Sve o Ibanez gitarama - RG, S, JS, JEM, prestige itd....

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Mrav

Re: Sve o Ibanez gitarama - RG, S, JS, JEM, prestige itd....

Post by Mrav » 05 Jan 2011, 14:23

theTrooper wrote::1: za Duletovu pricu
Mada, nije ni ibanez toliko govno u dosta slucajeva. Naravno, stock magneti (pogotovo ova inf serija) su krs najgori, ali ako se zamene magnetima koji dobro 'leze' na baswood telu, onda je sasvim druga prica
:1:

Dule, moj RG i nije sa stock magnetima, pomenuo sam to, a mislim da sa stock magnetima ne bi prišao music-man-u, originalni su užasno sterilni i bljutavi.
Opet kažem sve zavisi od komada i modela, MM petrucci mi je mnooogo bolje legao, i zaista je vanserijska gitara po meni. Valjda ima i veze to što ja na svog RG-a nisam gledao kao na metalsku gitaru i ugradio sam magnete shodno mojim ukusima. Za ostalo se slažem, a inače čini mi se da sam ja ubo malo finiji komad Ibaneza, gde su se telo i vrat uklopili :ziveli: . Ne razumem zašto neko plaća toliko para za JEM-a npr, kad može uzeti bilo kog finog RG-a i ugraditi odgovarajuće magnete i dobiti skoro to isto za mnogo manje para.

MUzzY

Post by MUzzY » 05 Jan 2011, 15:26

zato sto nemas inlay onda ...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 05 Jan 2011, 15:55

A rucka? Esencijalni deo gitare

Mrav

Post by Mrav » 05 Jan 2011, 16:01

A da, flower inlay i monkey grip, bez toga se ne može :bambi:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Jan 2011, 16:25

Mrav wrote:Valjda ima i veze to što ja na svog RG-a nisam gledao kao na metalsku gitaru
this, my friends, is called denial :mrgreen:

(sala)
:ziveli:

Mrav

Post by Mrav » 05 Jan 2011, 17:07

Zaboravio si da staviš - kupi Fender©

mada ću ja jednog dana da uradim - kupi Gibson© :mrgreen:

Dushan S

Post by Dushan S » 08 Jan 2011, 18:35

Mrav wrote: :1:

Dule, moj RG i nije sa stock magnetima, pomenuo sam to, a mislim da sa stock magnetima ne bi prišao music-man-u, originalni su užasno sterilni i bljutavi.
Opet kažem sve zavisi od komada i modela, MM petrucci mi je mnooogo bolje legao, i zaista je vanserijska gitara po meni. Valjda ima i veze to što ja na svog RG-a nisam gledao kao na metalsku gitaru i ugradio sam magnete shodno mojim ukusima. Za ostalo se slažem, a inače čini mi se da sam ja ubo malo finiji komad Ibaneza, gde su se telo i vrat uklopili :ziveli: . Ne razumem zašto neko plaća toliko para za JEM-a npr, kad može uzeti bilo kog finog RG-a i ugraditi odgovarajuće magnete i dobiti skoro to isto za mnogo manje para.
Dobro, ako nisu stock (ja sam shvatio da jesu), onda već dolazimo u zonu da se radi o nečijem ukusu, šta mu je lepše. Ako ti se Petrucci sviđa, a Lukather ne, onda verovatno nisi ljubitelj karaktera EMG aktivnih.
zato sto nemas inlay onda ...
:mrgreen: Ništa bez inlay-a brate!
A rucka? Esencijalni deo gitare
Odeš kod komšije stolara, isečeš, i zafarbaš posle. Uostalom to ti je zvučni upgrade, logično je da će gitara sa rupetinom u sebi dati tonsko bolji rezultat nego da je tu ostalo drvo :P

