Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Gagi

Re: Oprema Koju Imate

Post by Gagi » 05 Dec 2013, 09:48

@aldindubo

[quote="aldindubo"]Hehe. Update.

Image

Ja ne razumem ni reč engleskog pa ne bih mogao da ti pomognem u vezi ovog problema sa kapodasterom na youtubu ali sa slike mogu da vidim da ti je gitara prilično blizu pojačala pa ti savetujem da ako je stalno držiš tako to nije dobro, jer mogu magneti da ti se razmagnetišu od gitarskog zvučnika pogotovu ako je jače pojačalo (preko 50 wati), jednom mom drugaru se to dogodilo i nije bilo mogućnosti da se popravi nego je morao da stavi nove.
P.S. Lepa oprema :bravo: koji je gibson i da li je original :) ?

vakatt

Post by vakatt » 05 Dec 2013, 09:58

:kokice:

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 05 Dec 2013, 10:32

Ja ima ti nema

Usred Zala

Post by Usred Zala » 05 Dec 2013, 10:44

Gagi wrote:@aldindubo
aldindubo wrote: .. jednom mom drugaru se to dogodilo i nije bilo mogućnosti da se popravi nego je morao da stavi nove.
Kako to misliš nije mogao da popravi? Ako je samo magnetizacija u pitanju imaš ovde velike stručnjake tipa Goran koji to valjda lako rešavaju, bar se nadam da je tako. Postoji i firma u Smederevu koja se isključivo bavi magnetima i naravno imaju profi opremu i mogu da magnetišu tačno onoliko koliko želiš. Jedino ako onaj ko je radio posao nije znao koliko tačno treba magnetisati pa je podbacio ili preterao, ne vidim drugi problem.

komil

Post by komil » 05 Dec 2013, 11:57

aldindubo wrote:... jer mogu magneti da ti se razmagnetišu od gitarskog zvučnika pogotovu ako je jače pojačalo (preko 50 wati), jednom mom drugaru se to dogodilo i nije bilo mogućnosti da se popravi nego je morao da stavi nove.
To je ipak protiv zakona fizike, tako su bar neki stručni ljudi procenili. Ali mogu da se recimo razmagnetisu od jakog udarca. Razmagnetisanje se može popraviti, i to dosta lako, namagnetiše se ponovo nekim mnogo jakim magnetom. Ako nije nosio kod majstora, ko zna šta se njemu desilo..
aldindubo wrote:Hehe. Update
Novi šlem? Čestitam!

aldindubo

Post by aldindubo » 05 Dec 2013, 12:25

Gagi wrote:@aldindubo
aldindubo wrote:Hehe. Update.

Image

Ja ne razumem ni reč engleskog pa ne bih mogao da ti pomognem u vezi ovog problema sa kapodasterom na youtubu ali sa slike mogu da vidim da ti je gitara prilično blizu pojačala pa ti savetujem da ako je stalno držiš tako to nije dobro, jer mogu magneti da ti se razmagnetišu od gitarskog zvučnika pogotovu ako je jače pojačalo (preko 50 wati), jednom mom drugaru se to dogodilo i nije bilo mogućnosti da se popravi nego je morao da stavi nove.
P.S. Lepa oprema :bravo: koji je gibson i da li je original :) ?
Hmm.. Jos nikad nisam cuo za to, ali zvuci logicno. Problem je, ja sam jos mlad/student i zivim kod kuce ali prije mjesec dana sam kupio veliki box-spring za moju malu sobu. Znaci samo imam mjesta da ga stavim tu pored krevetu ili odmah pored radiatora. Naravno je bolja ideja ga tu staviti gdje je sad.

Za 20 dana idem opet u BiH i ja sam ovaj lijevi Marshall kupio da ga ponesem nasoj kuci u Bosni. Ovako je inace izgledalo dok ga jos nisam kupio:

Image

A ovdje u Nizozemskoj cu jos kupiti jedan Lead 12. Imao sam jedan prije mjesec dana, ali taj sam prodao jer je on bio jedan iz 1989. godine ali ja trazim jedan iz 1985. ili 1984. godine.

Image

Gitara je Gibson Les Paul Custom iz 1990. godine, hvala!

