Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- nikolic025
Re: Fender strato kaster 1962
Imas Classic i bez pickguarda i bez natpisa,jednostavno ima blanko plocicu...Uz njih se obicno dobije pickguard da ti stavis ako zelis...bar sam vidjao takve modele.Moj Classic nije imao ni natpis,ni pickguard,a 10000000% je bio original...To se ne gleda bas po tome...Najlakse za prepoznati je da skines tu plocicu,kao i magnete,e ako je tu boja drveta,samo prelakirana,a ne ofarbano u crno kao vrat ili u boju tela,i ima ispod odgovarajuce potpise,pecate,kako na kom...Takodje i iza kod potova...Naravno,prvo pogledas raspored civija,potova,ako je to ok,otvaras potove da vidis da li je ona plocica Gibson,pa redom...Ima mnogo fora koje su mnogo pouzdanije od tih natpisa i pickguarda...Classic je izlazio u mnogo,mnogo razlicitih serija i sve su nesto bile limitirane na 400 komada obicno,mada je bilo i drugih brojki...
dakle ovaj je legit?meni nesto smrdi na kopiju,ne znam zasto.
- nikolic025
Ne moze ti niko garantovati da je original,ako ga ne uzme u ruke i ne osmotri malo bolje...Meni deluje ok,ne vidim dobro glavu,ali po rasporedu potova mi se cini da je ok...Mada,opet kazem,ima 1000 malih caka kako da prepoznas fake i kinezi su svaki dan sve bolji i bolji...
Meni cena gitare sve kaže...umart wrote:dakle ovaj je legit?meni nesto smrdi na kopiju,ne znam zasto.
pa cijena za obicni klasik je cak i realna,fino na svim guideovima kazu da je za 200-300 dolara manja od polovnog standarda,za 700 jura imas legit sg-jeva cak i kod nas i to ne samo faded i special-e.ima cak i kalamazoo sg,i to nije the sg,vec standard ili standard plus,zaboravio sam.
Realna na "zapadu" možda ali ovde se epi prodaje za te pare,da sa boljim pic up-ovima i čivijama 

i to sto kazes,ali mi bosanci po oglasima bar najcesce djeluju realniji nego ovi ovdje.najgori su ovi moji dolje u cg,to su tek cijene,i to sto si mu uvijek ti kriv sto mu je postarina skupa ako je nesto kupio iz bosne/srbije.
- LifelessDead
Meni su ovi Mix iz Nisa stvarno zanimljivi. Ovo mi je recimo upalo u oci http://www.kupujemprodajem.com/EMG-81-1 ... id=5770046 ...cuj neraspakovan, jok cu idem u prodavnicu da kupim raspakovan, pa onda ovo http://www.kupujemprodajem.com/Tokai-LP ... id=5950574 ...nije mi uopste jasno kako mogu ovakvu glupost da napisu, pa cak i da je tacno, ejjjj zastupaju Tokai (japansku firmu) i kazu da je ovaj kineski bolji od japanskog, sine...jos fali da napisu da nije nigde cuknuta, profesionalci nema sta...
- rockozaurus
Lepo su napisali ljudi:"Gitara bolja od vecine japanskih kopija! ! ! !"Japanski Tokai ne moze da bude kopija zato sto je original.Imali su na umu neke tamo "japanske LP kopije",ima ih podosta... Inace,u prodavnici mozes da nadjes i raspakovane i neraspakovane magnete...Kada je neraspakovan,kupac je siguran da ce biti prvi vlasnik.Ako je raspakovan, covek moze pomisliti da je nesto muljano,da je eventualno popravljan itd..Ne vidim sta ti je toliko cudno!?LifelessDead wrote:Meni su ovi Mix iz Nisa stvarno zanimljivi. Ovo mi je recimo upalo u oci http://www.kupujemprodajem.com/EMG-81-1 ... id=5770046 ...cuj neraspakovan, jok cu idem u prodavnicu da kupim raspakovan, pa onda ovo http://www.kupujemprodajem.com/Tokai-LP ... id=5950574 ...nije mi uopste jasno kako mogu ovakvu glupost da napisu, pa cak i da je tacno, ejjjj zastupaju Tokai (japansku firmu) i kazu da je ovaj kineski bolji od japanskog, sine...jos fali da napisu da nije nigde cuknuta, profesionalci nema sta...

- LifelessDead
Pa i Tokai je kopija, u svakom slucaju moze dvosmisleno da se shvati. Kako god glupo je poredjenje jer tih "nekih tamo" ima mali milion, a vecina su bolje kako god okrenes...magneti bi valjda trebali da su zapakovani ako su novi, ne znam, mozda gresim...cudno mi je to sto sastavljaju oglase kao fizicko lice a ne legalna radnja...
