Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MIKI-DJORDJE

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by MIKI-DJORDJE » 10 Feb 2018, 11:08

[/quote]
Da pozovem Mikija da te pita "za rucak sa Pianinom"? :bambi:
[/quote]

upamtio :D pa jeste bili neki ćevapi beše...ali čovek reče sam..mada dobro si primetio :bambi:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 10 Feb 2018, 11:26

OVCA wrote:
09 Feb 2018, 19:10
Na zalost,Miki nece komentarisati neko vreme... :XD: :cry: :roll:
čekaj pa nisam umro? Valjda :D... Šalim se...Ja ga nisam komentarisao...Kazah ja da je tebe dobro imati za prijatelja u smislu braniš ljude, ja ih ne znam ovog sa Broncom pojma nemam ko je ali mi je cena visoka i oglas sad pa OK ljudi komentarišu...Ne bi se dobri moj Ovca ni pianino ni Dimitrovgrad potresli zbog mušterije, pogotovo pianino ovaj dimitrovgrad deluje poštenije...LM ima lepo pojačalo od 5w lampaš sa Jensen zvučnikom i JJ lampama 2 su jel i kao pucka 2 knoba itd za 100 i frtalj evra novo, poredili ga sa Fender 600 champ-om i bolje je i to Mashala bolje al ime mu je čudno...
Ne kažem da čovek ili bilo ko ne treba kupiti Bronka, meni je puno za malo pojačalce....a ovo od 5 wati realno istoj svrsi može da služi čak ga prepravljaju ljudi itd..može se svašta naći ...Kažu da je Fender clone mada nije bolje je realno...Ono imaju i Bugere od 5 wati..i čuvena bar meni black hart by Crate oni su prvi i počeli sa tim mini pojačalima ali nema ih više, a ovo msm da ima još u prodaji tj ima sigurno... :ziveli:

Ne zameram ti ništa taman posla, ja sam nekako naučio da da kažem tipa ''bio je dopar rema meni'' npr jer se dešavalo kažem da je neko OK a ispadne katastrofa prema toj osobi..Mada ok je ustati za prijatelje i reći ''nije tako'', sad oglas ko oglas tema je pa neka kažu šta misle a ovima ako smeta mogu se sami priključiti ..valjda... :ziveli: sve najbolje :bambi:
PS nije reklama za AMP već je poenta da ima dotsa drugih firmi a čisto sumnjam da će malom bronku cena nešto da raste u budućnosti, nekim drugim F ampovima moguće..mada o tom sakupljanju slabo šta znam...Al znam ako nije original sve možeš se slikati to nema vrednost pravu..treba iskopati o bronku net pa proveriti sve al ko će ga znati šta je unutra? Nekada davno su stavljali 'plombe' na šrafovima kao premaz spec laka i ako otvaraš lak krcccc ode i onaj u ovlaštenom servisu znade jel neko čačkao, džaba tebi drugi lak da stavljaš jel nemaš taj spec (radili muljatori i to samažu svojim nekim)...To je bilo generalno na svim skupljim El kućanskim napravama tipa neki besni HiFi pa i TV čak itd...Nego to spec tema biće opet da puno pričam :D :bambi: :ziveli:
imed malo da odmorim da Vas pustim na miru...

tocilj

Post by tocilj » 10 Feb 2018, 19:09

d-e-x wrote:
10 Feb 2018, 10:56
Možda je ova kopija onda prava stvar. :ziveli:
A odakle tebi da je ovo kopija? Pa vidiš da piše Suhr riot... :lol:

Rockatansky

Post by Rockatansky » 12 Feb 2018, 11:23

Na limundu oglas za gramofon:

"Opis predmeta

starudija od gramofona
odsečen mu je kabal trebao nam za inkubator za piliće
neispravan stanje nepoznato
žali bože ovoliko slika "

:lol:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 13 Feb 2018, 06:41

pa ono osoba bila iskrena hoće da proda fast, naleti tamo dobih stvari samo treba znati sa ponudama na licitaciji ima ih par što tamo kupe jeftinije pa onda ide na KP, zadnje beše gitara Koreanska cena oko 8-9 hiljada, nije prošlo dan dva opa na KP 200 Evara kaže ''nove žice'' msm da se još vuče

