Sve O Žicama Za Bas Gitare

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Cope

Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare

Post by Cope » 30 Aug 2011, 11:59

11080 wrote:Ha ha ha, to je akcija :)
Lik definitivno nije tezgaroš jer kod svakog tezgaroša je akcija takva da ne može ni mrav nogicu da provuče a da ne ugane zglob. Ha ha
Ćao
Pa zato se i zove akcija :)

Pentatonic

Post by Pentatonic » 03 Sep 2011, 14:13

Ima li neko iskustva sa Rotosound žicama za bas i kakvi su utisci?

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 03 Sep 2011, 17:16

Sve zavisi koje. Ali po meni su u kvalitetu izmedju naprimer D`Addaria i DR-a. A po ceni bi covek zakljucio da su u rangu DR-a. Ali su daleko iznad Ernie Ball!

Pentatonic

Post by Pentatonic » 03 Sep 2011, 22:08

Interesuje me da li je Rotosound RB45 bolji od D`Addario EXL165, pošto su otprilike u istom cenovnom rangu?

Cope

Post by Cope » 04 Sep 2011, 10:46

Pentatonic wrote:Ima li neko iskustva sa Rotosound žicama za bas i kakvi su utisci?
Odlične. Koristio sam stainles - masan ton, jak signal, bistre, malo kraće traju od DR, mekše su malo pod prstima čini mi se... Trenutno imam DR, ali bi možda opet malo promenio i uzeo RS.

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 04 Sep 2011, 19:15

Moja iskustva sa D`Addario zicama su nikakva. Evo uzeo sada za fretless-a Chromes flatwound nista posebno. Dok kad god uzmem DR uvek se impresioniram kakav zvuk ispusta.

Pentatonic

Post by Pentatonic » 04 Sep 2011, 22:04

Imam i ja D`Addario i nisam nešto preterano zadovoljan. Najverovatnije ću probati sa Rotosound...
Hvala na informacijama :ziveli:

Cope

Post by Cope » 05 Sep 2011, 00:01

Pentatonic wrote:Imam i ja D`Addario i nisam nešto preterano zadovoljan. Najverovatnije ću probati sa Rotosound...
Hvala na informacijama :ziveli:
Nećeš se zeznuti. E sad, opet šta ko voli... Meni DR super sviraju u momentima kada se otpanjim i kad se kurtonišem u bendu i izađem u prvi plan sa soliranjem, slepovanjem, i umetničarenjem. Imaju onaj lep klavirski bas i kad su nove čak je nepristojno koliko su prezentne, dok recimo sa rotosaundom je ostatak benda bio zadovoljniji jer su imali lep tepih i dobar gruv, malo toplije i okruglije rade, isto dosta sporo i ravnonermo umiru, za razliku od D'adaria kod kojih agonija smrti nastupa ako zaboravim da ih obrišem i namažem već posle treće svirke...

Jedina zamerka na sve žice je u tome što su sumanuto skupe. Skoro mi je ortak doneo dva pakovanja DR iz Kanade. Cena na njima je bila 14,99 kanaskih dolara :cry:

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 05 Sep 2011, 11:00

Cope wrote:
Pentatonic wrote: Jedina zamerka na sve žice je u tome što su sumanuto skupe. Skoro mi je ortak doneo dva pakovanja DR iz Kanade. Cena na njima je bila 14,99 kanaskih dolara :cry:
skoro sam pitao sestru iz kanade,da mi posalje nekoliko efekata postom. rekla mi je da ne moze to postom.. zbog metalnih delova na carini.. ili me je samo otkacila sto sam trazio mnogo :XD:
jel moguce poslati zice postom?
(a efekte ? :mrgreen: )

kvochka mi uradio set up sa
Image
drop D. radi ko zmaj.
dobar majstor :ziveli:

Cope sad sve vise razmisljam da sledece uzmem rotosound.. mada su meni ostale u nekom ruznom secanju :?
(ili sam samo jedva cekao da se pojave nove posle krize i kuvanja zica devedesetih, kada su bile vrhunske)

Cope

Post by Cope » 05 Sep 2011, 13:18

Super slinki - dobar izbor takođe. Za aktivne gitare dušu dale...

A poštu zaboravi, mislim da ne može, a i da može, izaćiće te skuplje nego da ih kupiš na Balkanu. To znaju i trgovci zato su nabili cenu.
Pored fabrike vhunskog čelika u Smederevu mi dovlačimo žice iz Kine i Amerike, i jedan pišljivi komplet plaćamo kao kilo čelika, pa treba nas tući govnjivom motkom.

nnkvocka

Post by nnkvocka » 05 Sep 2011, 15:10

Sviram bass nesto malo vise od 7 godina i do pre 2 godine, ja se ne secam koje sam zice koristio i sta je tu bilo bolje. Bio tu neki Dunlop, Rotosound, GHS, Earnie Ball... Dunlop kao bio extra, crko za nedelju dana. Rotosound bio krut i mutan u startu, duzine trajanja se ne secam. Earnie Ball, crko za nedelju dana. GHS mi je ujak doneo iz Nemacke i kao, to je bilo extra, ali to je bilo pre 5 godina tako komentar nije merodavan (kao ni jedan do sada :D ). Kad sam imao 6 string, tada sam poceo da koristim Dadario jer nista drugo nisi imao ni da kupis, a ni da narucis za 6 string. Ja sam imao neki osecaj da su Ok zice. Imale su toing po 2 nedelje, onda krenem da ih mazem Dunlopom za zice i FastFretom pa potraje i do 2 meseca. Kao da nemaju nikakvu zastitu, pa koliko su dobro sklone prljanju, toliko su isto dobro sklone i ciscenju. Kao, trebao bih da dobijem mozda dva paketa MTD zica koje su killer uber dobre (dugo traju i imaju dobar topao, a kao da izvlace i malo presiižn zvuk), ali Elixir je Elixir :) Kupio sam poslednje Rottosound i kao zadovoljan sam, ali kada skines MTD i onda stavis njih...djubre :? Sada krecem malo da experimentisem sa zicama, probacu opet EarnieBall, GHS, DR, pa sta bude. Valjda moze na kraju da se oduzmu i saberu utisli kao i odnos cene i kvaliteta i da se nadje neko najidealnije resenje (jer Elixir 5 set je kod nas 65eur). Isto tako bih hteo da spomenem da ne vredi pricati o zicama koje nemaju da se nabave ovde, probao ih pojedinac pa ti sad balavi na tudje utiske i impresije jer to je najvise sto mozes da uradis..

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 05 Sep 2011, 18:28

Cope wrote: Pored fabrike vhunskog čelika u Smederevu mi dovlačimo žice iz Kine i Amerike, i jedan pišljivi komplet plaćamo kao kilo čelika.
Michabass, apeluj da otvore novi pogon :lol:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 06 Sep 2011, 20:30

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 07 Sep 2011, 10:29

Niko? :(

robby68

Post by robby68 » 07 Sep 2011, 14:38

Ja sam jutros dobio iz Australije paket sa tri seta HSB5453P Hartke 5 String Bass Guitar Strings - Light Gauge, plus jedne za akusticnu gitaru, sve stiglo bez problema, cak i bez potpisivanja postaru, ko obicno pismo. Tri kompleta tamo kostaju od 25-30$.

Post Reply