Blade texas deluxe vs MIM Fender
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Blade texas deluxe vs MIM Fender
ima i među MIM Fenderima razlike, tako da ne treba generalizovati i da ne kažem, lupati..
- roots unite
texas standard texas standard pro i rh serije imaju aktivu jelde? i svi imaju onu vs1 ? tako da razlika u magnetima i nije neka fora u ovim gitarama tj drvo je razlika.moja ocena za ove gitare je 10. a rh-4 najbolja gitara na svetu
Slazem se ali je greska mozda nastala u pocetku jer se tema zove "Blade texas deluxe vs MIM Fender".Postoji naravno i MIM Deluxe sto je mozda realnije za poredjenje i kvalitetom i cenom.U tom slucaju moj izbor je Fender.ima i među MIM Fenderima razlike, tako da ne treba generalizovati i da ne kažem, lupati..
Blade texas deluxe kosta 600 e, vecina meksikanaca oko 500, stim sto recimo http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=1935 je takodje bolja gitara od http://www.thomann.de/gb/fender_std_str ... w_2008.htm a kosta isto, stvarno je glupo porediti Fender sa Bladeom nema sta da trazi Fender tu , Ne znam da li si probao Blade, da li si probao onaj Kort za koji si se smejao? A za koji mislim da je fenomenalna gitara za tu cenu i da je bolja od ovih najeftinijih MIM Fendera ...
Vecina Fendera ne vredi toliko kolika im je cena, na svaku njihovu gitaru ide jos + 100 e na ime......
Vecina Fendera ne vredi toliko kolika im je cena, na svaku njihovu gitaru ide jos + 100 e na ime......
-
a kako ti znaš kolko šta vredi..?ognjen93 wrote:
Vecina Fendera ne vredi toliko kolika im je cena .....
Ovoliko kosta ta gitara tamo gde stvarno ima da se kupi http://www.thomann.de/gb/blade_texas_deluxe_3ts.htm.Ako je ti mozes nabaviti za 600 bicu rad da je otkupim od tebe.Ustvari pre bih Standard Pro ali cu ti i nju platiti 600 ako mi je nabavis i jos cu ti slati cestitke za novu godinu u znak prijateljsta.Ako ti zelis Cort-a ja cu ga tebi nabaviti po thomannovoj ceni.Blade texas deluxe kosta 600 e, vecina meksikanaca oko 500, stim sto recimo http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=1935 je takodje bolja gitara od http://www.thomann.de/gb/fender_std_str ... w_2008.htm a kosta isto, stvarno je glupo porediti Fender sa Bladeom nema sta da trazi Fender tu , Ne znam da li si probao Blade, da li si probao onaj Kort za koji si se smejao? A za koji mislim da je fenomenalna gitara za tu cenu i da je bolja od ovih najeftinijih MIM Fendera ...
Svirao sam i Blade-a i Fender-a a probao sam Cort-a.Cort je samo stratolika gitara ali nije Stratocaster.Definitivno ne ulazi ni u uzi izbor.
- Haralampije
Daj bre Boogie,kako nece znati,pa jel rekao da je svirao puno fendera svojih drugara a i u mitrosu,i nekoliko blejdova....zna covek
Vidi,sinak,ako je taj blejd oko 600( a ovog u artistu ne pominji,ako vec ne valja,sto onda dovodi u apsurd onu tvoju tvrdnju da je glupo poredjenje i da fender nema sta tu da radi),uporedi ga barem npr sa classic playerom(jako fina gitarica),koji je tu negde,il posto ima taj texas deluxe sufiks,sa npr dzimi von stratom ili nekim deluxe gringom(i to 10-15 komada istih modela,ne onaj prvi u mitrosu),a ne sa standardom.Ili sa nekim stratom koji takodje ima aktivnu elektroniku.
