jedna uvodna slicica dok sam razvrstavao komade

1. prs hollowbody style, telo je od oraha iz 3 dela koji je lepljen naizmenicno okrenut, prirodno susen orah perfektno lagan. vrat od oraha iz jednog komada iz iste daske kao i telo izvadjen. gornja i donja ploca su od javora rebrasa . ove dve ploce javora mi stoje jos od kada sam poceo da radim prs koji upravo zavrsavam. za fingerboard planiram rosewood koji jos nisam nabavio. vrat sam vec poceo da na grubo radim probavajuci bonsek pilu koju sam nabavio. planiram uraditi vrat lepljen za telo

2. prs custom 24 style, telo je od mahagonija iz jednog komada, vrat od mahagonija iz jednog komada. vrat i telo su iz iste daske . top je od javora specificne sare nastale plain secenjem daske. za top sam se ponadao da cu uspeti izvuci iz svake daske po jedan book secenjem po dva komada ali realno necu moci te cu obe iskoristiti za top ove gitare. ovaj top je nesto sto jos nisam video na gitarama i pokusacu da ga ostavim u prirodnoj boji bez kolorisanja.
telo mahagoni

telo i vrat

javor za top

3. les paul style, telo od mahagonija iz jednog komada, vrat od mahagonija iz jednog komada, top od javora rebrasa book lepljenog. nisam ga slikao jer mi je ostao kuci . telo i vrat su iz jedne daske i to iste od koje je i telo i vrat za prs . ta daska je bila sirine 37 cm i dugacka oko 5 metara i ja sam se domogao 2 metra od nje. ostatak je otisao za nekog lika iz bosne . mnogo lep i ujednacen komad mahagonija sa izrazenom crvenom nijansom.
lp telo mahagoni

lp telo i vrat

4. tele style, telo iz jednog komada od jasena. odlicno osusen jasen sa malo tamnijom teksturom. daska od koje sam ja dobio parce je bila preko 60 cm siroka i bila je centralna daska iz deba. jos jedan kolega sa foruma je nabavio komad za svoju gitaru od iste daske. vrat od javora obicne teksture ali ultra suvo drvo. takodje centralna daska pa ima dobro postavljene uspravne godove . tele planiram uraditi u natural finishu
fingerboard javor
tele telo jasen i vrat javor

5. strat style, telo od jasena iz jednog komada . ista daska kao i za tele, vrat od javora iz jednog komada , ista daska kao i za vrat za tele. za strat sam planirao sunburst tri boje . fingerboard rosewood koji jos nisam nabavio.
strat telo jasen vrat javor

daske za tele i strat

jasen struktura

javor struktura

eto za sada toliko pa kako se sta bude desavalo postavljacu na temu