Marshall MG 100DFX
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Marshall MG 100DFX
Pozdrav drugari! da li je neko mozda imao kakvo iskustvo sa ovim pojacalom,kazu da je najbolji u klasi tranzistoraca za tu kintu,kakav je drive i tako to,da li je vise kao BLUESBRAKER pedala,ili GUVNOR itd. da li je izdrzljiv itd...hvala!
- mislim_stvarno
Re: Marshall MG 100DFX
meni bandit bolje zvuci i od marshalla avt, a ne mg. svirao sam mg na nekoj svirci
...

-
da,ali bandit meni zvuci vise hevi na drajvu,dok na marsalu mg,mislim da bih mogao dobiti onaj klasicni MARSHALL sound
Ako ti treba taj zvuk, juri nekog JCM trandzu iz osamdesetih. MG je smece (sudeci po svim primercima koje sam probao). I zvucno i po kvalitetu
-
ok,jbg,zvuci dobro na svakom klipu na YT.,mislim korektno u toj klasi,kazu da je najbolje pojacalo u klasi do 500-600 eu.theTrooper wrote:Ako ti treba taj zvuk, juri nekog JCM trandzu iz osamdesetih. MG je smece (sudeci po svim primercima koje sam probao). I zvucno i po kvalitetu
Uf, tek za te pare mozes da uzmes sta hoces. Ono, mozes polovnog lampasa, mozda cak i JCM800 2203 da nadjes za 600-700e
-
JCM,moze,i das jos na njega jedno 300 eu,za lampe, elektrolite ,trafoe,...posto su svi ``odradili`` lepo...prejako za klupske svirke...ma radi i ovaj solidno!
http://www.youtube.com/watch?v=bhwfZlQKHgE -narocito kad neko lepo svira,kao ovaj kolega npr.
http://www.youtube.com/watch?v=bhwfZlQKHgE -narocito kad neko lepo svira,kao ovaj kolega npr.
E jbg, sad ispade da te ubedjujem. Moje misljenje je da je MG bezvredan, bolje skupiti pare, ako ti ne odgovara JCM mozes kupiti polovnog JTM45, ili da ti npr peca napravi repliku...
-
ne,ne,matori taman posla,nego mnogi hvale ovog trandzu jbg.,ko pravi replike.ima li kakav demo snimak,koliko love itd. hvala!theTrooper wrote:E jbg, sad ispade da te ubedjujem. Moje misljenje je da je MG bezvredan, bolje skupiti pare, ako ti ne odgovara JCM mozes kupiti polovnog JTM45, ili da ti npr peca napravi repliku...
Isplati ti se ako ga uzmeš polovnog, do recimo 250-300 evra. Solidan klin, solidan crunch, drajv prilično muljav. Uz malo muke, može se namestiti solidan maršalski džndžn, ako se Contour skine na 0 i još malo iscima sa potovima. Non stop ima neki neprijatan sub bass poput jeftinih mini linija. Nije smeće, ali nije ni best baj Marshall trandža.
- sirac-šunka
- vragolan
A kakva su mišljenja javnog mnjenja foruma u vezi onih Marshall Mosfet i FiveFifteen split channel reverb, što čuče već neko vreme po oglasima... ?
- mislim_stvarno
vrlo pozitivna, s obzirom da volim svog marshal tranzistorcasirac-šunka wrote:A kakva su mišljenja javnog mnjenja foruma u vezi onih Marshall Mosfet i FiveFifteen split channel reverb, što čuče već neko vreme po oglasima... ?

apsolutnotheTrooper wrote:Ako ti treba taj zvuk, juri nekog JCM trandzu iz osamdesetih. MG je smece (sudeci po svim primercima koje sam probao). I zvucno i po kvalitetu

ja imam 5212, tranzistorski jcm800 iz 80ih, i to je meni vise nego dovoljno (pre svega mislim na to da mi nije neophodna lampa, jer ne znam sta bih sa njomzokigajson wrote:da,ali bandit meni zvuci vise hevi na drajvu,dok na marsalu mg,mislim da bih mogao dobiti onaj klasicni MARSHALL sound

ne znam gde si citao, ali iskreno sumnjam da vecina ljudi misli da je to najbolje pojacalo za 500-600e, mozda po neko, ali verujem da su to niski procenti, bolje uzmes peavey ili bugeru lampas
u svakom slucaju, mislim da ne bi smeo da das vise od 300e za mg100, a nikako vece pare nego za solidstate ili valvestate marshale iz 80ih (pa i danasnju avt seriju)
Peca, HillBilly sa foruma. I Tasa iz panceva pravi isto, za njih dvojicu znamzokigajson wrote:ne,ne,matori taman posla,nego mnogi hvale ovog trandzu jbg.,ko pravi replike.ima li kakav demo snimak,koliko love itd. hvala!theTrooper wrote:E jbg, sad ispade da te ubedjujem. Moje misljenje je da je MG bezvredan, bolje skupiti pare, ako ti ne odgovara JCM mozes kupiti polovnog JTM45, ili da ti npr peca napravi repliku...
Kako šta, pa da je redovito menjašmislim_stvarno wrote:pre svega mislim na to da mi nije neophodna lampa, jer ne znam sta bih sa njom![]()

-
imao sam bandita oko godinu dana,i on,kao i vecina tranz. pojacala novije generacije ima taj SUB i zvuk vise nalik procesorima,nego starim lampasima(a i novim) ovo mi nudi lik u nekoj trampi pa zato pitam,a i mislio sam da zvuci,ne bolje od bandita, vec vise ``marshalski``,jer takav zvuk preferiram....nebojsak wrote:Isplati ti se ako ga uzmeš polovnog, do recimo 250-300 evra. Solidan klin, solidan crunch, drajv prilično muljav. Uz malo muke, može se namestiti solidan maršalski džndžn, ako se Contour skine na 0 i još malo iscima sa potovima. Non stop ima neki neprijatan sub bass poput jeftinih mini linija. Nije smeće, ali nije ni best baj Marshall trandža.