Digitech RP7 ... molim pomoc

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mecco

Digitech RP7 ... molim pomoc

Post by mecco » 16 Nov 2007, 17:11

Na gore navedenom procesoru ne mogu ( bolje receno - ne znam ), da napravim balans u volumenu izmedju cistog tona i distorzije. Naime distorzija ( sama po sebi, zbog "Gain"-a ), je mnogo jaca, a ja bih zelio da mi cisti zvuk bude dominantniji, ali ne znam to da napravim, a nemam u blizini nikoga da mu se obratim, pa bih molio sve one koji imaju volje i vremena, da mi malo pojasne proceduru ( ono ..... Edit---> itd ). Pokusao sam sa opcijom "Gain", ali onda gubim intenzitet distorzije.
Hvala na trudu i pomoci svima unaprijed .....

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 16 Nov 2007, 17:29

Cekaj mislis na nivoe jacine izmedju dva preseta (pacha) ili mislis na jedan pach sa dva razlicita seta pojacala...

U prvom slucaju se problem resava prostim smanjivanjem pach levela...ne gainom.
A u drugom slucaju (ako tu opciju - dual amp - uopste imas) resavas balansom ta dva pojacala...
Na kraju krajeva, namesti da u pachu pedalom kontrolises volume..

E, sad nemam RP-7 da ti potanko objasnim, ali ovo je generalno na svim procesorima...

mecco

Post by mecco » 16 Nov 2007, 17:33

dejankuki wrote:Cekaj mislis na nivoe jacine izmedju dva preseta (pacha) ili mislis na jedan pach sa dva razlicita seta pojacala...

U prvom slucaju se problem resava prostim smanjivanjem pach levela...ne gainom.
A u drugom slucaju (ako tu opciju - dual amp - uopste imas) resavas balansom ta dva pojacala...

Posto te stvari idu malo teze u moju glavu, molio bih te za konkretnije objasnjenje, ali sam svakako zahvalan i na ovome ....
Usput, zaboravih da napomenem u prvom Post-u da nemam expression pedalu ....

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 16 Nov 2007, 17:42

Preset (ili pach ili setup) ti je jedna postavka efekata.
Postavke efekata se nalaze u bankama

pa na primer imas
8 banke, sa po 5 preseta ukupno 40 preseta.

Postoje user i factory preseti.. User mozes da menjas, factory ne mozes da menjas.

Neki procesori imaju mogucnost da U OKVIRU JEDNOG preseta mozes da upotrebis DVA pojacala (dual amp). Ne znam da li je to u tvom slucaju, ali mislim da nije.

E sad ukoliko su ti nivoi jacine IZMEDJU DVA PRESETA razlicite...sredi im nivoe preko pach level, ili preset level, ili kako-se-vec-zove level...

Dok ako imas mogucnost dual amp-a onda moras da nadjes u PACH-u balance kojim sredjujes ta dva nivoa jacine...

Jos jednom jesil ti siguran da je to RP-7 jer na svim sajtovima RP-7 JE sa expression pedalom???? :)

mecco

Post by mecco » 16 Nov 2007, 18:06

dejankuki wrote:Preset (ili pach ili setup) ti je jedna postavka efekata.
Postavke efekata se nalaze u bankama

pa na primer imas
8 banke, sa po 5 preseta ukupno 40 preseta.

Postoje user i factory preseti.. User mozes da menjas, factory ne mozes da menjas.

Neki procesori imaju mogucnost da U OKVIRU JEDNOG preseta mozes da upotrebis DVA pojacala (dual amp). Ne znam da li je to u tvom slucaju, ali mislim da nije.

E sad ukoliko su ti nivoi jacine IZMEDJU DVA PRESETA razlicite...sredi im nivoe preko pach level, ili preset level, ili kako-se-vec-zove level...

Dok ako imas mogucnost dual amp-a onda moras da nadjes u PACH-u balance kojim sredjujes ta dva nivoa jacine...

Jos jednom jesil ti siguran da je to RP-7 jer na svim sajtovima RP-7 JE sa expression pedalom???? :)
Dobio sam procesor od nekog lika, koji ga je kupio bez expression pedale. Zato je nemam .... :P

Zackson

potrebna mi je pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by Zackson » 18 Nov 2007, 16:07

ja imam RP350, ali malo sta sa njim umem. ja sam ga uzeo radi svirki i mene zanmi da li mogu da naprvaim da mi je dan footswitch ritam distorzja, jedan solo a jedan clean.i kako da udjem u user presets, to nikako ne kapira.. jbg. nemam nikoga u okolini da pitam. molim vas, ako neko zna nek mi se javi na mail zarko_bam@yahoo.com ili neka mi ostavi ovde poruku. Hvala

Zackson

Post by Zackson » 18 Nov 2007, 16:08

u jbt. al sam nepismen. ako neko moze da mi pomogne neka mi se javi

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 18 Nov 2007, 16:27

Imaš ->ovde odlično uputstvo<-, link te vodi na DigiTechov sajt - ako ne znaš engleski, prevešću ti ga na srpski po standardnoj tarifi, 5 evra šlajfna (1 800 karaktera).

Takođe na DigiTechovom sajtu imaš novi X-Edit V2.3, ->ako se registruješ ovde<- - njim možeš da praviš sopstvene patcheve pomoću kompjutera (instaliraš X-Edit, uštekaš USB iz RPa u komp i sve ti je nacrtano na ekranu). Takođe imaš da skineš i novi update firmvera za RP350 - skini ga i instaliraj, RP bi trebalo da ti sa njim radi stabilnije.

Ako ti je apsolutno pretežak za kapiranje, prodaj ga i kupi nekoliko pedala - ne znam šta drugo da ti preporučim.

Post Reply