Klav. za svirke

Moderator: Reverse

Post Reply
Ivke

Klav. za svirke

Post by Ivke » 30 Sep 2011, 19:07

Postovao sam bio slicnu temu ali odavno, od tad se mnogo toga promenilo :D

Ukratko: Treba mi klavijatura za svirke. Znaci, prof., ciste, dobre boje, velocity(poluotezane dirke) itd itd.

Buni me li da uzmem workstation, znaci obicnu solo klavijaturu, ili aranzer, pitanje je sad. :D

Trenutno pojma nemam da li cu uspeti da nadjem dobrog bubnjara, tako da cu vrlo verovatno morati ja sa aranzera da pustam ritam, ali dobro.

Bilo bi extra kad bi uspeli da mi navedete sto vise modela, pogodnih za gore objasnjenu svrhu. Pare, naravno. Pare ljude kvare -.-. Za koliko para mogu da uzmem dobar workstation, za koliko aranzer. Na kraju cu da odlucim, bitno mi je samo da znam i taj cenovni rang iznad kod krecu prof. instumenti.

Jednostavnije: Trazim neko optimalno resenje, klavijatura koja ce posluziti za LIVE nastupe, ne treba mi GOD MODE aranzer od 4000 evra tipa Tyros 4.

Za sve vrste muzike. Od recimo 250-300 evra za work. do recimo 600-700 za aranzer.

Zzzzzzzzzzzzzzz

Reverse
Urednik

Re: Klav. za svirke

Post by Reverse » 30 Sep 2011, 19:29

Za te pare... mogu ti reci ono sto verovatno i sam vec znas. Pa80 je sad oko 750-800E, Triton Le vec ima za 400. Ne znam sta bih ti drugo preporucio. Ako nemas bubnjara kao stalnog clana benda, bolje juri neki aranzer, sigurnija je varijanta.

Ivke

Post by Ivke » 01 Oct 2011, 03:41

Jesi svirao nekad na pa80? Koliko ja znam, to je dosta stara klavijatura, nisam siguran ni da je proizvode vise. Cena koju si naveo je za nov ili polovan instrument?

Sta treba da gledam pri kupovini aranzera? Znam neke osnovne stvari sa foruma i ovako, nisam svirao na jednom uopste. Trebaju mi poluotezane dirke, dobre boje, ali ima tu jos dosta toga sto treba da se gleda. Kako se ubacuju boje u njega uopste? Jel moze da se prikljuci preko usb na komp., laptop? Ima i neka kartica koji cesto spominju, bilo bi dobro kad bi neko mogao samo malo da mi pojasni te stvari. :D

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 01 Oct 2011, 15:09

Svirao sam na pa80. Cena je za polovon.
Nov aranzer sa poluotezanim dirkama(koje ces mnooogo retko sresti na aranzerima, samo na varijantama sa 76/88 dirki) za 700E neces naci ni polovne:)
Boje se "ubacuju" tako sto ti neko da flopi disk sa programom, ili nasnimis na karticu koju pominjes preko kompa ili druge klavijature i ucitas u svoju. Aranzeri sa usb-om su uglavnom preko 1000E, sto premasuje tvoj budzet, mada ti taj usb i ne znaci mnogo ako vec imas flopi ili karticu.

Post Reply