Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bancika

Re: Oprema Koju Imate

Post by bancika » 05 Dec 2011, 02:51

mislim_stvarno wrote:evo da malo napravim drustvo nemanji, i ja sam se menjao :mrgreen:

Iban(j)ez RGR321 (izd'o sam klan :mrgreen: )

Image
Image
Image
Image
Image
Image

nema vise tremola :banana4: :banana3: :banana2: :banana:
cool, oduvek sam voleo fixed bridge ibaneza. :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Dec 2011, 09:30

fala vam momci, svima :ziveli:

@bancika
ja ih sad vise volim nego tremolo verzije :mrgreen: :ziveli: jedino ako nekad dodjem do nekog prestige-a, mozda se predomislim :D

@nemanja
ove nedelje nema sanse da bilo sta snimam, zice su lose, mnogo lose, a imam neki kolokvijum u subotu, pa moram da ucim, tako da ako nesto bude, bice posle subote... :D

@borne
ma taj lik je pussy, bez ovako necega nema price :lol:

@tenji
Navikao sam se, :( svaki put kad okacim neku sliku dobijem neki komentar za fender kais... :(

:lol:

:ziveli:

Prvi utisci
Inace, moram da primetim da su magneti bolji nego inf3-4, (zapravo inf2 (bridge) je bolji od 4ke, ali je kec (neck) lsoiji od trojke) koje sam imao na rg350. Nema wah kreshtanja, nema fizzinga, imaju gomilu basa, neck magnet je mutan dosta, daleko mutniji na drive-u od inf3. Na klinu nisam preterano odusevljen kako rade, 350ka je na klinu sa neck magnetom bila sasvim solidna, za ovu cemo videti kakva ce biti. Ovo je samo neki prvi utisak, bolje cu znati kakva je kad promenim zice i podesim malo magnete... Nadam se da ce pozitivne stvari ostati, a negativne nestati novim zicama i setupom. :D Sto se setupa tice, gitara je bila u losem stanju, zice su na sedlima bile podignute skoro maximalno, a jos uz to nisu bile jednako odaljene od fretborda :facepalm: to sam prvo sredio kad sam dosao kuci. Druga stvar je sto su pragovi solidno istroseni, ali imaju dovoljno "mesa" da bi ih nivelisao i sredio. Imam utisak da ibanez stavlja zicu za pragove napravljenu od sira :lol: lako se trose. I na starom rg-u koji sam imao, isto sam lako i brzo napravio zaravnjenja. Mnogo vise sam istrosio pragove na rg350 za 2 godine nego jrr za 4 i dx10 za 2. Kao sto rekoh, i zice su kriminalne, aj' sto nisu sveze, nego neke imaju udubljenja na mestima gde dolaze u kontakt sa zicom za pragove... Al' jbg, mora tako da stoji od subote, onda cu polako da sredim pragove i promenim zice... :)

komil

Post by komil » 05 Dec 2011, 10:18

nemanjavelimirovic wrote:Evo ga test,

Malko klipuje, izvinjavam se, mrzelo me da opet snimam. Problem je shto nisam bio jos podesio visine magneta kako treba...ali kapirate kako zvuci i preko ovoga...
Ovo što si poslao meni zvuči fenomenalno! Les Paul zvuk ali više "grize".

eg303

Post by eg303 » 05 Dec 2011, 13:26

Spoiler:

Malko klipuje, izvinjavam se, mrzelo me da opet snimam. Problem je shto nisam bio jos podesio visine magneta kako treba...ali kapirate kako zvuci i preko ovoga...

hajde i ti mislim_stvarno, snimi da cujemo Ibanez! Deluje super :) :ziveli:
Nemanja, zvuči za sve pare i još 200 evara više, javi čim se rešiš da prodaješ ;)

bancika

Post by bancika » 05 Dec 2011, 14:36

mislim_stvarno wrote:fala vam momci, svima :ziveli:
Prvi utisci
Inace, moram da primetim da su magneti bolji nego inf3-4, (zapravo inf2 (bridge) je bolji od 4ke, ali je kec (neck) lsoiji od trojke) koje sam imao na rg350. Nema wah kreshtanja, nema fizzinga, imaju gomilu basa, neck magnet je mutan dosta, daleko mutniji na drive-u od inf3. Na klinu nisam preterano odusevljen kako rade, 350ka je na klinu sa neck magnetom bila sasvim solidna, za ovu cemo videti kakva ce biti. Ovo je samo neki prvi utisak, bolje cu znati kakva je kad promenim zice i podesim malo magnete... Nadam se da ce pozitivne stvari ostati, a negativne nestati novim zicama i setupom. :D Sto se setupa tice, gitara je bila u losem stanju, zice su na sedlima bile podignute skoro maximalno, a jos uz to nisu bile jednako odaljene od fretborda :facepalm: to sam prvo sredio kad sam dosao kuci. Druga stvar je sto su pragovi solidno istroseni, ali imaju dovoljno "mesa" da bi ih nivelisao i sredio. Imam utisak da ibanez stavlja zicu za pragove napravljenu od sira :lol: lako se trose. I na starom rg-u koji sam imao, isto sam lako i brzo napravio zaravnjenja. Mnogo vise sam istrosio pragove na rg350 za 2 godine nego jrr za 4 i dx10 za 2. Kao sto rekoh, i zice su kriminalne, aj' sto nisu sveze, nego neke imaju udubljenja na mestima gde dolaze u kontakt sa zicom za pragove... Al' jbg, mora tako da stoji od subote, onda cu polako da sredim pragove i promenim zice... :)
ma sta te briga za magnete, rokni neke aftermarket i resio si pitanje, bitno da ti ostalo odgovara. Btw, da se po'falim, juce sam ugrabio novi Dimarzio PAF 36th za 30$, taman za neku travel gitaru :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Dec 2011, 14:59

pa, bas to, ako ne dobijem sta mi odgovara setupom, krenem da eksperimentisem sa magnetima... :)

paf 36th za 30$, :bravo: ma bilo koji sd za 30$ :bravo: :bravo: oj Crbijo ::ranting::

bancika

Post by bancika » 05 Dec 2011, 15:12

cim se sredi ovo sa paypal, moci cemo i iz srbije. Ovo sam uzeo na TheGearPage.net od nekog lika. Jeste da ce onda biti 10ak vise sa postarinom, al opet. Kod nas kosta 80ak evra.

