Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
ProfessorBaltazar

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by ProfessorBaltazar » 29 Apr 2017, 01:11

boki1978 wrote:
28 Apr 2017, 22:49
:off-topic:

...Nase i sl...

To ovi sto nas lazu kako je zemlja okrugla :XD:

RadeRas

Post by RadeRas » 29 Apr 2017, 09:04

Jaoo opet priča da kinezi prave stelt avione a što ne bi i gitarsku pedalu hehe. Sinoć sam prodao jednu kopiju TS9 i uporedjivao sa originalnom Ibanez TS9 kako bih čoveku pokazao da ne dobija mačku u džaku. Seli smo da probamo različite verzije operacionih pojačivača. Kineski JRC4558D je davao slabiji signal od originalnog. Kada smo stavili originalni opamp iz osamedesetih kojih imam par komada, klon je zazvučao istim intenzitetom kao original i da nismo gledali u pedale ne bi znali koja je koja. Čak smo probali i jedan stari čip JRC4558DD koji je jedini davao jači signal od regularnog JRC4558D čipa. Jedini! Razlika se jasno čula na A/B testu, kada uključiš jednu pa drugu uporedo, ovako bez dve pedale da uporedo preslušavaš možda se ne bi osetila razlika izmedju čipova jer nemaš sa čim da uporediš signal i ne bi mogao objektivno da proceniš. To svako može da proba ko ima TS original i njegov klon. Jedino nemam original JRC4558D iz novije proizvodnje da uporedim. Kineski JRC4558D nisu isto što i originali to i gluv može da proceni. Kinezi sve falširaju i tranzistore i svaki deo. Nije onda čudo što kineski klonovi ne zvuče isto kao originali.

Toliko o kineskim delovima i kineskim pedalama. Ako i postoje kvalitetni kineski delovi ne mogu da se kupe na aliju za 1.5 dolara + free shiping za Srbiju :XD:

Dao sam vam jedan sitan primer zašto je klon nekog našeg čoveka cenjeniji od bilo koje kineske igračke. :ziveli:

boki1978

Post by boki1978 » 29 Apr 2017, 09:25

Ma Kinezi nista ne znaju pa ni xvive. Oni su igracka od kompanije kako rece kolega?
Evo pedale od 400$+transport i price o kineskom cipu. Sta zna Davis, mora da ne cuje vise dobro...

This is it. The guitar pedal the world has been waiting on for 30 years. Tonal Recall is here. Ever since Chase Bliss Audio came onto the scene with the ground-breaking Warped Vinyl, guitarists have imagined what it would be like if the Minnesota-based boutique builder released an analog delay pedal. But Chase Bliss Audio didn’t want to put out just another delay pedal. Seriously, there are enough mediocre delay pedals out there already. Chase Bliss Audio wanted to release the ultimate analog delay pedal.
For this Herculean task, company founder & engineer, Joel Korte, sought to “recall” the “tonal” qualities of arguably the most prized analog delay pedals ever created: the Electro Harmonix Deluxe Memory Man and early Boss DM-2 Analog Delay pedals that contained the ultra-rare and coveted MN3005 bucket-brigade delay chips. Upon reaching this zenith of analog delay tone, the Chase Bliss Audio mastermind tamed the analog beast with complete digital control. While still a work in progress in the iteration playable at NAMM, it’s on the path to delivering what it intends to accomplish and very well could be the be-all, end-all analog delay pedal.
It’s also important to note that while this pedal intends to capture the nostalgic sound and tone of those classic MN3005 based analog delay pedals, the Tonal Recall brings these sounds into the 21st Century with deeper modulation control, Tone shaping of the delay sound, Chase Bliss Audio’s unique Ramping functionality, presets, MIDI, and more. While mainstream pedal-building conglomerates often attempt to capitalize on nostalgia by rehashing retro products with minimal so-claimed modern enhancements, Tonal Recall is on course to deliver the ultimate old-school analog delay experience in a modern pedal format.
Regarding the Tonal Recall’s MN3005 chips, the original NOS Panasonic MN3005’s have long been out of production, becoming ever more scarce and sought-after as the years passed. Fortunately, a Chinese chip builder called XVive teamed up with original Deluxe Memory Man creator, Howard Davis, to reproduce MN3005 chips that capture the sound and tone of the originals. While many poor-quality knock-offs of MN3005’s exist, the XVive MN3005’s have been given the nod of approval by Howard, Joel, and other reputable ears for tone. Just beware of some lesser builders using the MN3005 as a cover for releasing otherwise rubbish pedals. You’ll no doubt begin to see some companies adding this mention on their product spec sheets going forward.
Fortunately, Chase Bliss Audio has proven their reputation for releasing pedals of uncompromising quality. The recently released Spectre Analog TZ Flanger as well as their Warped Vinyl MKII Analog Chorus & Vibrato, Wombtone MKII Analog Phaser, & Gravitas Analog Tremolo all push the boundaries of those types of effects. The Chase Bliss Audio Tonal Recall is set to shake up the industry more-so than any modern delay pedal released since the Strymon TimeLine.
This will be a hard buzz to kill, and Tonal Recall is one pedal I hope lives up to the monumental hype when it’s officially released in May 2016. Aside from what it is and what it aims to accomplish, Tonal Recall earns its top position among the best guitar pedals of NAMM because it’s the best example I’ve seen of a company giving guitarists exactly that they want without asking. For companies striving to make a “hit product”, few companies have nailed the sales moment as well as Chase Bliss Audio has with this pedal. And they’re one of the few companies who could pull this off. The question isn’t whether or not it’ll be great, but just how great it is.