- nikolic025
Pa,da,ja nisam ni gledao cenu,mislio sam da je u eurima,pa bi bilo ok...A ovako to ispade duplo manje,tako da je sigurno kopija osim ako covek nije slucajno pogresio valutu...Ali opet kazem,dok se ne uzme u ruku,nista...
stavim oglas da kupujem washburn wd10 koja kosta nova 99 e,javi mi se lik kaze da ponudim,posto je iz b topole i nije poslao sliku ni nista dam mu ponudu od 45 e cisto da vidim je li ozbiljan ili ne,on kaze da nece da proda jer super radi gitara i ponudi mi gitaru od 600 e.tvajlajt zoun,nema drugog objasnjenja.
^ ^ ^poshaljem liku pitanje da li bi menjao lp standard traditional za moju gitaru, on kaze ne ali imam dean soltero usa i esp eclipse II. naravno, ja mu kazem mogu samo jedan kroz jedan i zanimljiv mi je taj dean.. on kaze nije problem dobio sam po manjoj ceni bla bla, hocesh da se menjamo? kazem moram da proverim serijski i to.. malo ga sachekam neko vreme on mi da serijski i redni broj.. i ja skontam da postoji josh jedna gitara sa istim rednim brojem ali drugim serijskim.. ok, deshavale su se greshke ali ovo mi je sumljivo.. iscimam ja njega, kazem mu to.. on kao, nisam video to, ali sam video poternicu za gitarom.. :/ ja rekoh, kakvu poternicu? kaze "pa valjda je kradena shta vec ne znam nije bitno".. pogledam na netu, stvarno je kradena iz neke nemachke prodavnice sa josh gomilom instrumenata itd.. shto znachi original je, ali nema roming.. ne da je meni bitno da prelazi preko grane, ali otkud znam.. mozda mi zatreba u nekom trenutku.. a do tada je prichao kako je neka malverzacija preko osiguranja neshto i svaki put smulja shta je u pitanju, dok nije bio primoran da prizna da je kradena gitara..
lik me je gotovo svaki dan cimao da se nadjemo u beogradu da na slepo menjamo instrumente.. ja mu kazem da nisam siguran da je to ono shto meni treba, a on konstantno "ma ako ti se ne svidja vraticu ti tvoju gitaru, nije problem".. josh je pokushavao da me ubrza u fazonu ima josh jednog zainteresovanog (istog lika od kog je uzeo tu gitaru navodno - neki lik iz chachka, poznat je svim starijim njushkama koje sam pitao) da se menja za neki josh bolji gibson.. a do malopre je prichao kako mu treba bash neshto kao moja gitara jer mu trebaju single coilovi...
pakao
lik me je gotovo svaki dan cimao da se nadjemo u beogradu da na slepo menjamo instrumente.. ja mu kazem da nisam siguran da je to ono shto meni treba, a on konstantno "ma ako ti se ne svidja vraticu ti tvoju gitaru, nije problem".. josh je pokushavao da me ubrza u fazonu ima josh jednog zainteresovanog (istog lika od kog je uzeo tu gitaru navodno - neki lik iz chachka, poznat je svim starijim njushkama koje sam pitao) da se menja za neki josh bolji gibson.. a do malopre je prichao kako mu treba bash neshto kao moja gitara jer mu trebaju single coilovi...
pakao
Nismo valda baš svi cigani i sitni lopovi i ne tolerišemo valda svi lopove. Ma oteto prokleto, neće se niko dobro okoristiti tim instrumentom tako. Pošalješ anonimnu poruku prodavnici, nemačkoj i srb policiji, sa brojem telefona lika. Ako nećeš ti, pošalji meni, ja ću. Time ćeš poboljšati ugled ove nesrećne zemlje u svetu (ozbiljan sam)..HeatMan wrote:^ ^ ^poshaljem liku pitanje da li bi menjao lp standard traditional za moju gitaru, on kaze ne ali imam dean soltero usa i esp eclipse II....
- LifelessDead
Mozda nije najbolje mesto ali da pitam ovde, mozda je neko i trgovao sa ovim covekom pa ono da mi prenese iskustva
Elem, zanima me ovo pojacalo, vrlo sam blizu da ga kupim pa ako moze neko nesto vise da mi kaze o njemu. Ja ga uzimam pre svega za kucno sviranje, sviram sve. http://www.kupujemprodajem.com/Marshall ... id=5769813