made in japan

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Loverboy

made in japan

Post by Loverboy » 23 Feb 2012, 22:18

Bassisti, koliko vredi Fender Squier Precision bass proizveden u Japanu? Po serijskom broju (e724483) bass je napravljen u periodu od 1984-1987. Bass je u solidnom stanju, ali bih malo da ga doteram. Ne planiram da ga prodam, mislio sam da ubacim neke nove magnete. Cini mi se da ima malo mutav zvuk, pa bih da probam malo da ga osvezim (ako neko ima preporuku bila bi dobrodosla...dimarzio, ili seymor duncan, ili nista ne menjati...).
Unapred fala

Trooper
Urednik

Re: made in japan

Post by Trooper » 23 Feb 2012, 23:15

Dimarzio Model P magnet stavis i to je to. Eventualno Seymour Duncan Quarter Pounder. A vredi... 250-300e max u dobrom stanju. Bar tako mislim

SonicX

Post by SonicX » 24 Feb 2012, 00:38

kvoter paunder je moj izbor. Hocu reci, imam ga na mom skvajeru i odlicno zvuci. Do sad nisi menjao magnete?

Cope

Post by Cope » 24 Feb 2012, 02:16

To su vrlo solidni instrumenti, naročito ako je drvo staro a nema deformacija na vratu. Nemaju neku cenu na tržištu, ali zato jako lepo sviraju, i zato se ne isplati razmišljati o prodaji.
Ja bih ga lično apgrejdovao sa Dimarzio magnetom: http://www.mitrosmusic.com/proizvod/610 ... P-DP122BK/ za muziku koju sviram jer mi se više dopada od QP, konkretno tonski radi malo štofanije što se meni više sviđa, dok QP ima jači udarac.

Probaj ti to na većoj snazi, jer obično ti magneti koji deluju mutavo po kući se vrlo lepo otvore tonski na velikoj bini.

ps. Koliko ti taj fabrički magnet ima Kilo oma? Daj neku sliku basa da ga vidimo.... :ziveli:

Loverboy

Post by Loverboy » 24 Feb 2012, 13:19

Nisam nista menjao na njemu dosad. Prethodni vlasnik ga je budzio, stavio je aktivnu elektroniku, pa sad na njemu ima jedan prekidac i rupa za jos jedan pot. Kada sam ga kupovao, trazio sam da vrati originalne delove. E, sad bih ja da malo doteram gitaru, izbacim taj prekidac, zamenim kompletan plastican deo na telu i mozda pokusam sa nekim novim magnetima. Inace ne znam koliko su kilo oma sadasnji magneti. Cim provalim kako se ovde kace slike postavicu neku o bejsa. Vrat je prav kao strela, a civije dugo drze stim. Na donjem delu tela je zagreban i vidi se drvo, ali nije puklo niti je znacajnije osteceno. Da li bih mozda trebao da menjam i kobilicu? Ne fali joj nista, nego cisto zbog estetike. Mada, bojim se da ne stavim goru od ove koju sad imam.

Bozha

Post by Bozha » 24 Feb 2012, 13:50

Ako je stvarno japanac, ako su originalni magnet i hardver, ne treba tu nista menjati, samo ga dovesti u originalno stanje i staviti nove zice.

SonicX

Post by SonicX » 24 Feb 2012, 14:21

Cope wrote:To su vrlo solidni instrumenti, naročito ako je drvo staro a nema deformacija na vratu. Nemaju neku cenu na tržištu, ali zato jako lepo sviraju, i zato se ne isplati razmišljati o prodaji.
Ja bih ga lično apgrejdovao sa Dimarzio magnetom: http://www.mitrosmusic.com/proizvod/610 ... P-DP122BK/ za muziku koju sviram jer mi se više dopada od QP, konkretno tonski radi malo štofanije što se meni više sviđa, dok QP ima jači udarac.

Probaj ti to na većoj snazi, jer obično ti magneti koji deluju mutavo po kući se vrlo lepo otvore tonski na velikoj bini.

ps. Koliko ti taj fabrički magnet ima Kilo oma? Daj neku sliku basa da ga vidimo.... :ziveli:
Sta znaci "stofanije"? :D
Drugar je stavio Dimarzio na svog fendera, i nije mi se bas dopao zvuk...

Cope

Post by Cope » 24 Feb 2012, 15:44

SonicX wrote:
Cope wrote:To su vrlo solidni instrumenti, naročito ako je drvo staro a nema deformacija na vratu. Nemaju neku cenu na tržištu, ali zato jako lepo sviraju, i zato se ne isplati razmišljati o prodaji.

Pa zavisi koji, ima Dimarzia gomila, konkretno ovaj što sam stavio je odličan za te pare i ima da se nabavi kod nas što je opet bitno. E sad "štofanije" mogu da prevedem na "finije"...
Misim ima i lepe jeans garderobe, trenerke su udobne, ali od štofa se ipak prave skupa odela i u posebnim prilikama se oblače. :ziveli:

SonicX

Post by SonicX » 24 Feb 2012, 16:21

Cope wrote:
SonicX wrote:

Pa zavisi koji, ima Dimarzia gomila, konkretno ovaj što sam stavio je odličan za te pare i ima da se nabavi kod nas što je opet bitno. E sad "štofanije" mogu da prevedem na "finije"...
Misim ima i lepe jeans garderobe, trenerke su udobne, ali od štofa se ipak prave skupa odela i u posebnim prilikama se oblače. :ziveli:
Svaki dan saznas nesto novo.. :D :ziveli:

Post Reply