clapton

Post by clapton » 29 Apr 2017, 09:33

Xvive Memory Delay je dosta hvaljena pedala ali kakav je onaj mini delay roze boje? Valjda kopija Ibanez analognog delaya.

boki1978

Post by boki1978 » 29 Apr 2017, 09:38

clapton wrote:
29 Apr 2017, 09:33
Xvive Memory Delay je dosta hvaljena pedala ali kakav je onaj mini delay roze boje? Valjda kopija Ibanez analognog delaya.
Iskreno druze ne znam :) od delayeva sam koristio kinesku Deep Blue kopiju i radio je korektno dok za Biyang Tri-Reverb tvrdim da radi bolje nego sve diy kopije, kao i za BB preamp koji ja imam. Imao sam kod bb preampa original, Kineza i dve domace kopije na testu i u pravu je Rade za drugaciji zvuk, Kinez je na studijslom nivou zvuka oduvao domace klonove.
Ja sam malko nezahvalan za delay pedale, prvo sam koristio Eventide Timefactor a na kraju sam presao na Strymon Timeline :)

:ziveli:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 29 Apr 2017, 11:15

ProfessorBaltazar wrote:
29 Apr 2017, 10:52
Spoiler:
Image
Pazi kacam znao da ćeš okačiti ovo :lol:

boki1978

Post by boki1978 » 29 Apr 2017, 11:18

ProfessorBaltazar wrote:
29 Apr 2017, 10:52
Image
+H3000, H8000... :bow: :kokice: :ziveli:

RadeRas

Post by RadeRas » 29 Apr 2017, 14:21

boki1978 wrote:
29 Apr 2017, 09:38
kao i za BB preamp koji ja imam. Imao sam kod bb preampa original, Kineza i dve domace kopije na testu i u pravu je Rade za drugaciji zvuk, Kinez je na studijslom nivou zvuka oduvao domace klonove.
Ako si već napisao, koji su domaći klonovi na testu a koji je kinez? Nema potrebe da krijemo domaće lutiere. :)
Izvini nisam pratio, možda si napisao. Ja sam uradio BB Preamp klon iz prve serije sa dual potenciometrom i odlično radi. Nemam original, ne mogu da sudim, ali mi se dopada. Kineze nisam imao prilike da probam. O kom kinezu se radi? Jel baš onaj klon i kutija iskopirana, ili neka druga marka? Na Gugli ima neki info o ove dve pedale:
Caline Orange Burst
Movall Busy Bee

Još nešto da te pitam, jesli li uporedio po principu A/B test sa originalnim BB Preampom ili ti se kinez dopada tek tako? Trebalo bi da je identičan originalu, to je poenta klona, a ne da dodaje nešto svoje? :ziveli:

fattwang

Post by fattwang » 29 Apr 2017, 14:45

Lutijer pravi gitare i slične instumente uključujući i violine. Reč potiče od laute.

