Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bancika

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by bancika » 07 May 2017, 18:21

RadeRas wrote:
07 May 2017, 13:50
LifelessDead wrote:
07 May 2017, 10:46
http://www.kupujemprodajem.com/Feder-Te ... ilter_id=4

Vidi, ovog telca pre par dana neki lik iz Bg-a prodavao za 320eur, a bas hteo da uzmem, kad ono ... otisla ... i evo je ponovo :D
jebiga, ko rano rani ...
...taj je preprodavac :)

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 07 May 2017, 19:44

clapton wrote:
04 May 2017, 23:49
tocilj wrote:
04 May 2017, 22:19
Ovaj je zaj.... i onog Tatu iz Aranđelovca :-D

http://www.kupujemprodajem.com/Custom-S ... lter_id=18
cuveni vintage Biyang. :lol:
Kakva legenda sexa, zelenih pašnjaka i mladih ovčica frulašica, čika koji od HB tambura pravi oridjinale Fendericu. Beše koštala 120 e, neko ga je iznervirao ili pak razlog čuči u tome što ih više nema u prodaji......Jeste Biyang moja omljena ali za ove Akai su malko više potrudili ....ali ništa krucijalno ...Kako bilo meni je to najdraži OD imam 3 ne bez razloga :D , ali 150 evra je suviše, jeste da radi daleko bolje od gomile izvikanih nazovi zapadnih šklopocija i domaćih drekavaca za koje traže po 200 i kusur ali ovo je .....no comment. mada ko će ga znati kada se iscrpe sva prodajna mesta, može cena otići u nebo...

Jedino mi je žao što kod tog lika sa vremena na vreme završi po koja OK gitara koju bih iskreno kupio, ne one prepravljane i prekopane naravno...ali kako su mu cene malko iščašene i lažucka ne mi se zove i ne mi se trguje sa istim.

apollomusicservice

Post by apollomusicservice » 07 May 2017, 21:20

tocilj wrote:

Interesantno je pronaći formulu po kojoj se računa vrednost nekog uredjaja. Ovu pedalu sam sredjivao u par navrata i ne vidim tu neki prostor za ovakvu cenu.

http://imgur.com/a/8SnHW

RadeRas

Post by RadeRas » 08 May 2017, 16:52

bancika wrote:
07 May 2017, 18:21
To sam primetio. Nego rekoh tako jer 320 e za mex tele jeste dobra cena i ne znam što je čovek čekao da ga pretekne neki preprodavac. To sam napisao iz jednog razloga da objasnim. KUPAC, je uvek ubedjen da može da ti iscedi i neki popust na popust. Pa čeka, davi te nekim smešnim pa čak i uvredljivo niskim ponudama, i naravno u medjuvremenu uleti preprodavac i kešira pa posle nabaci svoju cenu i čeka jer mu nije hića. Zato, kada je nešto jeftino ne traži leba preko pogače nego kupuj odmah. Dosta sam pametovao hehe :ziveli:

RadeRas

Post by RadeRas » 08 May 2017, 17:05

apollomusicservice wrote:
07 May 2017, 21:20
tocilj wrote:

Interesantno je pronaći formulu po kojoj se računa vrednost nekog uredjaja. Ovu pedalu sam sredjivao u par navrata i ne vidim tu neki prostor za ovakvu cenu.

http://imgur.com/a/8SnHW
Na onom snimku koji je dao prodavac zvuči kao Boss pedale.

apollomusicservice

Post by apollomusicservice » 08 May 2017, 17:53

RadeRas wrote:
08 May 2017, 17:05
Na onom snimku koji je dao prodavac zvuči kao Boss pedale.
[/quote]

Standardna pedala sa konfiguracijom kao TS ili SD1. Bolja pedala od ove, po vise parametara, je Joyo Vintage Overdrive JF-01 a SD1 ili neki TS da se ne prica.

alfonso

Post by alfonso » 09 May 2017, 08:58

Vidim po kp neka napajanja koja adapter od 12v pretvaraju u stabilan od 9v. Nesto guglah pa sam naleteo da za to treba neki lr 7805 regulatotr napona (koji kosta 20-50 din) tri kondenzatora i neko mini kuciste koje vaaljda regulise toplotu (koje kosta 100ak din). Da li bi napajanje za monitor moglo da posluzi za to (12v je, ne znam tacnu amperazu morao bi da pogledam kad dodjem kuci). Nije da mi treba, al da se bakcem necim kad imam adapter viska :)