Rockatansky

Post by Rockatansky » 13 Feb 2018, 08:04

Haha :D

boki1978

Post by boki1978 » 13 Feb 2018, 09:09

MIKI-DJORDJE wrote:
01 Feb 2018, 22:29
Special light ash, msm telo iz 1 komada, naoružana za Sd, vrat lep onaj ''ptičeći'' javor beše, pa blink blik školkica po vratu gitarčina samo taka, što kažu stranjci GEM pravi, pazi sad kad podivljaju cene na KP hahaha :ziveli: naravno ima 1 slabu tačku samo. čik pogodi ko je? Pera Detlić..mada to je moje mišljenjeda ne bude fight US Vs Koreja i slično sa sve MIJ JV ultimajt fight :D :bambi:
Image
I, jel si svirao nekad ovu gitaru? Bas pitam jer je slucajno imam :D Menjao sam je svojevremeno za gitarski sint gr55 i nisam nijednog trena zazalio. Ali iz tvog opisa deluje da je nikad nisi drzao u rukama. :) Ima ona mana, mora malko da se poradi na njoj ;)
Pre svega, vrat je tanak, ko to ne voli nikad nece imati feeling pravog mesnatog Fendera. Meni se to i svidja posle prelaska sa 57-ce ali bice i nekog kome se ne svidja.
Trebalo je da napises da je tremolo blok ne los nego kriminalan. Ne dao bog da probas da koristis malo cesce ruckicu, ode lako u metalski stim :lol:
Doduse to je primer i sa americkim fenderima, recimo vintage tremolo na mojoj 57-ci nije nista bolji.
Sto se tice magneta, gomila ljudi prelaze sa SD jer su oni Alnico 2 na nesto mesnatije poput mojih Fat50s. Alnico 2 su super mozda za dist ali su mekaniji, toplijeg zvuka sa bumovitim basom, za mnoge premekani. Mogu i oni fino da tvenguju ali nekako nije to taj fender zvuk koji se trazi. Sa Fat50s se dobilo mnogo vise, podjednako dobro rade i clean i dist. Ja sam jos malo zacinio pa sam na bridge dodao SD SSL5 tappered, sto znaci da je na osnovnoj poziciji klasican svilenkast bridge a kad se tapuje onda je pravi onaj gilmorovski bustovan.
Sve u svemu slazem se da gitara po zvuku ne zaostaje ne za japancima nego i za amerikancima koje sam probao i imao a sto se tice izrade ona je sasvim dobra sem pojedinacnih delova poput bloka za tremolo i jos nekih stvarcica.

:ziveli:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 13 Feb 2018, 13:36

Svirao i posedovao, da ne kažem da posedujem još ali nije sa mnom nije to ni važno za diskusiju.... u principu meni lično odgovara savršeno da joj nađete mane tako da ljudima budu još više odbojne :D te da ja mogu uzeti i telecastera povoljno :) . Nisam je ni kovao u zvezde nisam je ni kudio već kazao realno šta joj je najbolja strana a to je drvo i izrada a najlošija blok koji može ići veći, ali i u daleko skupljim gitarama pa ljudi menjaju delove. Vrat nije masan na svakom fenderu ima ih i sa tanjim vratovima a i sa onim oštrim V (ima ko i to voli zadnji put su bili in početkom 80ih beše) nisam nikad bio fan C shape vrtova mada čovek se na sve navikne, a na ovoj gitari je daleko od modernog thin U shape vrata (koji volim za neke stvari ) više je neki moderni C.
LM hardver na koji se žališ je ista fabrika koja radi Gotoh i FR, i Wilkinson znači tremolo i sedla su čelik ali neka bude da su šit.
Alnico 2 su meni draži od alnico 5 bili i biće, jel ti zvuk koji ima Slash liči na nežan? No ok on svira hambakere. Hajde ovako Alnico 2 su za blues i žešći blues odličan izbor nisu oni mekani već imaju izraženije mids od Alnico 5 pa ljudima deluju mekše u stvari za nekog je to mekano za mene je to pravi zvuk - a to znači da se lakše ''prokrčiš'' kroz mix, kada se stišavaju lepše se ponašaju...Znači to je pravi vintage blues zvuk koji na DS ili OD zavino kako ga podesiš jeste odličan za hard rock pa i metal. Alnico 5 koji deluje ''čistije'' sa više trebla se baš zato i teže za razliku od Alnico 2 probija kroz svirku tipa kada ti treba da se istakne solo, sa alnico 2 :D - u stvari da ne objašnjavam ..Navučem se pa istrtljam sve što znam tj čega se setim..kupujte Vi slobodno Alnico 5 nemam ništa protiv. Eto hajde neku su i magneti šit, i hajde neka budu i čivije šit.

