Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- rock action
Re: Oprema Koju Nemate
taj info mi je trebao, zahvaljujem 

Nema na cemu
Samo, najbolje bi bilo ako mozes da prvo pozajmis da probas, da ne bude nekog nepredvidjenog ponasanja u lancu...
Ako pak planiras da je stavis posle bilo koje baferovane pedale (a ipak pre drajvova recimo) racunaj da ti treba L varijanta (low impedance).
Ja sam se uzasno istripovao kad sam davno kupio FV50L, i stavio je pre drajva a posle waha, za koji sam potpuno zaboravio da je true bypass - i kao rezultat mi je zvuk bio do jaja zamucen, kao da sam zavrnuo tone pot na 30%. U tom momentu totalna panika, nesto mi crklo/ne radi kako treba.
Onda sam skapirao sta sam uradio, i cim sam je vezao posle prve baferovane pedale, sve radilo ok.
Tako da, tip primene diktira mesto u lancu, a mesto u lancu diktira da li ces uzeti H ili L.

Ja sam se uzasno istripovao kad sam davno kupio FV50L, i stavio je pre drajva a posle waha, za koji sam potpuno zaboravio da je true bypass - i kao rezultat mi je zvuk bio do jaja zamucen, kao da sam zavrnuo tone pot na 30%. U tom momentu totalna panika, nesto mi crklo/ne radi kako treba.

Tako da, tip primene diktira mesto u lancu, a mesto u lancu diktira da li ces uzeti H ili L.

- rock action
pa kontam da mi je najbolje/najprimenljivije da je drzim prvu u lancu i da mi se ponasa bas kao volume pot na gitari... s druge strane, pedala je toliko velika da ionako ne moze da mi stane u bord pa bih je drzao van borda, pre vaha i svega ostalog
edit: probacu svakako pa cu da vidim

edit: probacu svakako pa cu da vidim
ja sam isto razmisljao o volume pedali skorije jer je raditi volume swell-ove na SG-u skoro pa nemoguce. fucking hell...
Taman tako...rock action wrote:...s druge strane, pedala je toliko velika da ionako ne moze da mi stane u bord pa bih je drzao van borda, pre vaha i svega ostalog...

Kud tih 200 pedala, jos jedna zaista nije problem.Cortex wrote:ja sam isto razmisljao o volume pedali skorije jer je raditi volume swell-ove na SG-u skoro pa nemoguce. fucking hell...

ako uzimate boss, samo 500 seriju. 50 je djubre.
a 500 je sjajna pedala.
a 500 je sjajna pedala.
- rock action
500 sam i hteo, jes da je glomazna kao tenk, ali ako gilmoru ne smeta, ne mora ni meni
jesu swellovi na sgu (i onom jeanu sto imam isto, sto ima neki oldskul pot) hevijoza, pedalom mi se taman oslobadja i desna ruka

jesu swellovi na sgu (i onom jeanu sto imam isto, sto ima neki oldskul pot) hevijoza, pedalom mi se taman oslobadja i desna ruka

mislim da gilmor koristi erni bol pedalu ali je boss odlican, svakako. 

- rock action
aha, pa i ucinilo mi se da vidim nesto srebrno, al dobro to je to manjevise 

Ja po netu vidim da se erni bol vise koristi od bossa. Isto ovaj (relativno novi) dunlop ljudi preporucuju, deluje kao tenk (cak i u odnosu na boss/EB)

Jos ovaj crni model ima i exp ulaz, ako zatreba
A ako su dimenzije problem, onda mozda ovo
http://eshop.amtelectronics.com/effect- ... pedal.html (oduse aktivna pedala)

Jos ovaj crni model ima i exp ulaz, ako zatreba
A ako su dimenzije problem, onda mozda ovo
http://eshop.amtelectronics.com/effect- ... pedal.html (oduse aktivna pedala)
awesome!
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
fuuuuuuuuuuuuuuuMilanares wrote:
Prelepo

Ovo sam probao pre par godina kod tog lika shto prodaje... znaci strava djitra ali mnogo trazi za nj.

http://www.kupujemprodajem.com/Aria-iz- ... d=33501147
Који је ово модел? Изгледа врло занимљиво.Milanares wrote:
Rucni rad, replika Starcastera sa cbs glavom. Ja bih samo dodao master volume.