Šta vas nervira u muzičkim pravcima?

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Locked
Derrick
MF veteran

Re: Sta vas nervira u muzickim pravcima?

Post by Derrick » 17 Jan 2008, 18:46

Meni sve vise pocinje da ide na zivce cinjenica da se pojavio veliki broj bendova koji furaju emo-gay fazon. Prvi koji mi padaju na pamet kada ovo spomenem su AFI i GREEN DAY. Ovi prvi su poceli od nekog melodicnog/HC Punk-a, i odjednom 2003. izdali album "Sing The Sorrow" i promenise POTPUNO muzicki stil i nacin oblacenja. Za onog lika sto peva vise ne znas da li je musko ili zensko (plus jos ima, da prostite, pederast glasic, ali se barem videlo da je muskarac, a sada ni to). GREEN DAY ode iz punk-rock fazona u neki pop/rock/emo i nasminkase se ispod ociju, pa pravac na eMptyTV. Strasno!

Takodje, "alergican" sam na blackere/gotichare. Crknem od smeha kada cujem imena bendova koja su "projektovana" tako da zvuce sto opasnije, zlobnije i misticnije. Jos onako svi skroz u crnom (k'o na sahrani), mrste se u fazonu "gledaj kako smo za'ebani i misticni". :roll: :lol: :mrgreen: Dakle, i definitivno, taj mi fazon nikada nece biti jasan. Zasto bi se iko lozio na "mracne sile" i kvazi-filozofske tekstove, a uz to i brdo tih bendova zvuci kao najobicnija buka - primer DIMMU BORGIR, CANNIBAL CORPSE i njima slicni. Jezivo! Jedan urla i rezi u mikrofon, a pritom ga nista ne razumes. Drugi "testerise" po gitari, a bubnjar "udri me do zore (kamenom za kupus)" 1-2-1-2-1-2-1-2-1-2-1-2 u 550BPM :shock: A u publici, u prvom redu jedan gleda u bubnjara, jeadan u gitaristu, jedan u klavijaturistu... i samo cekaju kada ce ovaj u koga gledaju da pogresi da bi ovaj mogao da kaze "aha, zezn'o si se! Ja sam bolji/BRZI!!!!!" U drugom, trecem i cetvrtom redu "sutka", a tu i tamo se moze da videti gomila likova kako se bacakaju i mlate glavama/kosama k'o da se guse u epilepticnom napadu! :lol:

E, sada, ovo za metalce, odmah da se ogradim - ja sam ovde, kao sto se da videti, poprilicno iskarikirao celu pricu i naravno da nisu svi takvi. ;) Ja samo pricam sta sam video kada me je dva puta drugar i jednom drugarica zeznula da dodjem na metal svirku u KST-u i SKC-u. :)

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 17 Jan 2008, 19:14

Mene nervira kada neko spomene Cannibal Corpse u black/goth kontekstu :lol: :lol: :lol:

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 17 Jan 2008, 19:22

KnightOfDoom wrote:Mene nervira kada neko spomene Cannibal Corpse u black/goth kontekstu :lol: :lol: :lol:
'ajde, bre, nemo' da cepidlacis! Gde god da spadaju, i to me nervira :D :lol:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 17 Jan 2008, 21:25

mene nervira kad nekog nerviraju stvari koje je derik napomenuo:)
nisam ni emo ni metalac, ali sam borac za pravdu!:)

Rocker.
MF veteran

Post by Rocker. » 17 Jan 2008, 23:07

Nemam običaj da "branim" bendove koje slušam,ali kao Green Day fan moram da se oglasim. :)
Meni sve vise pocinje da ide na zivce cinjenica da se pojavio veliki broj bendova koji furaju emo-gay fazon.
I meni nervira to,veruj mi,kada je izgled benda važniji od muzike koju sviraju-drugim rečima pozeraj i trula muzika.Za ovaj AFI nisam čuo,ali Green Day sigurno ne spada u tu kategoriju.
GREEN DAY ode iz punk-rock fazona u neki pop/rock/emo i nasminkase se ispod ociju, pa pravac na eMptyTV.
Green Day spotovi se vrte na MTV-ju još od kada su izdali album Dookie(1994),tako da to nije ništa novo za njih,tipa stavili ste maskaru ispod očiju sad vas puštamo na MTV. American Idiot je opisan kao punk-rock opera što se najbolje čuje na pesmama Jesus Of Suburbia i Homecoming.Naravno da je u pitanju komercijalan album ali ne u lošem smislu.A novi imiž je nešto što prati taj album,a i svi oni imaju po 36 godina,žene i decu tako da čisto sumnjam da im je namera da budu u nekom fensi fazonu da bi mogli da se najebu riba posle koncerta...

dd

Post by dd » 22 Jan 2008, 17:22

Ja sam cuo za AFI , steta sto su se prodali. Bili su jako jako jako zestoki momci...kad odjednom...bum!Ne znam sta im bi.
Treba poslusati njihove prve albume...treba..ali treba poslusati i ovo novo s....radi uporedjivanja i razvijanja ukusa :).

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Feb 2008, 14:25

Mene jako nerviraju nazivi metal bandova (ova 2 su npr najnovija: Meshuggah ili Necrophagist...)
Ja ne kontam koja je razlika izmedju vecine imena... Kad cujem nesto ovako dodje mi da se smejem. Bas me zanima ko smislja ova imena i da li iko ko ih slusa zna sta znace...