LifelessDead

Post by LifelessDead » 09 May 2017, 09:19

RadeRas wrote:
08 May 2017, 16:52
bancika wrote:
07 May 2017, 18:21
To sam primetio. Nego rekoh tako jer 320 e za mex tele jeste dobra cena i ne znam što je čovek čekao da ga pretekne neki preprodavac. To sam napisao iz jednog razloga da objasnim. KUPAC, je uvek ubedjen da može da ti iscedi i neki popust na popust. Pa čeka, davi te nekim smešnim pa čak i uvredljivo niskim ponudama, i naravno u medjuvremenu uleti preprodavac i kešira pa posle nabaci svoju cenu i čeka jer mu nije hića. Zato, kada je nešto jeftino ne traži leba preko pogače nego kupuj odmah. Dosta sam pametovao hehe :ziveli:
Nisam bio u nikakvoj komunikaciji sa prodavcem, a kad je cena povoljna ne cenkam se. Ne volim ni da se sa mnom cenkaju pa uvek navedem da je cena fiksna. Na kraju krajeva, nije iskljuceno da se i ovaj lik cenkao, mislim, preprodavac je. Stvar je u tome sto nemam kola da se odmah iscimam do kupca, a i padala je kisa, tako da ... nisam se na kraju krajeva ni zalio.... a i u ovoj zemlji je tesko uloviti nesto bas povoljno, jer, ili se kupac predomisli kad shvati da moze da uzem 10-20 evra vise, ili uleti preprodavac, koji su uvek na vezi i vrebaju priliku, kao u ovom slucaju. Sve u svemu, realna cena za ovakvu gitaru je 350-400 evra. U mitrosu je oko 600 evra nova, s tim da uvek mozes da sacekas neka snizenja pa odaberes novu gitaru, dobijes i gigbag uz nju, nije da je propustena ne znam kakva prilika. A i koliko vidim ovaj lik je naveo da ima deblji vrat, tako da ju ja verovatno ne bih ni uzeo.

RadeRas

Post by RadeRas » 09 May 2017, 14:29

alfonso wrote:
09 May 2017, 08:58
Vidim po kp neka napajanja koja adapter od 12v pretvaraju u stabilan od 9v. Nesto guglah pa sam naleteo da za to treba neki lr 7805 regulatotr napona (koji kosta 20-50 din) tri kondenzatora i neko mini kuciste koje vaaljda regulise toplotu (koje kosta 100ak din). Da li bi napajanje za monitor moglo da posluzi za to (12v je, ne znam tacnu amperazu morao bi da pogledam kad dodjem kuci). Nije da mi treba, al da se bakcem necim kad imam adapter viska :)
To što si ti napisao se nalazi doslovce u POWER JIMI napajanjima :XD: Kad on tako radi, što ne bi i ti. :mrgreen:

RadeRas

Post by RadeRas » 09 May 2017, 14:29

LifelessDead wrote:
09 May 2017, 09:19
Nisam bio u nikakvoj komunikaciji sa prodavcem, a kad je cena povoljna ne cenkam se. Ne volim ni da se sa mnom cenkaju pa uvek navedem da je cena fiksna. Na kraju krajeva, nije iskljuceno da se i ovaj lik cenkao, mislim, preprodavac je. Stvar je u tome sto nemam kola da se odmah iscimam do kupca, a i padala je kisa, tako da ... nisam se na kraju krajeva ni zalio.... a i u ovoj zemlji je tesko uloviti nesto bas povoljno, jer, ili se kupac predomisli kad shvati da moze da uzem 10-20 evra vise, ili uleti preprodavac, koji su uvek na vezi i vrebaju priliku, kao u ovom slucaju. Sve u svemu, realna cena za ovakvu gitaru je 350-400 evra. U mitrosu je oko 600 evra nova, s tim da uvek mozes da sacekas neka snizenja pa odaberes novu gitaru, dobijes i gigbag uz nju, nije da je propustena ne znam kakva prilika. A i koliko vidim ovaj lik je naveo da ima deblji vrat, tako da ju ja verovatno ne bih ni uzeo.
Onda nemaš potrebe ni da žališ za tom gitarom ;)