Nekako mi uz tu gitaru idu dimarzio deactivator :metal:

sl0e

Post by sl0e » 05 Dec 2011, 15:39

bancika wrote: Nekako mi uz tu gitaru idu dimarzio deactivator :metal:
@mislim_stvarno - truper prodaje x2n xD :P

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Dec 2011, 15:40

deactivatori behu oni veoma vreli koji kao skidaju emg?

Nemam pojma, nisam bas nesto u fazonu za te, nisam jos ozbiljno razmisljao o upgrade-u, ali kontao sam crunch lab liquifire ili neki vintidzastiji ali vreliji kombo (paf pro + jos nesto), ili u krajnjem slucaju 2x emg85 :D

A mozda i guitar fetish neki set... :)

Generalno, najagresivniji magnet sto sam imao bio je inf4(i njegov eq i output su mi se cinili agresivnim), i to mi nije privlacno. Manji output mi se vise svidja.

Otompotom... :)

umart

Post by umart » 05 Dec 2011, 15:50

za tu djitru glasam za evolution.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 05 Dec 2011, 16:26

Ne, ja prodajem DActivator X, jos vreliji od Deactivatora, sad mi je ugradnjen na rg350 pa moze da se proba

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 05 Dec 2011, 18:57

Odlichno zvuchi gitrica Nemanja, chestitam!
Dabogda uzhivao mnogo meseci u njojzi i boljom je zamenio potpunom sluchajnoscu!

bancika

Post by bancika » 05 Dec 2011, 20:25

mislim_stvarno wrote: Nemam pojma, nisam bas nesto u fazonu za te, nisam jos ozbiljno razmisljao o upgrade-u, ali kontao sam crunch lab liquifire ili neki vintidzastiji ali vreliji kombo (paf pro + jos nesto), ili u krajnjem slucaju 2x emg85 :D
hehe Crunch Lab + Liquifire je moj omiljeni combo :metal:
Ako hoces manje outputa mozda Fred ili Mo'Joe + Paf Pro ili Paf Joe.

Jedva cekam da cujem ovog 36th PAF. Sredicu sa caletom da uradimo les paul inspired travel gitaricu samo sa bridge magnetom, cela od mahagonija i neki wraparound bridge. Trebalo bi da sushi :ziveli:
Nesto kao ovo samo ne crappy kineski
Image

dweezil

Post by dweezil » 05 Dec 2011, 22:24

kad sam stigao ovdi prvo sam kupio Blues Jr III amp i strava sve al nesto mi falilo tih bottom end i te neke lenjosti fenderske i prodam ga i kupio bih posle sigurno Hot Rod Deluxea, medjutim spi..im pare na razne gluposti i na kraju nadjem na oglas ovo:

Image

pazarim za 160 dolara, Fender Princeton Chorus 2x10, nije mu radio reverb jedna zicica u reverb tanku se otkacila i sredim to, i veoma je drazestan, ima chorus koji mi doduse ni ne treba bolje da su stavili neki lijep tremolo, al ono ovaj solid state ono radi j kevu, na drive kanalu onako samo malo se doda gaina da isprlja onako tek da krene da rezhi, bass, middle i presence do koske, treble na 2jku, i to je taj skoro pa sound koji trazim. Uz ovo sve sto treba je Ernie Ball Vol pedala i neki pristojan tremolo pedal i to je sve.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 05 Dec 2011, 22:35

eg303 wrote:
Spoiler:

hajde i ti mislim_stvarno, snimi da cujemo Ibanez! Deluje super :) :ziveli:
Nemanja, zvuči za sve pare i još 200 evara više, javi čim se rešiš da prodaješ ;)
Heheh, okej, mada gitarosh iz OBH ce moguce biti sledeci vlasnik, zaljubio se covek u gitaru sad na probi, tako da...ostace gitara kod nas ocigledno. Obojici se jako svidja gitara, a ja cu napraviti ustupak ako se on odluci da je uzme od mene iako ne bih je menjao. :)
Cortex wrote:Odlichno zvuchi gitrica Nemanja, chestitam!
Dabogda uzhivao mnogo meseci u njojzi i boljom je zamenio potpunom sluchajnoscu!
Hvala matori!
Iskreno da ti kazem jako mi se svidja kratka skala, to cu svakako morati bar na nekoj gitari da imam. Ova gitara je odlicna, ali ako LTD ode kod Vlade (gitarosha nasheg), onda cu ili juriti istu takvu ili neshto u tom fazonu jer su odvalili kako su napravili gitaru za te u principu sitne novce. Setapovao sam joj magnete, jos je bolje sada, akcija niska, mekano...sve ko na mnogo skupljim gitarama. pu pu pu da ne ureknem :mrgreen: :D :ziveli:

Cestitke Dweezil!!! :ziveli:

Post Reply