Hvala.
Little Help Here.... :D
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Little Help Here.... :D
Anyway...Iako sam generalno bluzer,sa naglaskom na 'luzer'...odavno mi se dopada i koncept sviranja na fazonu Yngwie Malmsteena.Koliko god ga mase volele ili hejtovale,meni se 'dja kako covek kida,pa mi je nedavno palo na pamet da se i ja oprobam u tome.Da postavim pitanje,posto sam generalno laik,koje bih tehnike trebao da savladam kako bih se upustio u cari neoklasicnog shreda?
Hvala.
Hvala.
Re: Little Help Here.... :D
Sweep picking arpeggio (takozvani). tapping.
Sve ostale tehnike (brzina se podrazumeva, moraćeš da vrtiš skale i paterne dok ti se ne smuči), naćićeš i u bluzeru (luzeru). Dobar legato jako koristi (pull off, hammer on i sl.) ali opet podrazumevam da to za jednog dobrog bluzera neće biti problem. Šire gledano, sweep picking se koristi i u bluzu (možda ne tako očigledno, više u fragmentima, tapping i džezeri koriste već 100 godina....)
Sad neko će ti možda savetovati neke string skippinge, ovakve onakve patterne (licks) ali meni je to sve sviranje gitare, i meni se čini kao oksimoron davati nove nazive za iste stvari
A sad, skini tablature, gitaru u ruke i ponavljanje do besvesti, da se razvije brzina i osećaj
Sve ostale tehnike (brzina se podrazumeva, moraćeš da vrtiš skale i paterne dok ti se ne smuči), naćićeš i u bluzeru (luzeru). Dobar legato jako koristi (pull off, hammer on i sl.) ali opet podrazumevam da to za jednog dobrog bluzera neće biti problem. Šire gledano, sweep picking se koristi i u bluzu (možda ne tako očigledno, više u fragmentima, tapping i džezeri koriste već 100 godina....)
Sad neko će ti možda savetovati neke string skippinge, ovakve onakve patterne (licks) ali meni je to sve sviranje gitare, i meni se čini kao oksimoron davati nove nazive za iste stvari
A sad, skini tablature, gitaru u ruke i ponavljanje do besvesti, da se razvije brzina i osećaj
Skinuo sam sve i svakakve pattern-e Yngwei Malmsteen-a. 
One koje on najvise trosi...tipa harmonic minor,and shit.
Samo ne mogu da nadjem dobre vezbe za tapping.
One koje on najvise trosi...tipa harmonic minor,and shit.
Samo ne mogu da nadjem dobre vezbe za tapping.
Ukucaj nesto tipa, neoclassic guitar lessons na yt-u. Ispasce ti nesto. O, da, imas njegov dvd na to-rrent-ima.
I guess i helped. Cheers mate.
I guess i helped. Cheers mate.
Mislis Yngwie-v DVD?
To ono kad u tri dela,sedi i svirucka,i kaze nesto na foru:'This is the tuning,if you want to play along',I kao pod foru:'You'll never keep up fucka's!' i onda 'demonstrira.... xD
To ono kad u tri dela,sedi i svirucka,i kaze nesto na foru:'This is the tuning,if you want to play along',I kao pod foru:'You'll never keep up fucka's!' i onda 'demonstrira.... xD
Ja ne mogu da pomognem samo hocu da kazem:Svaka cast za volju 
lolJohnnyC wrote:Mislis Yngwie-v DVD?
Mislim da sam naglasio NJEGOV, s obzirom da je pitanje "koje su YJM-ove tehnike?"...
I, da, mislio sam na njegov DVD, Malisin. Pobogu... Uostalom, taj DVD je vise close-up na njegovu tehniku, ne daje on tu nesto previse lekcija.
What's with the attitude, dude?
Sho za volju? 
I vi ste 'kolega' u shredu?
I vi ste 'kolega' u shredu?
@MetalFunk
I'm just kidding man.
I'm just kidding man.
Samo opusteno. Lose the rebel attitude...

Still,nevertheless YJM is cool. 
Even with that arrogance and egoism shit...he is still 'effin cool.
Even with that arrogance and egoism shit...he is still 'effin cool.
Meni su bile svojevremeno jako korisne lekcije Vinnie Moore-a. On lepo objašnjava i ne zavlači kao Malmstin, a bavi se svim tehnikama koje su ti potrebne (i razvijanjem brzine, legatom, tappingom, sweep pickingom).
Ima 2 videa, jedan je ovaj
zove se "Advanced lead guitar techniques
a drugi ovaj.
zove se "Speed, Accuracy and Articulation"
Oba su u izdanju "Hot Licks"
Ima 2 videa, jedan je ovaj
zove se "Advanced lead guitar techniques
a drugi ovaj.
zove se "Speed, Accuracy and Articulation"
Oba su u izdanju "Hot Licks"
Awesome. 
Tnx peeps.
Sad mi ostaje samo da savladam.'Samo'.
Tnx peeps.
Sad mi ostaje samo da savladam.'Samo'.
Samo kratak update. 
Tj,da se pohvalim:'Krenulo me je!'
Ipak me doduse zanima da cu ja ipak biti 'sposoban' da dostignem neki nivo virtuoznosti...ali ono...hell yeah,barem ima nekih rezultata.
Tj,da se pohvalim:'Krenulo me je!'
Ipak me doduse zanima da cu ja ipak biti 'sposoban' da dostignem neki nivo virtuoznosti...ali ono...hell yeah,barem ima nekih rezultata.