Ovo sto rece guv'nor je i moje iskustvo. Bas sam svirao dosta tih mexi standarda, delom i zbog toga sto ih neki prijatelji poseduju, i ono za clean i drive je istina. To ne mogu nikakvi prsti da izvuku :mrgreen:, samo da ublaze. Mozda treba i proveriti visinu magneta, zvuce mi blatnjavo na klinu.

Dodacu jos nesto, po cenu da me neko gadja virtuelnom cipelom :lol:. Moj utisak je da magneti na standard mexi telecasteru zvuce bolje nego magneti na stratocasteru iz iste serije. Nemam pojma, verovatno lupam. :ziveli:
Zvecanje hardvera? Ne kapiram, mislim sve je relativno utegnuto, pucketanje dolazi jer pikuje majk, to sam na kraju tek skontao... Koliko da budu podignuti magneti na stratovima ja sam ih stavio shto kaze narod "napola" otprilike... da ih spushtam onako krvnicki ili da ih dizem, mislim da je bolje da se spushtaju... :?: :) :ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 01 Jun 2011, 03:21

nemanjavelimirovic wrote: Zvecanje hardvera? Ne kapiram
Kad stramujes na pocetku,zvuci mi kao da zveci bridge/pragovi , ili nesto slicno. :ziveli:
Last edited by Kill surf city on 01 Jun 2011, 03:24, edited 1 time in total.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Jun 2011, 03:24

Kill surf city wrote:
nemanjavelimirovic wrote: Zvecanje hardvera? Ne kapiram
Kad stramujes na pocetku,delom mi zvuci kao da zveci bridge , ili nesto slicno. :ziveli:
Moguce da se cuje, zice su bile stare pola sata, a ja krljam pa kontam da se to culo.... :mrgreen:

MUzzY

Post by MUzzY » 01 Jun 2011, 17:53

Mislim da je vreme da pribavis jedan sm57 :)

Meni ono sto ti juris u tonu nikako ne prija usima. Jbg. Kontam sta zelis i sta sviras ali meni je to sve previse "lifeless". Nebitan je kvalitet mic-a u celoj prici. Valjda ce u celoj kombinaciji lepse pasovati neki 2x12.

Post Reply