Dushan S

Post by Dushan S » 08 Jan 2011, 18:43

Inače, ajd malo da udarim kontru samom sebi, a na temu da ko zna zna:
http://www.youtube.com/watch?v=YPlPzuiMZOU
Jako je interesantan profil, naleteo sam na njega jer je regularan na Andy Sneap forumu, mislim da će metalcima biti jako interesantno da poslušaju mnogobrojne clip-ove na stranici, jako interesantna upoređenja pojačala i opreme. Ono što je interesantno je da čovek ako se ne varam upravo koristi stock magnete, i da snima sa 2x12 a dobija UVEK odličan rezultat koji god da je amp u pitanju. Znači može i tako! Pošto su Ibanezi u pitanju, nije offtopic :D

dweezil

Post by dweezil » 08 Jan 2011, 19:01

meni se vishe djasvi POD, al aj da se ne mesham :bambi:

Haralampije

Post by Haralampije » 08 Jan 2011, 19:12

Dushan S wrote:Inače, ajd malo da udarim kontru samom sebi, a na temu da ko zna zna:
http://www.youtube.com/watch?v=YPlPzuiMZOU
Jako je interesantan profil, naleteo sam na njega jer je regularan na Andy Sneap forumu, mislim da će metalcima biti jako interesantno da poslušaju mnogobrojne clip-ove na stranici, jako interesantna upoređenja pojačala i opreme. Ono što je interesantno je da čovek ako se ne varam upravo koristi stock magnete, i da snima sa 2x12 a dobija UVEK odličan rezultat koji god da je amp u pitanju. Znači može i tako! Pošto su Ibanezi u pitanju, nije offtopic :D

Cekaj....

Axe FX u snimku
UVEK odličan rezultat
komentari na temi viewtopic.php?f=43&t=15751

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.......
Image

Dushan S

Post by Dushan S » 08 Jan 2011, 19:51

Tema je o ibanezima pa sam poslao link NAPOMINJUĆI da je PROFIL čoveka interesantan tj ima šta da se vidi, apsolutno slučajno sam stavio baš link na ovaj video, nisam mogao da se setim kako da mu nađem profil pa sam se setio da je radio ovo upoređenje i stavio u youtube pretrazi. Ali kad već pominjete Axe FX, upravo sam video da postoji jako "interesantna" tema, pa sam tamo post-ovao. Dakle idite čovek na profil pa poslušajte šta vas interesuje, ima interesantnih upoređenja lampaških high gain amp-ova na primer.

Mrav

Post by Mrav » 09 Jan 2011, 15:21

Dushan S wrote:Dobro, ako nisu stock (ja sam shvatio da jesu), onda već dolazimo u zonu da se radi o nečijem ukusu, šta mu je lepše. Ako ti se Petrucci sviđa, a Lukather ne, onda verovatno nisi ljubitelj karaktera EMG aktivnih.
Ma ne obožavam ni jednog ni drugog (mada petruccija znam da slušam), ali nikada se nisam oduševljavao aktivnim magnetima, retko koji mi se svideo po karakteru. Moj izbor magneta je Mrav® :evil: i isključio sam se vodio sopstvenim ukusom. Opet to sve ne znači da moja gitara i objektivno ne zvuči bolje od datog primerka MM-a :XD: (sorry morao sam :mrgreen: )

Dushan S

Post by Dushan S » 10 Jan 2011, 02:35

Mrav wrote:
Dushan S wrote:Dobro, ako nisu stock (ja sam shvatio da jesu), onda već dolazimo u zonu da se radi o nečijem ukusu, šta mu je lepše. Ako ti se Petrucci sviđa, a Lukather ne, onda verovatno nisi ljubitelj karaktera EMG aktivnih.
Ma ne obožavam ni jednog ni drugog (mada petruccija znam da slušam), ali nikada se nisam oduševljavao aktivnim magnetima, retko koji mi se svideo po karakteru. Moj izbor magneta je Mrav® :evil: i isključio sam se vodio sopstvenim ukusom. Opet to sve ne znači da moja gitara i objektivno ne zvuči bolje od datog primerka MM-a :XD: (sorry morao sam :mrgreen: )
Haha, ma opušteno, estetika je komplikovana i ćoškasta nauka :ziveli:

Joey Sartiani

Post by Joey Sartiani » 13 Jan 2011, 16:55

http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-J ... ter_id=332

Sta mislite??

I kakvi su ovo zeleni dragonfire magneti?
Nikad cuo....

Kako li se sve ovo cuje....?

MetalFunk

Post by MetalFunk » 13 Jan 2011, 17:28

Ocima?

Post Reply