Al u jednom si u pravu ne vrede mnoge toliko koliko im nabiju cenu(prvenstveno gibson),braticu ne vredi ni soni da ima toliku cenu,pa ima jbg,a to koliko ide na ime govori koliko su trazene i koliko se dugo proizvode(meksiko eto udje u dvadesetu godinu proizvodnje).I svaka ce da nadje kupca.A tim najjeftinijim meksikancima pogledaj ocene na harmony central forumu,generalno su prilicno visoke,
http://reviews.harmony-central.com/revi ... C+MIM/10/1
http://reviews.harmony-central.com/revi ... aster/10/1
Sto se tice poredjenja,sta kazes da uporedimo najskuplji blejd i kleptonov custom shop(da izostavim masterbuilt)....sta mislis ko tu nema sta da trazi?Poredjenje je subjektivna stvar,svakom nesto drugo vise odgovara,a i dva ista modela instrumenta nemaju isti osecaj

Vidi,sinak,ako je taj blejd oko 600( a ovog u artistu ne pominji,ako vec ne valja,sto onda dovodi u apsurd onu tvoju tvrdnju da je glupo poredjenje i da fender nema sta tu da radi),uporedi ga barem npr sa classic playerom(jako fina gitarica),koji je tu negde,il posto ima taj texas deluxe sufiks,sa npr dzimi von stratom ili nekim deluxe gringom(i to 10-15 komada istih modela,ne onaj prvi u mitrosu),a ne sa standardom.Ili sa nekim stratom koji takodje ima aktivnu elektroniku.
Al u jednom si u pravu ne vrede mnoge toliko koliko im nabiju cenu(prvenstveno gibson),braticu ne vredi ni soni da ima toliku cenu,pa ima jbg,a to koliko ide na ime govori koliko su trazene i koliko se dugo proizvode(meksiko eto udje u dvadesetu godinu proizvodnje).I svaka ce da nadje kupca.A tim najjeftinijim meksikancima pogledaj ocene na harmony central forumu,generalno su prilicno visoke,
Sto se tice poredjenja,sta kazes da uporedimo najskuplji blejd i kleptonov custom shop(da izostavim masterbuilt)....sta mislis ko tu nema sta da trazi?Poredjenje je subjektivna stvar,svakom nesto drugo vise odgovara,a i dva ista modela instrumenta nemaju isti osecaj
Uze mi rec iz usta...ja sam uporedivao sa Cleptonom,i Blade nije mogao da mu prismrdi....Haralampije wrote:Daj bre Boogie,kako nece znati,pa jel rekao da je svirao puno fendera svojih drugara a i u mitrosu,i nekoliko blejdova....zna covek![]()
Evo direktno poredjenje, kuci imam american deluxe strat, a na sajmu sam probao california custum blade. Izrada vrhunska na obe gitare, ali blejd ne zvuci skroz kao strat tu je blizu ali nije to to. Daleko od toga da je los zvuk ali je drugaciji. Cuje se debelo strat prizvuk sve dok mu ne aktiviras onu njegovu aktivnu elektroniku i tu blade podivlja skroz. To je ono sto me je odusevilo, ali da je bolji od fendera NIJE. A cena im je ista bar kod nas, zadnji put kad sam gledao deluxe amerikanac je bio oko 1500e, a na sajmu je blade isto toliko.
Edit: da dodam, iako mi se blade mnogo svideo nikad ne bi menjao mog stradzu za njega, vec bi mi to bio prvi izbor za drugu gitaru...
Edit: da dodam, iako mi se blade mnogo svideo nikad ne bi menjao mog stradzu za njega, vec bi mi to bio prvi izbor za drugu gitaru...
- nebeskacarica
Pošto je ova gitara spomenuta u prethodnim postovima, pitaću ovdje, bez otvaranja nove teme. Zna li neko da mi kaže zbog čega ovaj Blade Standard Pro sa slika
http://www.thomann.de/gb/blade_te_3mc_car_texas.htm ima drugačiji logo „Blade“ na glavi gitare i dolazi u drugačijem koferu u odnosu na ove Blade Standard Pro-ove koji se nude na njihovom zvaničnom sajtu i koje sam viđao i probavao po našim radnjama...
