GuitarArtExpo 2010

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Cortex
The Necromancer

Re: GuitarArtExpo 2010

Post by Cortex » 16 Feb 2010, 11:23

Pa maćori meni nikakav PM nije stigao!

A na chemu si tamo svirao, koji je ono amp i zvuchnici, kabinet whateva..

Da, i meni je rekao jedan drug da su sve sami shredderi bili. Zaista sramota. Mislim, volim i ja da opichim neku brzhu liniju, ako i kad umem :D, ali generalno je utisak da danashnja omlaTina shto reche neko, bash slabo mirishe blues, a kamoli sviranje prstima, npr. Hair metal osamdesetih is back samo u odori mlacenja glavom u dropped shtimovima. Generalno je to moj utisak. Metal osamdesetih samo u spushtenim shtimovima, i insistiranje na brzini ili pozeraju. Ili preterano insistiranje na svemu shto je vintage. Treceg danas, veoma retko ima.

Znachi pobednik je lik koji je svirao Damage control ako sam dobro ukachio? Sranje.

MUzzY

Post by MUzzY » 16 Feb 2010, 12:49

Da, uglanom su svi pokusavali da vrte arpedja, mnogo masti i sl. ...

Svirao sam na Doktorovom tasmanu a box smo dobili od sky-a, ako se dobro secam u pitanju su greenback-i :) Kako to pojacace svira... snimak je 0. Tako lepo reaguje na artikulaciju! Ne gusi nista. Kompresija je totalno organska nekako ... ma, uzivancija za svirku!

sinisake
The original one

Post by sinisake » 16 Feb 2010, 14:26

I drugo, moj absolutni highlight je sto nam je dok smo pakovali opremu napolju prisao Vlatko i dao par komentara jer smo mu (valjda) se izdvojili malo muzikalnijim i originalnijim idejama, mada me je i iskritikovao sto sam malo i shredao (bar pokusao) pa ispao isti kao ostali 18-godisnji klinci, kojima doduse to nekako i prilici.
A on kao ne shreda? :mrgreen: Hocemo i Doktorov snimak! Obavezno. :D

Inace, Muzzy, lepa svirka, vidi se i cuje disciplina profesionalnog muzicara. I da, odlican ton! :)

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 16 Feb 2010, 14:52

stvarno ne znam koji je antrak tim "brzincima".

Njima kanda uopšte nije stalo do muzike nego ono...ko može brže, duže..kao da su sportisti a ne muzičari..
Stvarno je žalosno kad vidiš klinca kako lomi prste da bi pokazao kako je vežbao i navedžbao, mislim..da ne palamudim mnogo, ali sve je to brate lipov qrac..

nenadnenad

Post by nenadnenad » 16 Feb 2010, 15:12

Cortex wrote:Pa maćori meni nikakav PM nije stigao!

A na chemu si tamo svirao, koji je ono amp i zvuchnici, kabinet whateva..

Da, i meni je rekao jedan drug da su sve sami shredderi bili. Zaista sramota. Mislim, volim i ja da opichim neku brzhu liniju, ako i kad umem :D, ali generalno je utisak da danashnja omlaTina shto reche neko, bash slabo mirishe blues, a kamoli sviranje prstima, npr. Hair metal osamdesetih is back samo u odori mlacenja glavom u dropped shtimovima. Generalno je to moj utisak. Metal osamdesetih samo u spushtenim shtimovima, i insistiranje na brzini ili pozeraju. Ili preterano insistiranje na svemu shto je vintage. Treceg danas, veoma retko ima.

Znachi pobednik je lik koji je svirao Damage control ako sam dobro ukachio? Sranje.
Pa, gde ti zivis? Nisi nikada video jelen top 10? :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 16 Feb 2010, 15:29

Svojom voljom i odlukom ne posedujem televizor. Ne chitam novine. Prvo dozhivljavam kao pozitivno, drugo ne bash toliko...tako da sam chuo za tu emisiju, ali je nisam gledao nijednom. :)

Ja bih zabranio takmichenje ljudi koji nemaju svoju kompoziciju. Shta me bre boli patka koliko je neko dobro odsvirao Damage Control...

