eve 'vako
Bass je uboden u compresor Behringer BLE100 pa u komp. Zvucnici su Microlab Solo 2, jako mocni zvucnici. Zvuk je montiran, ali nije obradjivan: zvuk koji je uhvatila kamera izmesan sa zvukom koji je snimljen preko kompa, tako da se dobija na realnosti kako on stvarno zvuci (bez oblicenja zvuka kamere), ali opet da ima tu zivost (zvuk koji je uhvatila kamera) kao da je live.
Kao sto i pise na samom klipu u pitanju je Harley Benton HBB 5000...oznaka vam nece znaciti nista zato sto normalan vizuelni i zvucni (u opste) review ne moze da se nadje na internetu. Bass je jednodelan, 2 hambakera (high output), aktivna elektronika volume-treble-bass-balance, telo je iznutra od mahagonije a spolja ima plocu od nekog javora pa da me je6ete ne bih znao koji je nacin izrade u pitanju, vrat rosewood i 5-pica parče, žice piče kroz telo, kobilica djubre, civije jos vece djubre (zato su pukle, zato su promenjene)! Bass je kupljen u februaru 2006. i kostao je oko 500eur (ali sam ga uzeo za 350eur uoci novogodisnjeg snizenja iz Thomanna-ujak mi doneo iz Dojčea), a u prodaji ga koliko ja znam (a ne znam) nema isto od 2006, mislim da sam kupio poslednji komad na svetu. Harley Benton je jedna od kineskih (najnajnaj) low budget firmi koja ima najskuplji proizvod tipa 200/250eur, verujem da je to bio razlog zasto im je ovaj moj model smetao i zato su ga i povukli. Generalno, bass radi ko zmaj, samo sto: ceo hardver izgleda jako nekvalitetno, za jedan savremen/moderan instrument on ima vintage zvuk ali pomocu novih zica/pojacala/njegovog EQa i ostalog to se lako da izmeniti. Posto nisam imao civije za njega, pokusavao sam da ga prodam za 320eur (jer 30eur su civije) ali mi bas nije islo. Medjutim, sada kada sam to sredio i uzeo ga u ruke posle oredjenog vremena-od prodaje nema nista!
Ceo zivot govorim ljudima da ako nadju dobro drvo za male pare, sve ostalo moze da se menja i imace za male pare extra kvalitetan instrument...a ja debil imam baš to vec 4 godine u kuci, tako da sam odlucio (za godinu/dve kad legnu neki veci novci) da mu menjam magnete i kobilicu i imacu jebacki instrument! Sada sam ga fino nastelovao, kotirao, ustimovao (trenutno u D#), metio ĐaĐario zice i shvatio da ovaj bass svira kao instrument od (figurativnih) 1000eur i jos kad mu promenim magnet i kobilu bice to opravdanih 1000eur