Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rockatansky

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by Rockatansky » 18 Apr 2017, 23:38

RadeRas wrote:
18 Apr 2017, 22:19
Da li je neko primetio da Dunlop Wah pedalama u poslednje vreme na KP rapidno raste cena? Šta je u pitanju?
Meni su one na KP uvek bile nekako preskupe, kada kostaju isto ko nove u radnji, ali ajde, to vazi za 90% muzickih sprava na KP...

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 18 Apr 2017, 23:42

pa ne baš kada god pogledam odvaljuju cene...lično više volim Vox, i Rocktron za njih mi je smešno kada napišu ''kopija dunlop wah...'' a to sam video par puta...ako se sećam traže tipa pod 90-100 evra za najobičnije cray baby pedale što je suludo totalno, em je koriste neki dosta dugo što znači da je pot verovatno već otišao em cena je nebu pod oblake....a neke su u jadnom stanju, sve u svemu kod nas je KP pravi šou, min 50% je teških nebuloza što se cena tiče a o opisima tu bi se knjiga mogla napisati...ako ništa drugo trebali bi uvesti da je 1 mesec free a ko ponovi oglas neka barem nešto plati makar i 100din, manje bi bilo gluposti...Neke dobre opcije su izbacili za pretragu, oni što svaki dan obnavljaju oglas idu mi na nerve prodaju istu stvar po 2 godine

a neki su se ovde čak žalili a sa druge strane kupe stvar koriste pa bi još da je prodaju za istu lovu, to može samo kod nas :D

Najveća mi je muka što ne mogu lepo da pretražim nekih 20% adekvatnih oglasa od ovih ponavljača

Koliko si ti zapazio da je sada a koliko je bila pre? bez šale zanima me.

clapton

Post by clapton » 19 Apr 2017, 01:34

30e na Ali. strasno.

narucicu ga uskoro nadam se. :)

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 19 Apr 2017, 02:09

kaže oglas obrisan ne vidim, o čemu se radilo?
Last edited by MIKI-DJORDJE on 19 Apr 2017, 02:18, edited 1 time in total.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 19 Apr 2017, 02:18

Ovo je isto tako dno dna, ne samo ovaj slučaj ima ih par koji kupuju na Ali sajtu od Kineza kopiju kopije pa sve to prodaju onako papreno , oni koji fer opišu prozvod OK ali neki ga nakite...

balavac mi je jedan uvalio ručicu navodno za strata omanuo promer za 1 mm :D a druga za FR čim sam stavio da pritegnem puče plastičan prsten, ja videh 500+ poz ocena pa hajde kao da uštedim...naravno ima i OK proizvoda,,,

nego okviri koji novi u radnji par košta 200 dinara od bostona koji su doduše Kineski ali je dobar kvalitet a ovi ih valjaju na KP za 800 dinara!!! 4 puta više em lošiji kvalitet

https://www.kupujemprodajem.com/Metalni ... r_id=49907 ono kao ako ne zaradim nekih 3-4 puta neću ni da prodajem, kontam da je to moto

zamalo da sam kupio šrafove za FR ( koji pritežu kockice gde ide kraj žice isti lik valja nego da ne kačim link) kada opa za duplo manje lepo kupih original Schaler kod nas :D , treba nekada pogledati i prodavnice :ziveli:

clapton

Post by clapton » 19 Apr 2017, 11:44

MIKI-DJORDJE wrote:
19 Apr 2017, 02:09
kaže oglas obrisan ne vidim, o čemu se radilo?
https://m.kupujemprodajem.com/Looper-Pr ... -oglas.htm

Rockatansky

Post by Rockatansky » 19 Apr 2017, 14:04

A ja kontao da kupim, mislim sto je jeftino :)

komil

Post by komil » 19 Apr 2017, 14:28

Ma čoban neki, budala, nego ova prva slika:
https://www.aliexpress.com/item/2016-Lu ... 64862eb404

