John Frusciante
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
- young John Frusciante
John Frusciante
Prvo, pozdrav svima na forumu jer sam se tek registrovao! WASSUP ljudi!!!
E, sad, vidim da nema bas puno ljudi koji su stavili Frusciantea u TOP GUITAR PLAYERS-e i mislim da su pogresili (ne mislim to zato sto ga ja gotivim, nego realno zbog kvaliteta muzike) iako nije neki metalac.
Takodje se pitam sto tako malo ljudi slusha RHCP???
I tako dalje...
P.S. Ako neko zna da li je moguce promeniti username (slucajno sam ukucao Johnn umesto John, pa sad mi pravi probleme...) neka mi kaze kako!!!
E, sad, vidim da nema bas puno ljudi koji su stavili Frusciantea u TOP GUITAR PLAYERS-e i mislim da su pogresili (ne mislim to zato sto ga ja gotivim, nego realno zbog kvaliteta muzike) iako nije neki metalac.
Takodje se pitam sto tako malo ljudi slusha RHCP???
I tako dalje...
P.S. Ako neko zna da li je moguce promeniti username (slucajno sam ukucao Johnn umesto John, pa sad mi pravi probleme...) neka mi kaze kako!!!
- young John Frusciante
- Chord-Master
- MF veteran
@theTrooper
Zasto Gers?
Pored Adriana Smitha, zivog i zdravog.
@young John Frusciante
Ja slusam RHCP. Nisam sad nesto previse zaludjen za njih, daleko vise volim "pravi rock", ali ponekad mi se peppersi bas slusaju.
A John Frusciante... pa ne znam... odlican je gitarista, ali nekako previse "slatkasto" svira, a cenim da to nije do Fendera, jer i Maideni sviraju Fendere (istina, sa Floyd Rose sistemom), pa zvuce sasvim drugacije, da ne kazem bolje.
Zasto Gers?
Pored Adriana Smitha, zivog i zdravog.
@young John Frusciante
Ja slusam RHCP. Nisam sad nesto previse zaludjen za njih, daleko vise volim "pravi rock", ali ponekad mi se peppersi bas slusaju.
A John Frusciante... pa ne znam... odlican je gitarista, ali nekako previse "slatkasto" svira, a cenim da to nije do Fendera, jer i Maideni sviraju Fendere (istina, sa Floyd Rose sistemom), pa zvuce sasvim drugacije, da ne kazem bolje.
- young John Frusciante
??? Verovatno nisi cuo sve pesme od RHCP-a, a ne verujem ni da si cuo solo albume Frusciantea... "SLATKASTO"??? Pa, i nije bas... Samo obrati paznju na sva blokiranja i ritmove, blues, funk, punk...Chord-Master wrote:
A John Frusciante... pa ne znam... odlican je gitarista, ali nekako previse "slatkasto" svira
A i ne pricamo ovde samo po necijem ukusu, ko sta voli i ne voli, vec realno po kvalitetu necije muzike i sviranja...
- Chord-Master
- MF veteran
- young John Frusciante
- LazaRocker
Re: John Frusciante
Evo, naisao si na vatrenog fana RHCP-a... Obozavam Dzonov stil sviranja, i ima veliki uticaj na moj licni. Mislim prvenstveno na solaze(koga zanima u kojim dozama nek pogleda temu moje autorske pesme (not that much, but still an influence)). Genije je i niko to ne moze da porekne... I znam da pisem mnogo dana posle zadnjeg posta...
Frusciante je bas kreativan muzicar. Iako se ovde mnogima ne svidja, jer svi vise preferiraju neki tvrdji metal/rock zvuk, mora se priznati da je kao muzicar veoma kvalitetan. A i kreirao je neke bas jedinstvene riffove, npr. riff za can't stop pa onda scar tissue i ko zna koliko jos, ja sam sad naveo prvo sto mi je palo napamet. A i bas ima specifican glas mislim prepoznam ga cim cujem negde.
- johnny_b_good
stwari ukusa ljudiiiii!o tome se ne rasprawlja!covek ceni frusciantea,ja angusa,slasha,hendrixa,hametta...tu nema sta da se rasprawlja
- sirac-šunka
- vragolan
John mi je jedan od omiljenijih gitarista.
Mnogo vise volim kada covek svira sa ukusom u funkciji benda, zanimljivo resava gitarske deonice i svojim stilom definise zvuk celog benda...
Mnogo bolje nego kad se neko tehnicki navezba samo tako... i onda je zanimljiv samo za G3 cirkus...
Odslusas i zaboravis svih milion tonova koje si do malopre tako pazljivo slusao...
Mnogo vise volim kada covek svira sa ukusom u funkciji benda, zanimljivo resava gitarske deonice i svojim stilom definise zvuk celog benda...
Mnogo bolje nego kad se neko tehnicki navezba samo tako... i onda je zanimljiv samo za G3 cirkus...

Pa i ja cenim svu cetvoricu sto si nabrojao... Meni su oni odlicni guitaristijohnny_b_good wrote:stwari ukusa ljudiiiii!o tome se ne rasprawlja!covek ceni frusciantea,ja angusa,slasha,hendrixa,hametta...tu nema sta da se rasprawlja