Cena za te gitare je oko 400 evra sa sve koferom do 500 max zavisno od stanja ali pri 400njak 450 je realno zbog cene na tržištu ne zbog toga kako je sagrađenja. Malo čas gledam preko ima i za 399 sa koferom e sad slanje kod nas koliko i šta? Ali verujem da se mohu naći i za niže. koliko sam ja moju platio nije važno jer će ispasti frka ''Ne može se naći za toliko'' ...Nego Znači daš eto i 500e i skineš ne blok nego hajde ceo tremolo i skineš ''šit'' magnete+ čivije. Ostaje ti Ash telo iz 1 komada i odličan vrat sa abalonom ne plastika već abalon i 22 jumbo praga.
Taj šit od tremola sva 3 Seymora + čivije za koliko bi mogao odmah da prodaš? ja ga cenim 100e odmah bi otišlo , znači 500-100= 400e super telo i vrat i kofer :bambi:
ima tremolo sa čeličnim SUS sedlima i osnovom i blokom velikim čelik pravi - Koreanski za 40ak evra u Thomanu, al hajd mi ćemo uzeti wilkinson VS100 gotohov ili Schaller Tremolo 2000 i jedan i drugi su pri 110-120e
čivije na zaključavanje hoćemo isto Schaler? one obično pasuju Fenderima, hajd schaler one su hajd 70e
Magneti JAKO VAŽNO kako ima HSH kadice mogu ići i pravi hambakeri realno da je za mene zveknuo bih jedan ''hot'' neodimijum ili keramički da se splituje srednji mi ne treba i opet hambaker u neck pociziji , ostavio bih samo 2 pota i onako mi volume gore smeta kod stratova no to je da je sređujem nisam niti ću greota mi je da čačkam išta. LM da biraš 3 singla druga za 100e sva tri ima izbora mashala puno.

imamo znači ovako 400e+120e+70e+100e = 690 Evra super strat po izboru markirano sve i sa koferom
a ko ne pati od imena isti kvalitet čivije čak i bolje jer su opadajuće Wilkinson npr+ taj provereno ok tremolo + odlični magneti to bilo 400e+45e+40+60= 545 evra plafon! Uračunao sam cene da ih donesu i malko dodao na magnete tipa ako uleti neki pot novi.
znači vrijanta A ko pati od imena 690E supr strat nabudženi i varijanta B ko ne pati od imena super start nabudženi 545E, pa gde to ima? :ziveli:

spomenuo si USA Fender VS ona đitra pa realno kada se pogledaju magneti i šta nudi običan strat iz tog perioda ova je bolja da ne trtljam puno beše cena tu negde ako ne i da je ova bila skuplja, ali ma koliko ljudi žmurili na Made in to ipak utiče na odluke.

