srafovi za fixni bridge

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
coca

srafovi za fixni bridge

Post by coca » 05 Feb 2010, 23:03

Ako ko moze da mi pomogne..., zanima me sledece, radim stratoliku gitaru na kojoj hocu da stavim fixni bridge (hardtail bridge eng.)... koji srafovi mi trebaju da bi isti montirao mislim i na duzinu i na dijametar istih..., bojim se da ne stavim prekratke ili predugacke... Unapred, Hvala... Coca!!! :) :) :)

Stanko

Re: srafovi za fixni bridge

Post by Stanko » 06 Feb 2010, 11:00

Image
Slika je sa stewmac-a http://www.stewmac.com/shop/Bridges,_ta ... es#details , mozda pomogne ;)

Mislim da duzina nije propisana nekim pravilima, zavisi i koliko ti je debelo telo. A za dijametar, mislim da ne mozes puno da omasis, cini mi se da ovde nigde nema srafova za bridge - http://www.stewmac.com/shop/Hardware,_p ... rings.html

Ako saznas neke propisane mere, javi i mene zanima.

coca

Post by coca » 06 Feb 2010, 13:06

Stanko hvala ti velika, ako sto saznam obavezno javljam, ako i ne saznam radicu nesto u sopstenoj reziji mislim stavicvu neke srafove koji mislim da odgovaraju, trenutno iman neko u duzini od 2cm i sirini mislim 4mm oni O.K. odgovaraju sto se tice dijametra rupama na bridge plate-u, samo nisam siguran da li je duzina dobra, znas ako budu prekratki mozda nece izdrzati kad se zice postave i zategnu, pa da ne nastane belajjjj.... Pozdrav, Coca!!!

coca

Post by coca » 09 Feb 2010, 22:38

Stanko ja sam malo trazio sarafe po Beogradu, i mogu ti reci da je to strasno, ali strasno... svi sarafi koji se koriste na stratolikim gitarama nisu u ponudi radnji sa srafovskom robom... Ovako za fixni bridge (hardtail bridge engl.) bi trebalo staviti sarafe 3,5mm x 30mm ili 25mm ovo je sve u zaisnosti od debljine drveta od kojega je izradjeno telo gitare..., ja sam merio i na mojoj stratolikoj gitari mogu da se stave 3,5mm x 30mm sarafi bez problema, e sad da ti jos dam savete gde bi mogao da pogledas za sarafe, ne mogu da ti kazem ime radnje jer ce da me optuze za reklamiranje tako da to necu da radim imas da kupis sarafe u radnjama koje se bave prodajom "sve za stolare"..., ako se ne snadjes pusti post ili pp pa cu da gti cimnem moj telefon pa mozes da me nazoves da ti kazem gde tacno...
P.S. sto se tice dimenzija sarafa mozes da pogledas tako sto ces googlati "stewmac"... Pozdrav, Coca!!!

Post Reply