Svi su uglavnom poput ovog Džimijevog Texas Custom 20:
viewtopic.php?f=20&t=2268&p=23144&hilit=blade#p23144
http://www.thomann.de/gb/blade_te_3mc_car_texas.htm ima drugačiji logo „Blade“ na glavi gitare i dolazi u drugačijem koferu u odnosu na ove Blade Standard Pro-ove koji se nude na njihovom zvaničnom sajtu i koje sam viđao i probavao po našim radnjama...
Svi su uglavnom poput ovog Džimijevog Texas Custom 20:
viewtopic.php?f=20&t=2268&p=23144&hilit=blade#p23144
- Haralampije
Redizajn?Kozmeticke izmene nisu strane nijednom proizvodjacu
- nebeskacarica
To je i meni palo na pamet. Zanimljivo bi bilo znati koji dizajn Blejda Standarda od ove dvije opcije sleduje onima koji naruče gitaru na "neviđeno"....jer čak ni neki prodavci u našim radnjama ne znaju odgovore na ovakva pitanja..
- Hotstepper
Imam Blade Texas Classic vec 7 meseci... To je dno dna Blade-ove ponude. Namerno nisam uzeo PRO seriju jer tezhim jednostavnosti
i ne volim da se u gitarama igram sa elektrotehnikom, to me nikad nije interesovalo...
Razlika je u tome shto u pro seriji postoji ugradjen 3-o stepeni prekidach koji je istovremeno ekvilajzer pa onda
u toku sviranja mozhete faktichki imati 3 "upamcena" tone set-a, i dobije se kofer, kulturishka...
Kazhem, nisam pobornik "vishka" elektronike u stratu i samo zato nisam uzeo PRO (i chinjenice da je 14000 vishe
)...
Sad, shto se tiche moje gitare...
I pored toga shto je to najjeftiniji Blade, vrhunska izrada, bez greshke!
Ton nije NI BLIZU standardnom stratu,
vishe je u midle-u, mekshi je i nema ono "rezhanje" koje ima strat kada se malo jache okine (na moju zhalost).
Planiram da to promenim tako shto cu promeniti magnete, time cu dobiti autentichniji fenderov ton i
opet napominjem vrhunsku izradu za relativno male novce.
Pozz.
ps.
Mozhe li me neko usmeriti koje magnete da uzmem, ja volim vintage zvuk strata, to mi je zhelja, za "merak"
i ne volim da se u gitarama igram sa elektrotehnikom, to me nikad nije interesovalo...
Razlika je u tome shto u pro seriji postoji ugradjen 3-o stepeni prekidach koji je istovremeno ekvilajzer pa onda
u toku sviranja mozhete faktichki imati 3 "upamcena" tone set-a, i dobije se kofer, kulturishka...
Kazhem, nisam pobornik "vishka" elektronike u stratu i samo zato nisam uzeo PRO (i chinjenice da je 14000 vishe

vishe je u midle-u, mekshi je i nema ono "rezhanje" koje ima strat kada se malo jache okine (na moju zhalost).
Planiram da to promenim tako shto cu promeniti magnete, time cu dobiti autentichniji fenderov ton i
Pozz.
ps.
Mozhe li me neko usmeriti koje magnete da uzmem, ja volim vintage zvuk strata, to mi je zhelja, za "merak"

ak mene pitas http://www.thomann.de/gb/fender_custom69strat_puset.htmHotstepper wrote:Imam Blade Texas Classic vec 7 meseci... To je dno dna Blade-ove ponude. Namerno nisam uzeo PRO seriju jer tezhim jednostavnosti
Kazhem, nisam pobornik "vishka" elektronike u stratu i samo zato nisam uzeo PRO (i chinjenice da je 14000 vishe)...
Pozz.
ps.
Ako hoces da izbegnes neprijatno zujanje a da zadrzis karakter vintige Fender zvuka resenje su Noiselles vintage magneti....Hotstepper wrote:Imam Blade Texas Classic vec 7 meseci... To je dno dna Blade-ove ponude. Namerno nisam uzeo PRO seriju jer tezhim jednostavnosti
Kazhem, nisam pobornik "vishka" elektronike u stratu i samo zato nisam uzeo PRO (i chinjenice da je 14000 vishe)...
Pozz.
ps.