- Da li je Japan, USA, Srbija, Kina, Korea, Poljska, Nemačka, Indonezija, Viejetnam, Thailand itd meni zaista nije važno tj trudim se da ne gledam ali zato ''skniram'' svako čoše gitare linije, izradu, i naravno zvuk...opredeljujem se za najbolji kvalitet u određenom cenovnom rangu a to je zadnjih godina obično od 100 i nešto pa do 500njak evra - nije pravilo ali gledam gitare koje bi realno pod tuđim imenom ili pak sa drugim pedigreom koštale daleko više. Na kraju ime joj ne daje zvuk kao ni cena već drvo i hardver. Kada naručujem custom onda to mora biti perfektno kako ja tražim, na žalost to nije uvek slučaj i zato sam se ja preorjentisao na potpuno fabričke gitare i proizvode ili sa trulog zapada, može i naše ali da je sve cakum pakum. No to je problem meni već smo pričali na tu temu. Doduše nisam nikad ovde odgovorio pa je sada možda prilika :ziveli:
jer kada bih se požalio kreće '' nije to tako, ko ti je to kazao'' ja ne želim niko da me pita ko mi je šta kazao za svoje pare kada tražim hoću tako i tako nema tu rasprave. Sa dobrim delom uvek je bilo da moram ja njih da slušam čak i kada je da će uraditi kako tražim na kraju opet bude kako žele (čitaj kako znaju).....
Zato puno cenim ljude koji kada im tražim nešto nema rasprave već mi kažu ''mogu uradiću košta toliko, ne mogu to da uradim izvini'', znaš koliko puta sam čuo ovo ''ne mogu to da uradim'' 2 puta :D kod nas ali zato tog lika poštujem, poštujem jer i kada nije nešto najbolje kaže ''ej ovo nisam baš sjajno uradio'' -može se reći da zna da bih primetio ali pre će biti da je u pitanju poštenje i kućno vaspitanje.....I naravno tu su cene, ako neki Amer gde je drvo neko skuplje nego ovde, plaćaju poreze itd može da mi uradi perfect gitaru za 1500$ ne evra već baš $ a to znači nemam šta da pipam + ima renome tipa bio u nekom časopisu, radi 20 godina, pravi profi likovima itd...Da li je onda uredu da mi neko ovde traži tih 1500$ a niti je izašao po renomiranim časopisima, niti ima neki renome osim lokalnog, o porezu neću nisam policija a drvo je ''naše'' ? Možda je i uredu da traži ali onda očekujem bolje od Amera da mi napravi...
Tako da nisam pa protivu domestic majstora, daleko je od toga...

E da slike diploma sam onda zakačio sa uverenjem kada ih dilitnem sa FB da će nestati i ovde jer videh da neko je delio slike pa nakon nekog vremenaih nema, pogrešno sam zaključio a i ako ništa drugo niko me ne gnjavi za elektroniku više a tebi to nije struka pa zašto bi išta kačio? Mada meni ne smeta ti si OK i normalan sa tobom kao i sa određenom grupom ljudi ovde može se najnormalnije pričati a bez da moramo baš na svaku sitnicu imati isti pogled na stvari..... :ziveli: Ono i iskustva su drugačija, možda da ja živim u BG-u da sam više vremena provodio kod nas da sam više sviruckao možda bi mi iskustvo bilo bolje.....mogu samo da nagađam za sada je ovako kako je ali sve u životu menja pa i istustva nova stiču...
Predugačak je odgovor ali onomad nisam davno odgovorio ovo sam hteo čisto da ne budem ne dorečen, što se tebe tiče sve OK znaš i sam. Oo ima veze samo sa gtarama :ziveli: i zašto su mi te neke gitare simpatične kao taj ligh Ash Koreanski gledam cenu VS kvalitet i naravno ako nešto menjam kakva mi je osnova.....
nađoh telo slika je sa riverba je, jeste velika al' će verovatno nestati za neko vreme pa neka je
Image

PS bila je jedna na oglasima ali nije tvoja verujem jer je lik beše from Dimitrovgrad da li je tražio pri 400njak Evra tako nešto ali gitari je skinut bio serijski broj mada je pisao da on ima račun od preko...Video sam i telekstera ali beše tražio je ako dobro pamtim 500e meni je previše, stajala je neko vreme..Starije su to gitare, ja kako ne sakupljam važnije mi je šta dobijam za svoju lovu a danas za tih 500e stvarno ima odličan izbor gitara novih još kada nalete sniženje - super...

