E-MU 1212m
Moderator: dejankuki
- zolideathmetal
- Urednik
E-MU 1212m
Jel neko koristio? Sta mislite o ovoj kartici?
- Rocket Roll
- Tiki the Boyler
- Urednik
Ja sam je imao jedno vrijeme.
Jako dobra kartica, sa malo komplikovanijim kontrolnim panelom i glupim položajem (poprilično teških) balansiranih konektora (koji hoće da se razvale - vidjeti tri reda niže)...
Na lošijim mašinama je malo jebucka latencija!
E da... moja se pokvarila! Jedina od 20-tak prodanih u Artistu...
I baš meni!
Jako dobra kartica, sa malo komplikovanijim kontrolnim panelom i glupim položajem (poprilično teških) balansiranih konektora (koji hoće da se razvale - vidjeti tri reda niže)...
Na lošijim mašinama je malo jebucka latencija!
E da... moja se pokvarila! Jedina od 20-tak prodanih u Artistu...
I baš meni!

- Rocket Roll
- zolideathmetal
- Urednik
- Rocket Roll
- zolideathmetal
- Urednik
Pa i nije toliko nezgodno. Mislim nista nezgodnije od ostalih, bar mi ne izlgeda tako..time will tell 
Znam da su 2 kartice. Juce sam citao dosta o njima.
I da im je jedna mana to sto ne mozes koristiti DSP-eve na 96KHz..ali ko ce snimati na 96
I da patch komplikovan..
Rocket : ti imas ovu karticu? (koliko sam ja cuo, ti je posedujes vec duze vreme)...pa mi treba ovako par reci od drugara
Da mi kazes sta mislis..sta si nasao korisnim, sta ti je mana i tako dalje.
Hvala

Znam da su 2 kartice. Juce sam citao dosta o njima.
I da im je jedna mana to sto ne mozes koristiti DSP-eve na 96KHz..ali ko ce snimati na 96

I da patch komplikovan..
Rocket : ti imas ovu karticu? (koliko sam ja cuo, ti je posedujes vec duze vreme)...pa mi treba ovako par reci od drugara

Da mi kazes sta mislis..sta si nasao korisnim, sta ti je mana i tako dalje.
Hvala