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 19 Apr 2017, 18:04

komil wrote:
19 Apr 2017, 14:28
Ma čoban neki, budala, nego ova prva slika:
https://www.aliexpress.com/item/2016-Lu ... 64862eb404
:bambi: :bambi: :bambi: :bambi: totalno ludilo, pa ono kao najveća Balkanišen zvezda koju kopira ona ljaljančura Kardašijanka...Pitam se pitam da li JK nosi falš :D ...

ovo ću bukmarkovati kad mi naiđe neki loš dan da bacim pogled i odmah se oporavim :mrgreen:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 19 Apr 2017, 18:23

Da na Aliju ima svašta povoljno...vidim ove neke Koko pedalice su mi simpa jednu sam probao sasvim OK, kontam da je ovaj ammon , doner, i već koja su sve imena očigledno ista pedalica...ne znam kako ide sa carinom kao po zakonu ako je ispod 50 e ništa od globe...Doduše koliko odvaljuju cene za sitnije delove ovaj čovek i nije puno stavio za looper, mislim kada se uzme u obzir da tipa okvire, šrafove, ručice itd prodaju za 4 puta više....Ne branim nikoga nego samo poredim koliko su neke cene tek nadrealne

Baci pogled Claptone na musicstore.de pod Fame, oni imaju odličnu kontrolu kvaliteta a štanca ih ista fabrika koja radi mooer samo pod imenom Fame koštaju 25 E a recimo da donesu oni likovi verujem da nema šanse da će izaći više od 35 da dođe na vrata, verovatno koji e manje. Inače njihovo napajanje preporučujem prva liga, radi se o Voodu 2 malko poboljšanom koliko god to zvučalo apsurdno sa svim kablovima i pravo izolovanim izlazima je nekih 30 i 2-3 evra ..

Ja sam kupio phaser i zadovoljan sam skroz, naredno je napajanje jer da ga pravim izašlo bi me nešto jeftinije ali kablove moram da kupim tako da je sa donešenjem nekih 40E a to je bruka jeftino, iskreno to je pravo profi napajanje ne može se porediti sa ovim glupostima na KP što ih ovi naši sklapaju...

Kada smo kod pedala otvori san soundsation one što imaju u Sky musicu, da ne bude da furam Kineze daleko izned svog cenovnog ranga...Od je super a Dealy isto OK, kučište je kao mali tenk i ladno nema krckanja...doduše veće su od ovih malih u musicstoru..a i skuplje....

LM napajanje pucka,https://www.youtube.com/watch?v=ge7s_6TbtDc evo gde kupiti verujem da svkom treba dobro napajanje https://www.musicstore.de/en_RS/EUR/Fam ... 019066-000

a imaju još i luđe tj isto Palmer samo je prilično jeftnije video sam isto i ali sajtu skuplje je par dolara i nosi drugo ime ali to je to , ako neko želi lično da naručuje tražite odlejak za Srbiji ili Italiju skroz su OK likovi :ziveli:

PS koferi su im prva liga a jeftni skroz...

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 19 Apr 2017, 18:32

jel probao neko možda ovo? živo me kopka kakva je nema ni jedan video itd...a jako mi sliči na jednu poznatu Amerikansku firmu tj izgled i potovi itd...ovde kod mene nema u radnjama inače bi odjurio da probam http://www.kupujemprodajem.com/Efekat-T ... d=91819103

Firma u opšte nije šala, siguran sam da MAB-u nije do love tj on je uvek imao super ednorsinge, t-Rex mu zadnji radio OD koji inače mnogi koriste npr Tremonti, Stetina, itd... Bati zna šta je dobra oprema, znači nemaju oni tu lovu njega da kupe tako da mu se pedala (tačnije 3) sigurno sviđa-ju baš ih forsira...