pisac

Post by pisac » 13 Feb 2018, 17:36

Miki,telo nije iz jednog komada.Bar na mojoj gitari...
Inace drvo je zaista lagano i izrada je zaista odlicna.Vrat neverovatno lepo profilisan i udoban.Drugo nista ne mogu da kazem,jer na mom Lite Ash-u je sve izmenjeno-i tremolo i civije i magneti i maska...takvu sam je kupio.Sa Bill Lawrence magnetima.
Uglavnom je mnogo ljudi menjalo magnete na Lite Ash-u-zasto,jos uvek je enigma za mene.
I ja bih,da budem iskren,rado posedovao jednog Lite Ash Telekastera,jos je lepsi nego Strat.Vidjao sam ih na oglasima,cena je varirala od 400 do 500 evra,ali je cesce gravitirala oko ove druge cifre.
Last edited by pisac on 13 Feb 2018, 17:44, edited 1 time in total.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 13 Feb 2018, 17:43

Имао је један човек са форума Lite Ash Telecaster и мени је у оригиналној варијанти та гитара била мутава, буквално сам имао прилике да свирам на гитарама од 100 евра које су ме више вукле да их свирам, а ни власник није био много срећан па је покушао свашта да уради не би ли је довео у крштено стање. Промена лака, промена магнета, промена овога и онога... На крају је гитара продата или мењана, не могу да се сетим. Било како било, од те гитаре није могао да се направи инструмент на коме може с гуштом да се свира. Да ли је запао баш посебно килав комад или су све такве - ко то може да зна? Једино што морам да кажем да је израда била баш фина и да је на око била врло привлачна.

boki1978

Post by boki1978 » 13 Feb 2018, 17:45

Au brate Miki, ja nahvalih gitaru a ti ovoliki post. Ispadne da sam morao ja da nastradam :lol:
Samo sam napisao ono ne sto samo ja mislim vec i ono sto mnoge kolege rade. Puni su linkovi i forumi ljudi koji menjaju blokove za tremolo kao i onih sto menjaju APS magnete za neke poput Fat50s ili Suhr.
Tacno je da Slash koristi Alnico 2 ali su singlovi totalno dukciji od humova, i sam si se slozio. Mozda je za tebe to pravi zvuk, ali eto, meni se iskreno za nijansu vise dopao Fat50s, mada sve je to stvar ukusa. Dakle nisam napisao da su magneti shit vec da su mi se vise drugi svideli. Meni gitara sada zvuci savrseno dobro, dovoljno da koleZe koji se kunu u Amere izbace vilice do poda :D
Meni ju je ortak jos modifikovao tako da mogu i telac zvuk da dobijem na njemu...
U sustini u Ash ide malo magneta, nema veliki broj kombinacija,a Fat50s su retki magneti koji mogu i u ashu i u alderu podjednako dobro da rade.
kao sto rekoh, sto se zvuka tice, gitara je bez problema pandan 57 fenderu koji je kostao 3x skuplje kad se pojavio a mislim da mu je i sada cena na akciji u Mitrosu straobalna.
Doduse na njemu vozim CS69 i ssl5 ali je cinjenica ono sto sma napisao za njegov tremolo kao i tezinu bendinga iznad 11 polja i proklizavanju E zice, ali o tome neki drugi put.

Sto se tice domacih lutijera, svako ima odredjena iskustva. Ja sam prezadovoljan gitarom koju mi je Tasman uradio jer da nisam ne bih je svirao toliko niti bi od svih ovih zveri bila prvi ili medju prvima u izboru.
Isto rekoh da je meni bitan i izgled i kvalitet rada ali pre svega kvalitet zvuka. Ako sam u stanju svim fabrickim gitarama da progledam nedostatke nemam problem ni domacim lutijerima da progledam sitnije nedostatke, u smislu da li je linija za 0,001 mm ulevo i udesno sto se moze videti lupom i sl. Pisali smo i pricali o tome, da ne razglabamo dalje :)