- Rocket Roll
Ah, ne, ja imam E-MU 0404 - ruku na srce, softverske razlike moje četir'sto četvorke sa 1212m baš i nema, ali hardverski je 1212m bolje rešenje (balansirani ulazi, bolji A-D konverteri).
E-MU radi sjajno u onom "set and forget" smislu - kada jednom u BIOSu isključiš integrisanu zvučnu, instaliraš drajvere, povučeš updateove sa E-MUovog sajta, podesiš željenu ASIO latenciju i setuješ njenu "miksetu" (PatchMix) na nulu (ili već kako želiš), dalje ti preostaje da radiš sa DAW softverom po svom izboru. PatchMix izgleda komplikovano, ali je u suštini virtualna mikseta koju ne moraš da diraš, pošto ćeš sva podešavanja vršiti u Cubaseu/ Nuendu/ koji god DAW softver koristiš. DSP efekti same kartice su cool za imati, ali ih retko koristim (malo su nepregledni za nameštanje) - ipak, kao bubnjar ćeš primetiti da je kompresor na samoj kartici odličan kada ti treba onaj teški, "lepljivi" zvuk bubnjeva.
Sam DAW softver "priča" kartici kojim samplerateom i bit-depthom da radi, tako da se i to podešava iz (u mom slučaju) Nuenda. Obrati pažnju na to da ti neke igrice neće raditi.
Sve ostalo je rokenrol!
E-MU radi sjajno u onom "set and forget" smislu - kada jednom u BIOSu isključiš integrisanu zvučnu, instaliraš drajvere, povučeš updateove sa E-MUovog sajta, podesiš željenu ASIO latenciju i setuješ njenu "miksetu" (PatchMix) na nulu (ili već kako želiš), dalje ti preostaje da radiš sa DAW softverom po svom izboru. PatchMix izgleda komplikovano, ali je u suštini virtualna mikseta koju ne moraš da diraš, pošto ćeš sva podešavanja vršiti u Cubaseu/ Nuendu/ koji god DAW softver koristiš. DSP efekti same kartice su cool za imati, ali ih retko koristim (malo su nepregledni za nameštanje) - ipak, kao bubnjar ćeš primetiti da je kompresor na samoj kartici odličan kada ti treba onaj teški, "lepljivi" zvuk bubnjeva.
Sam DAW softver "priča" kartici kojim samplerateom i bit-depthom da radi, tako da se i to podešava iz (u mom slučaju) Nuenda. Obrati pažnju na to da ti neke igrice neće raditi.
Sve ostalo je rokenrol!
- zolideathmetal
- Urednik
- Rocket Roll
- zolideathmetal
- Urednik
Re: E-MU 1212m
Nesto razmisljam da batalim DI Box, i da kupim neku malu mixetu od 2 kanala...sta kazes na tu ideju?
- Rocket Roll
No, što da ne? Ja imam Tapco Mix 50 i slobodno mogu da je preporučim. (Radiće pristojno i nova Behringerova serija, Xenyx, ali ako imaš koji dinar više da daš za Tapca, daj. Mnogo lepi potenciometri.)
- zolideathmetal
- Urednik
"The Mix.50 does not feature the phantom power or active DI found on the other Tapco Mix series mixers"
Ovo mi se jako ne svidja...meni je phantom pod moranjem..znaci treba mi nesto drugo.
Ni Behringer Xenyx 502 nema phantom.
Sta dalje? Sad sam stvarno u dilemi ..
Ovo mi se jako ne svidja...meni je phantom pod moranjem..znaci treba mi nesto drugo.
Ni Behringer Xenyx 502 nema phantom.
Sta dalje? Sad sam stvarno u dilemi ..
- Tiki the Boyler
- Urednik
Bolje uzmi neki mali preamp! (tipa ART V3)
Miksere u toj cjenovnoj klasi zaboravi kada je snimanje u pitanju! Rade očajno!
Miksere u toj cjenovnoj klasi zaboravi kada je snimanje u pitanju! Rade očajno!
- Rocket Roll
Nažalost, "mala dvokanalna mikseta" i "fantomsko napajanje + DI box" ne idu u istoj rečenici!
Ako ti treba fantomsko napajanje, treba ti i nešto više para - ako ne uzmeš Xenyx 802 za oko 80 evra ili Tapco Mix 100 za isto toliko, čeka te izdatak od preko 100 evra za Tapco Blend 6, Soundcraft Compact 4, ili nešto iz te klase.
Od malih preampa u Beogradu i Novom Sadu možeš eventualno da uzmeš Behringerov Tube Ultragain - sve preko toga je 150+ evra.
Predlog: nemoj uzimati E-MU 1212m, nego idi direktno na USB karticu sa sopstvenim pretpojačalima. Tu ti preporučujem ono što je Critical kupio (Edirol UA-4FX) ili Lexicon Alpha Studio, Lexicon Lambda Studio, E-MU 0404 USB 2.0...
Mnogo bolje će biti da daš 200 evra na karticu sa sopstvenim, čistim preampima nego da se grizeš oko miksete.
Ako ti treba fantomsko napajanje, treba ti i nešto više para - ako ne uzmeš Xenyx 802 za oko 80 evra ili Tapco Mix 100 za isto toliko, čeka te izdatak od preko 100 evra za Tapco Blend 6, Soundcraft Compact 4, ili nešto iz te klase.
Od malih preampa u Beogradu i Novom Sadu možeš eventualno da uzmeš Behringerov Tube Ultragain - sve preko toga je 150+ evra.
Predlog: nemoj uzimati E-MU 1212m, nego idi direktno na USB karticu sa sopstvenim pretpojačalima. Tu ti preporučujem ono što je Critical kupio (Edirol UA-4FX) ili Lexicon Alpha Studio, Lexicon Lambda Studio, E-MU 0404 USB 2.0...
Mnogo bolje će biti da daš 200 evra na karticu sa sopstvenim, čistim preampima nego da se grizeš oko miksete.