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 09 May 2017, 19:12

alfonso wrote:
Treba ti 7809 zapravo da bi regulisao na 9V ( i naravno minimum +3V u odnosu na pomenutih 9V da bi kolo uopšte radilo).

alfonso

Post by alfonso » 09 May 2017, 20:51

ssmc wrote:
09 May 2017, 19:12
alfonso wrote:
Treba ti 7809 zapravo da bi regulisao na 9V ( i naravno minimum +3V u odnosu na pomenutih 9V da bi kolo uopšte radilo).
Skontao da su zadnja dva broja vezana za napon
Da nije to ovo?
http://kelco.rs/katalog/komponente.php?q=rk+3278

Rockatansky

Post by Rockatansky » 09 May 2017, 21:07

Da, poslednja dva broja su napon koji izlazi, a mora i da postoji kao sto je gore napisano, neki minimum razlike, za svaki napon koji izlazi ne moze sa 10V na 9V :)
A ono na slici ima i 4 diode koje bas "isparavljaju" ako nije jednosmerna struja, ne znam da li ti je to potrebno ako ti vec izlazi sa tvog ispravljaca jednosmerna struja...

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 09 May 2017, 21:11

Ne može to tako da mi atakišite omiljenu pedalu :bambi:, naravno šalim se

Meni je iskreno Akai ili Biyang OD draži od navedenih pedala, najviše zbog zvuka, i opcije šaltanja IC-a, narvno kvalitetea ploče, delova te za koju su to cenu izveli.... od 3 ODa, 2 su kupljena preko nisu se kvarila, treći je odavde radi za sada OK.
Susretao sam se sa 2 Akai/Biyang pokleknute i to ''metal end'' pot je otišao (moguće da je bila žešće ugažena), a druga je phaser, obe kupljene ovde . Naravno izlišno je spominjati sve pokvarene pedale, nijedne nisu 100% neuništive.

Siguran sam da se kod nas uvozi uvek lošiji kvalitet.

SD1 sam imao, trenutno imam drugačiju zver koja isto samo čuči a to je DS1 ali nikada se ne zna, svakako smatram da obe pedale zavređuju svačiju pažnju i treba ih imati.... TS ibi ne koristim, radio sam šalu sa joyo vitage drajvom spominjao sam pre par meseci...mnogi su bili sigurni da je pravi Ibanez...

Sve je stvar ukusa, dokle god radi pouzdano te da je čovek zadovoljan zvukom to je to.

TS su imali ''kiks'' sa onim kockastim prekidačima, koje su valjda opet ponovili u reizdanju ako ne grešim. i ruku na srce kada se pogleda unutra da li to može koštati toliki novac? po meni nikako...Ni jedna od njih nije neki iženjerski vrhunac, ali barem jel koštaju normlano.
ts 808 HW, plus što je HW za mene barem mit, Mislim da je 400 e previše https://reverb-res.cloudinary.com/image ... zjyy2o.jpg

Shane je jedan od likova koji je snimio barem 500 videa o pedalama, koliko znam njegovi Biyanzi se nisu kvarili i i dalje mu je najomiljeniji OD i to više od 8 godina, čovek ima bukvalno tonu pedala , naravno sve i da je mrzi meni to ne bi promenilo mišljenje https://www.youtube.com/watch?v=wwP-5TaWtK8 koliko čujem meni je lično bolji zvuk od oba TS https://www.youtube.com/watch?v=BSa4_GPLNVY sada da je probao na drugom pojačalu ili sa drugom gitarom ko zna. Možda bi bilo obrnuto tj da mi se ne bi dopao OD8.