Sto se tice lite ash telca, imao si ga i za 450 EUR nego vreme kod istog lika, prodaje ga vise od godinu i po dana...
:ziveli:

boki1978

Post by boki1978 » 13 Feb 2018, 17:50

Kristijan wrote:
13 Feb 2018, 17:43
Имао је један човек са форума Lite Ash Telecaster и мени је у оригиналној варијанти та гитара била мутава, буквално сам имао прилике да свирам на гитарама од 100 евра које су ме више вукле да их свирам, а ни власник није био много срећан па је покушао свашта да уради не би ли је довео у крштено стање. Промена лака, промена магнета, промена овога и онога... На крају је гитара продата или мењана, не могу да се сетим. Било како било, од те гитаре није могао да се направи инструмент на коме може с гуштом да се свира. Да ли је запао баш посебно килав комад или су све такве - ко то може да зна? Једино што морам да кажем да је израда била баш фина и да је на око била врло привлачна.
Eto, razlicita su iskustva. To samo znaci ili da su nam toliko ukusi razliciti ili da ipak nisu vodili dovoljno dobar QC. Ocigledno je da su zakazali a eto Miki to nikad ne bi priznao :lol:
Opet je to gitara koja bas zbog magneta bira i pojacalo. APS2 ne zvuci svuda dobro niti isto, pa me i ne cudi sto je zvucala negde tunjavije a negde lepse na istim magnetima.
kako god, ja sam sada ne zadovoljan nego odusevljen zvukom. :ziveli:

pisac

Post by pisac » 13 Feb 2018, 17:52

Da,ispada da je vecina vlasnika Lita Ash-a menjala sto-sta na gitarama,a ponajcesce magnete.Sto znaci da jeste zvuk mutav,iako na magnetima pise Seymor Duncan...
Ja sam moju kupio zbog zvuka.Neck i midlle daju ton koji nisam nasao kod nijedne druge gitare.

ivan242

Post by ivan242 » 14 Feb 2018, 20:21

Imao sam priliku da sviram telekaster S E FMT HH i gitara je napravljena odlicno.Nije imala originalne Dancane pa nemam uvid u "fabricki" ton.Mislim da Miki ne gresi sto se tice cena- kvalitet, po meni odlicno...Moguce je da je pomodarstvo kod nas dovelo do menjanja pikapova.Paralelna prica sa Klasik vajb, "dobro drvo ali magneti i hardver losi" pa svi menjaju...Drug na Klasik vajb stratu ostavio originalne magnete,sviraju mnogo bolje od cene.Sve ovo govorim za "do 500e" gitare.Imam svoje 3x4 puta skuplje i ne poredim ih sa Koreancem,nije ni fer...Ja bi ih preporucio za kupovinu gitare do 450e

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 15 Feb 2018, 06:42

ivan242 wrote:
14 Feb 2018, 20:21
Imao sam priliku da sviram telekaster S E FMT HH i gitara je napravljena odlicno.Nije imala originalne Dancane pa nemam uvid u "fabricki" ton.Mislim da Miki ne gresi sto se tice cena- kvalitet, po meni odlicno...Moguce je da je pomodarstvo kod nas dovelo do menjanja pikapova.Paralelna prica sa Klasik vajb, "dobro drvo ali magneti i hardver losi" pa svi menjaju...Drug na Klasik vajb stratu ostavio originalne magnete,sviraju mnogo bolje od cene.Sve ovo govorim za "do 500e" gitare.Imam svoje 3x4 puta skuplje i ne poredim ih sa Koreancem,nije ni fer...Ja bi ih preporucio za kupovinu gitare do 450e
:1: :bambi:
Mashala Ivane ubo si ga sa ovim ''pomodarstvo'' to je oduvek bio problem kod nas...Na veliku nesreću jako je važno šta kažu lokali ''Pera, Mika, Žika i Pika'' , apsurdno je ovde obično ja zakeram za brendove da ne treba biti slep pred brendom , povodom ovih magneta žešće greše ali no dobro..problem je što su ''Made in Korea'' gitari inače dolaze oni i na drugima, npr trenutno videh samo 1 po ceni od 6 hiljada i odmah je rezervisan...Ne kažem da li vredi toliko ili ne ali za bridž poziciju i neck su odlični...
pozdrav.

Post Reply