Moguće da su i zvezde shvatile da je bzveze da ih neko ''šiša'' sa forama i ''made in...'' bajkama https://www.youtube.com/watch?v=XE37UoybuOY, verujem da će mladi i dalje juriti lovu ali ovako mator lik legenda shreda ne verujem da će se šegačiti sa svojim imenom, bravo MAB! :bambi: :metal:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 19 Apr 2017, 20:30

Више пута сам хтео да свратим до Микса да ослушнем неколико педала истог прозвођача, па никако да одвојим време. Е сад, истина је и да нисам баш читао претерано похвалне коментаре корисника за моделе које држи Микс... Не знам шта да кажем, свестан сам да те коментаре треба прихватати с резервом...

apollomusicservice

Post by apollomusicservice » 19 Apr 2017, 22:10

Probao sam ja jedno desetak Tomsline pedala, tacnije neke popravljao a neke probao. Sasvim odgovaraju tom cenovnom rangu, zvucno sasvim korektne (osim nekih dileja) dok glavne kritike su oko komponenata i mehanike. Prekidac je dosta grub pa ponekad je potrebna mnogo veca sila da se ukljuci u poredjenju sa malo skupljim pedalama. Potenciometri ne ulivaju poverenje, dosta se klate, a ulazno/izlazni dzek slabije drzi konektor pa pretpostavljam da bi to bio problem na malo energicnijoj svirci. Meni je najupotrebljiviji bio stimer i baterijsko napajanje koje je odlicno.

clapton

Post by clapton » 20 Apr 2017, 00:23

MIKI-DJORDJE wrote:
19 Apr 2017, 18:23
Da na Aliju ima svašta povoljno...vidim ove neke Koko pedalice su mi simpa jednu sam probao sasvim OK, kontam da je ovaj ammon , doner, i već koja su sve imena očigledno ista pedalica...ne znam kako ide sa carinom kao po zakonu ako je ispod 50 e ništa od globe...Doduše koliko odvaljuju cene za sitnije delove ovaj čovek i nije puno stavio za looper, mislim kada se uzme u obzir da tipa okvire, šrafove, ručice itd prodaju za 4 puta više....Ne branim nikoga nego samo poredim koliko su neke cene tek nadrealne

Baci pogled Claptone na musicstore.de pod Fame, oni imaju odličnu kontrolu kvaliteta a štanca ih ista fabrika koja radi mooer samo pod imenom Fame koštaju 25 E a recimo da donesu oni likovi verujem da nema šanse da će izaći više od 35 da dođe na vrata, verovatno koji e manje. Inače njihovo napajanje preporučujem prva liga, radi se o Voodu 2 malko poboljšanom koliko god to zvučalo apsurdno sa svim kablovima i pravo izolovanim izlazima je nekih 30 i 2-3 evra ..

Ja sam kupio phaser i zadovoljan sam skroz, naredno je napajanje jer da ga pravim izašlo bi me nešto jeftinije ali kablove moram da kupim tako da je sa donešenjem nekih 40E a to je bruka jeftino, iskreno to je pravo profi napajanje ne može se porediti sa ovim glupostima na KP što ih ovi naši sklapaju...

Kada smo kod pedala otvori san soundsation one što imaju u Sky musicu, da ne bude da furam Kineze daleko izned svog cenovnog ranga...Od je super a Dealy isto OK, kučište je kao mali tenk i ladno nema krckanja...doduše veće su od ovih malih u musicstoru..a i skuplje....

LM napajanje pucka,https://www.youtube.com/watch?v=ge7s_6TbtDc evo gde kupiti verujem da svkom treba dobro napajanje https://www.musicstore.de/en_RS/EUR/Fam ... 019066-000

a imaju još i luđe tj isto Palmer samo je prilično jeftnije video sam isto i ali sajtu skuplje je par dolara i nosi drugo ime ali to je to , ako neko želi lično da naručuje tražite odlejak za Srbiji ili Italiju skroz su OK likovi :ziveli:

PS koferi su im prva liga a jeftni skroz...
nema Montenegro a kad se stavi 'Other EU countries' cijena bude malo veca. za looper 50e, a isti takav s drugim imenom je 30e na Ali. sto se Kokko pedala tice, volio bih probat njihov reverb. jednostavan, sa jednim potom, kazu da je Hall ali nema dobrih recenzija. https://www.aliexpress.com/item/Guitar- ... 0.0.5HJNTm

napajanje je super. mislio sam da je Harley Benton Jr jedino kinesko a izolovano. cijena im je slicna ali Fame nudi mnogo vise. ulazi na wishlist. :)

Post Reply