Da, isto sam kupio sljem koji je bio koristen u BiH za vrijeme rata, hehe.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 05 Dec 2013, 12:27

Koliko kosta takav slem? Relativno ocuvan?

aldindubo

Post by aldindubo » 05 Dec 2013, 13:08

sinisake wrote:Koliko kosta takav slem? Relativno ocuvan?
Zavisi koji model hoces. Ovaj model koji sam ja trazio i kupio je model "Schuberth 826" i ovi su bas skupi. Moj sljem nije 100% dobro cist, nego je negdje oko 90%. Ipak mi je kostao €110,-. To je bilo na Ebay i bilo je vise zainteresirani za moj sljem. U mojim cak i pise Nizozemskoj prezime, neki sergant Van Manen. Na internetu nista o njema nema. Previse sam za njega platio, ali nema veze.

Evo ovdje jedan koji nije dobro ocuvan a jos kosta €60,-.

http://www.gbfmilitaria.com/shop/head-g ... un-helmet/

Gagi

Post by Gagi » 05 Dec 2013, 14:32

aldindubo wrote:Hmm.. Jos nikad nisam cuo za to, ali zvuci logicno. Problem je, ja sam jos mlad/student i zivim kod kuce ali prije mjesec dana sam kupio veliki box-spring za moju malu sobu. Znaci samo imam mjesta da ga stavim tu pored krevetu ili odmah pored radiatora. Naravno je bolja ideja ga tu staviti gdje je sad.
Za 20 dana idem opet u BiH i ja sam ovaj lijevi Marshall kupio da ga ponesem nasoj kuci u Bosni. Ovako je inace izgledalo dok ga jos nisam kupio:
A ovdje u Nizozemskoj cu jos kupiti jedan Lead 12. Imao sam jedan prije mjesec dana, ali taj sam prodao jer je on bio jedan iz 1989. godine ali ja trazim jedan iz 1985. ili 1984. godine.
Naravno da je logično, pogotovu što humbuckeri imaju jače magnete od singlova, mada ako su ti pojačala slabija onda nemoj da brineš, opet ako su dva komada slabija a blizu su to je isto kao jedno jače, ne znam, posavetuj se sa nekim tamo... Ja bih koristio one stalke za na zid da okačim gitaru ako ti je soba mala i onda nemaš problema, mada ne znam da li gibson može da izdrži da visi zbog lepljenog vrata a već si imao problema sa truss rodom ako sam dobro razumeo, mada opet to je gibson a ne neka kopija... uh 300 čuda ima tu...
A zašto Marshall baš iz tih godina? Sigurno postoji neki jak razlog, ili ne želiš da otkrivaš. ako je tako razumeću. :|
Pozdrav!

@sinisasake ovo ti je ok šlem, mada ja bih mu ubio cenu za barem 15 evra i to sa potpisom onog ko ga je nosio.
(hehe)
:ziveli:

aldindubo

Post by aldindubo » 05 Dec 2013, 18:22

Narod na Holanskim sajtima kazu da je to bullshit. Ne znam i ja, vec duuuuuuugooo mi gitara lezi pored mog pojacala, koji je 50W i dalje jos radi na tube.

Moj glavni Marshall je onaj JCM800, koji je iz 1982. godine. Osim toga,... Nemam bas neki dobar razlog zasto bas iz tih godina.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Dec 2013, 20:38

Bez zelje da ulazim u ozbiljnu raspravu, da je to tako lako, vrv bi bilo vise takvih slucajeva
Image

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 11 Dec 2013, 00:03

Uz nesebicnu Guv'norovu pomoc, i ja sam se malo ponovio: matori Marshall JMP Super Lead 100w mk2 + Vox 2x12 kabinet s nekim Celestion-ima...treba malo da se dotera u top stanje,ali sam prezadovoljan - cepanje mozga na krishke :mrgreen:

Image

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 11 Dec 2013, 00:25

do jaja.
cestitam matori

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 11 Dec 2013, 00:28

Ova gitara je tako seksi.

guv'nor

Post by guv'nor » 11 Dec 2013, 00:35

E baš mi je drago što se ovako lepo završilo!
Neću sada da te masiram, kada se slegnu utisci će morati da padne jedan referatčić :mrgreen: , nego do tada slobodno secni jednu nožicu sa onog treble cap-a na vol potu i to je to! Vrh! :ziveli:

Post Reply