Podržavam pedale do 50 ak evra, cena od 150 e za Akai OD je suluda :mrgreen: (trećina od cena za novu pa hajd nekako), isto tako nov Shure skoro 300E koji je zaista skroman http://do.ngs.ru/preview/market/95f9eff ... 0_1000.jpg

gledao sam cene i prosto se čudim shurevima,jhs-ima, Wampleri-ma, Bogneri-ma koji koštaju tako puno...ne generalizujem ali bez preterivanja za većinu ne bih dao 50e da se ne kunem :) . Moguće zbog revolta jednim manjim delom.

ovo je jako lep članak, spomenut je i boss doduše drugi i biynag '' Many famous guitarists still use cheap pedals such as the Boss DS-1 (~$50) in their pedalboard. So just because a pedal is inexpensive doesn't make it bad, and vice versa. I challenge anyone to take a Tone Gauge Overdrive or Biyang OD-8 pedal and test it next to a boutique overdrive pedal and tell me there is any quality gap. You may even find they are better...''
izvinjavam se što je na Engleskom, prevešću na brzinu za one koji slučajno ne razumeju
'' Mnogi poznati gitaristi i dalje koriste jeftine pedale kao što je BOSS DS1 (oko 50ak $ cena) u svom pedalbordu. Samo zato što je pedala jeftina ne znači i da je loša i suprotno - vice versa-. Ja izazivam bilo koga da uzme Tone Gauge Overdrive ili Biyang OD 8 i testitira ih pored butiq overdrive pedale te da mi kaže da ima razlike u kvaliteti. Čak šta više možete saznati da su one bolje- Biynag i Tone Gauge'' ovo je neki slobodan brzinski prevod , ceo tekst pod nazivom ''10 razloga zašto su butiq pedale precenjene'' , inače odličan sajt ima par super urađenih članaka, a i orisnici koji su pisali revizije za pedale vidi se da su prilično probali u svom životu- barem većina. https://www.cheaperpedals.com/blogs/art ... -overrated
Sve spomenute OD pedale su koliko znam jako zahvalne za podifikacije ko voli.....
Nego kako je spomenut Metal, a bez Bossa Sd1 i narvno Ds1 nema toga , te neće me biti neko vreme dozvolite mi da podelim jedan jako lep jazz standard sa svima :bambi: https://www.youtube.com/watch?v=yYIUih1I9JU

PS gde se ima kupiti hrom u nekim pri manjim pločama treba mi za scrach plate? ako ko zna cenio bih info

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 09 May 2017, 21:35

Nesrećna napajanja i muljanje, kada sam video oglas zvao sam iz radoznalosti pa ima 2 i kusur god. i pitao pošto sam kaže da on to radi da mi izradi da svaki izlaz ima specifinču vrednost i da bude izolovano. I sada kaže naravno može :D , i šta kada čovek to dobije i otvori? Trčao bi da vrati pare.. Moguće da ne zna, pa zaista misli da je to to, da ne grešim dušu....To sa ikakvim crnim izolovanim napajanjem veze nema, a vidim neki isto radi i po Nišu. To je sramota. Toliko se namnožilo tih graditelja zadnjih godina, da li su stvarno gitaroši toliko izdašni za šišanje? ne kapiram.....i svako od njih ima jedno šačicu nekakvih fanova koji bi oči da ti izvade ako šta kažeš mimo hvalospeva o tim njihovim radovima. Moguće da je zbog radijacije...Nato je kriv :)

Koristi žicu za šporete, izolir traku , delove od Boga pitaj cega, jeftino plastično kućište i to košta 50 evra :shock: ?dobro pedale su u AL kućištima, sa divnim grafičkim radovima...

sve to za mene je nesreća na i onako jadnom tržištu, halapljive ljude koji bi da ulože 1000 din a zarade 10 puta toliko nakon pola sata rada uz gomilu izvrtanja informacija ne želim blizu sebe. Naravno kome odgovara samo napred :ziveli:
ako je već da se daju pare za taj novac od 50 e ovo je space shutl, vrhunsko napajanje imate ga pod imenom Palmer samo skuplje jel https://de.aliexpress.com/item/VITOOS-D ... ff8d&tpp=1

kome pedale nisu toliko glade i ima manji board ovo je odlično ja ga mučim ima već pola godine i radi, i zaista je izolovano malo pouzdano , može se naći i povoljnije za koji $ https://de.aliexpress.com/item/10-Outpu ... a925&tpp=1

čisto predlog možda je bio i suvišan , al kasno sada , ćao.

Post Reply