Hillybilly

Post by Hillybilly » 16 Feb 2010, 15:35

Boogie Woogie wrote:lipov qrac..
WTF...? E ovo jos nisam cuo!!!
E bre Boogie, kad cemo na pivce da se ispricamo? :ziveli:

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 16 Feb 2010, 15:41

samo reci vreme i mesto :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 16 Feb 2010, 16:26

Cortex wrote:Svojom voljom i odlukom ne posedujem televizor. Ne chitam novine. Prvo dozhivljavam kao pozitivno, drugo ne bash toliko...tako da sam chuo za tu emisiju, ali je nisam gledao nijednom. :)

Ja bih zabranio takmichenje ljudi koji nemaju svoju kompoziciju. Shta me bre boli patka koliko je neko dobro odsvirao Damage Control...
Pa, nije to bas izvodljivo. Ne ume svako da pise muziku... Velika vecina su jednostavno - izvodjaci. Medju njima se uvek nadje neko ko je zaista muzicki talentovan ali ne ume da prica "svoju" pricu. Nemam ja nista protiv ljudi koji sviraju tudje a dobro. Branimir koji je osvojio drugo mesto je svirao Vai-a ali ga je tako dobro izneo da tu nema sta da se zameri. I cuje se da covek oseca to sto svira, jako malo "matematike" je bilo (samo u tapingu, sto je i logicno).

@sinsake: Hvala puno :) bas sam ga profesionalno izvrljao na poectku ;) Za ton se obrati Doktoru :D

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 16 Feb 2010, 18:59

MUzzY wrote: Nemam ja nista protiv ljudi koji sviraju tudje a dobro.
ovde bih nešto rekao.
ZAŠTO bih slušao nekoga ko svira tuđe, akd to tuđe mogu da slušam sa ploče?
to pod jedan.
Pod dva, ti koji sviraju tuđe, ako već imaju taj drajv, treba da sviraju BOLJE. ("take a sad song and make it better")
Pod tri, u redu je ako neko uči, pa svira tuđe u tu svrhu..ali da mi sad svira tu npr AC/DC i da ja dobijem bolji utisak nego na njihovom koncertu? pfft...

To sam slično hteo da objasnim i oovm liku što se reklamira ovuda kao Beatles tribute (što on očigledno shvata ili previše lično, ili ne shvata uopšte pa ide za mnom i briše moje kritike kako ih napišem) a to je: sve te tribute "ja sam pljunuti on" kopije, ako već sviraju tuđu muziku, ne treba da prenose informaciju (dakle muziku kao muziku), jer tu informaciju svi već znaju (neki i napamet, a mnogima je i dosadila).

dakle šta to treba onda da prenesu?

Treba da prenesu energiju. Plamen. Kao olimpijci.

Šta ću ja novo da čujem ako neka 4 momka otpevaju She loves you, perfektno? Ništa.
Ali ako uspeju da prenesu energiju? i tojest.."plamen"? e, to je već druga priča
Ali je to i njihov prvi zadatak.
Sve ostalo je zajebancija i neki "vidi kako i ja umem isto" fazon.

Zato i preferiram obrade. Tamo se lepo vidi da je neko i odao poštovanje originalu (samim tim što se bavi tom pesmom) ali i uneo svoj talenat, lični pečat, kreaciju i možda čak pomerio tu istu muziku malo napred, učinio je pitkijom, lepšom, moćnijom, ili je jednostavno izvukao iz zaborava.

MUzzY

Post by MUzzY » 16 Feb 2010, 21:40

Veruj mi da je Branimir (II mesto) preneo taj "plamen" iako nije svirao obradu. Nekad se jednostavno iznenzdis kako je neko nesto odsvirao.

Sta cemo onda mi koji sviramo klasicnu muziku? Pa to je sve vec odsvirano milion puta...

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 16 Feb 2010, 21:44

MUzzY wrote:Veruj mi da je Branimir (II mesto) preneo taj "plamen" iako nije svirao obradu. Nekad se jednostavno iznenzdis kako je neko nesto odsvirao.

Sta cemo onda mi koji sviramo klasicnu muziku? Pa to je sve vec odsvirano milion puta...
tako je, da bi se preneo plamen.
U slučaju klasične muzike - emocija, ona iskrena, duboka, i danas tako zaboravljena.
Jedan Šopem nikad ne može da bude samo reprodukovan, "odsviran".
Ako nema svega onoga što je Šopen hteo da saopšti, onda nema ničega. Samo hladne informacije.

Zato stalno i pričam ovom iz bestbita, da treba da vrište onako iskreno, od neizdrža

Post Reply