I zasto mora toliko da se kategorise metal?
Zasto ne moze da se skrati brioj tih kategorija na... recimo... 56 :|
Kad bi sad uzeli da nabrajamo vrste ne bi bilo kraja... Svaki dan izmisle nesto novo.
Manje vise svaki bend ima neki svoj poseban "pravac", da ne kazem svaka pesma a sve se svodi na ko ce pre da odsvira svoj deo u pesmi...

Da neko ne shvati pogresno, i ja volim onaj dobar "stari" metal... dok je bila bitna MUZIKA :x a ne ko ima vecu sataru...
Ovi danasnji "metalci" su kao neki neuspeli klonovi

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 08 Feb 2008, 14:40

Ljudi, opustenije malo. Ko nije upucen u metal, neka ne kenja po istom. Ko ne razume, neka ne slusa. Toliko je jednostavno :)
Sto se imena tice, sta fali? Meshuggah! Necrophagist! Dojaja nazivi...meni je recimo Eternal tears of sorrow malo smesno...ali totalno opisuje muziku, i odlicno je ime za taj bend. Isto vazi za meshuggah,necrophagist,disgorge,aborted,carnal,itd itd.
A sto se tice kategorija, sto onda kategorisemo ostale zanrove? punk, pop, rap...sve je to muzika :S
Poslusajte recimo sledeca 3 benda, pa cete shvatiti razliku, i potrebu za kategorizacijom.
- cannibal corpse - brutal death metal
- necrophagist - techical melodic brutal death metal
- decapitated - death metal

Critical
PedoBear

Post by Critical » 08 Feb 2008, 15:01

Imam ja jedno pitanje ,posto me nervira naziv Death metal ,slusam ga ,ali nisam toliki fan kao thrash- a npr.

Moje pitanje glasi ,zasto se pravac bas nazvao po smrti ,mislim nisam primetio da seju smrt ti bendovi ili da im umiru fanovi na svirkama,a ne kuzim ni vezu smrti sa muzikom koju sviraju,pa ako moze neko da malo pojasni. Inace da sam ja davao nazive ,DEATH bih nazvao Brutal Metal ,a onda bih verovatno Brutal Death nazvao Scary brutal Metal,ili tako nesto ,hahahh.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 08 Feb 2008, 15:23

mene najvise nervira kad ljudi u new age blues ubacuju etno elemente!

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Feb 2008, 15:40

zolideathmetal wrote:Ljudi, opustenije malo. Ko nije upucen u metal, neka ne kenja po istom. Ko ne razume, neka ne slusa. Toliko je jednostavno :)

:D Nisam hteo da "kenjam" po metalu...
Ili bar ne po muzici vec po tom imidzu koji se vezuje za metal.
zolideathmetal wrote:necrophagist - techical melodic brutal death metal
Sad svi kontaju sta sam hteo da kazem... Hvala :)

Critical
PedoBear

Post by Critical » 08 Feb 2008, 15:41

Doolio wrote:mene najvise nervira kad ljudi u new age blues ubacuju etno elemente!
Ti ocigledno ne razumes da je New Age Blues plamen koji gori i da dodavanjem etno elemenata taj plamen pocinje da se razbuktava :roll: :roll:

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 08 Feb 2008, 17:48

Eyes bulging from their sockets
With every swing of my mallet
I smash your f****ng head in, until brains seep in
through the cracks, blood does leak
distorted beauty, catastrophe
Steaming slop, splattered all over me

Lifeless body, slouching dead lecherous abcess, where you once had a head

jel ovo objasnjava zasto se zove death metal? :D

Critical
PedoBear

Post by Critical » 08 Feb 2008, 17:57

Pa.... u neku ruku,ali ovo je samo jedan txt,nisu svi ovakvi,zar ne?

Test me...I'm the ambassador of pain,I rule all those who oppose
Test me...I'm the ambassador of pain,I crush all those who oppose

Annihilate yourself from all that is real
Push the limit of self indulgence

No one cores...who you are...step aside...I'll take your life!!

Test me...I'm the ambassador of pain, I rule all those who oppose
Test me...I'm the ambassador of pain, I crush all those who oppose

Liberate yourself from all that is real

This is the level you could never reach
Now face me for what you can't be

No one cares...who you are...step aside..I'll take your life!!

Oni su Death metal,ali ne vidim da kidaju glave i tako to ,mislim ne znam ,ako je na osnovu txt-a to death metal onda mislim da bas i nije tako,tako da mi ovo nije dovoljno dobro objasnjenje :D

Sezax

Post by Sezax » 08 Feb 2008, 19:01

Critical wrote:Pa.... u neku ruku,ali ovo je samo jedan txt,nisu svi ovakvi,zar ne?

Test me...I'm the ambassador of pain,I rule all those who oppose
Test me...I'm the ambassador of pain,I crush all those who oppose

Annihilate yourself from all that is real

No one cores...who you are...step aside...I'll take your life!!

Liberate yourself from all that is real

This is the level you could never reach
Now face me for what you can't be

No one cares...who you are...step aside..I'll take your life!!

Oni su Death metal,ali ne vidim da kidaju glave i tako to ,mislim ne znam ,ako je na osnovu txt-a to death metal onda mislim da bas i nije tako,tako da mi ovo nije dovoljno dobro objasnjenje :D
Slazem se sa Criticalom jer da svi Death Metal bendovi imaju lirike tipa CC ja bih Death Metal odmah gurnuo pod krevet i nikada ga ne pustio na svijetlost dana ili na neki nacin isjekao vokale iz svih pjesama i slusao kao instrumentale.BTW svaka cast na izboru pijesme Kataklysm 4evur!!!11!!ONE!!!11 :lol:

Locked