boki1978

Post by boki1978 » 29 Apr 2017, 14:50

RadeRas wrote:
29 Apr 2017, 14:21
boki1978 wrote:
29 Apr 2017, 09:38
kao i za BB preamp koji ja imam. Imao sam kod bb preampa original, Kineza i dve domace kopije na testu i u pravu je Rade za drugaciji zvuk, Kinez je na studijslom nivou zvuka oduvao domace klonove.
Ako si već napisao, koji su domaći klonovi na testu a koji je kinez? Nema potrebe da krijemo domaće lutiere. :)
Izvini nisam pratio, možda si napisao. Ja sam uradio BB Preamp klon iz prve serije sa dual potenciometrom i odlično radi. Nemam original, ne mogu da sudim, ali mi se dopada. Kineze nisam imao prilike da probam. O kom kinezu se radi? Jel baš onaj klon i kutija iskopirana, ili neka druga marka? Na Gugli ima neki info o ove dve pedale:
Caline Orange Burst
Movall Busy Bee

Još nešto da te pitam, jesli li uporedio po principu A/B test sa originalnim BB Preampom ili ti se kinez dopada tek tako? Trebalo bi da je identičan originalu, to je poenta klona, a ne da dodaje nešto svoje? :ziveli:
Kinez vise ne moze da se nadje a u pitanju je onaj sa slike od pre 2-3 stranice, Mogoo.
Zvucno nijedan nije blizu originalu ako vec sudis. Ali su 2 domaca zvucno bila kao da su imala neki prekrivac preko dok je Kinez bio transparentniji.
Jedan domaci je bio Maxles a drugi Alexandar FX, nijedan nije bio moj.
Ni original nije savrsen jer sam ga posle u Rusiji direktno poredio sa novim a Midboost opcijom koji po meni jos bolje radi sa humbuckerima i ima bolju kontrolu.
Ortak, Nemanja koji svira u dve poznate grupe, cuvsi Kinez vs Domace je nazalost prodao posle domaci bb preamp. Pre prodaje sam jos jednom trazio jegov PB na test i jos jednom sma poredio Mogoo vs Maxles, imam i slike sa bas tog poredjenja kao i sto sam Fatboya poredio sa Pecinim Fdrive 2 :)

Opet je bitno reci da se radilo o studijskom nivou ka mini koncertnom, dakle nismo do kraja raspanjivali 50w RMS ali sa druge strane probano je i sa i bez power atennuatora.
Sto se Movalla tice (Tone City im je ssetrinska firma), meni se svidja Centaur klon Minotaur kojeg je sada dosta teze naci po svetu a i kolegi Claptonu sam prodao jedan, ne znam da li mu se dopada.

boki1978

Post by boki1978 » 29 Apr 2017, 14:59

Ovo su slike sa tog drugog poredjenja o kojem pricam, ne kad su sva 3 bila kod mene.
Probao sam i Fatboya naravno i posle poredio sa Pecinim Fdrive 2.
kvalitet slika je malko losiji, slikao sam u losijem osvetljenju mobilnim telefonom.

Image

Image

RadeRas

Post by RadeRas » 29 Apr 2017, 15:09

fattwang wrote:
29 Apr 2017, 14:45
Lutijer pravi gitare i slične instumente uključujući i violine. Reč potiče od laute.
Pa Goran pravi i gitare i pedale. To je to, jel?

RadeRas

Post by RadeRas » 29 Apr 2017, 15:14

boki1978 wrote:
29 Apr 2017, 14:50
Jedan domaci je bio Maxles a drugi Alexandar FX, nijedan nije bio moj.
Dobro, to su nam najpoznatiji pedal majstori. Čudno da odudaraju od originala. Mislim da ima proverena šema na internetu koja je 100% verifikovana. :o

boki1978

Post by boki1978 » 29 Apr 2017, 15:15

Imam ja tih testova i poredjendja da mogu da napisem bar jedno 2-3 stranice cele. :D
Ali ne zelim druge da smaram niti iznosim mozda nekad moje subjektivnije misljenje a sa druge strane da budem pogresno shvacen i popljuvan.
Zato sam i cutao o domacim diyerima ne jer su lose pedale, nasuprot, nego nesto je za moje usi radilo bolje, vise mi se dopadalo.
Tek kad su probe gitara u pitanju, tu tek mogu da napisem romane, ali bukvalno, jer svasta nesto je stizalo do mene, od domace radinosti pa do gitara koje ne mogu da se nadju tek tako u Srbiji.
Da zagolicam malko mastu, evo primer:

Tokai LS85 sa Seth Loverima, Tasman Custom sa Prs Dragon 2 i Gibson Les Paul Custom Shop Elegant sa 57 pafovima (jedna od LP gitara Warrena Haynesa) :)

Image

Post Reply