Pre jedno mesec-dva sam odlučio da se i ja odvažim i pokušam da napravim električnu gitaru i to kopiju Les Paul-a. Odmah na početku sam imao velikih problema oko pronalaženja drveta, svako ko bude probao videće da je to užasno, ko bi rekao da u Srbiji ne može da se lako nadje dobar komad drveta. Kao što znate original LP se pravi od mahagonija i javora. Kako mahagoni ovde ne mogu da nadjem kao zamenu njemu uzeo sam orah a top gitare i vrat će biti od javora.
Evo par slika oraha od koga će biti telo gitare, u pitanju su dva komada koja će se lepiti jedan za drugi, to već ionako znate, klasika...

Ovaj orah je veće debljine od one koja je potrebna (5.5 cm umesto 4.5 cm) tako da sam morao da ga stanjim, idealno bi bilo da imam diht, ali kako nemam morao sam da se snalazim (videne bio si u pravu, izrada gitare je prava gimnastika za mozak

Pošto u toku svih ovih praznika nisam ništa radio tek danas popodne nastavljam pa ću slikati i jedan deo koji sam već obradio i drugi na kome još radim i verovatno ćete moći i to videti koliko već sutra. Sad već počinjem i da razmišljam o nabavci hardwera za gitaru, tako da gledam po netu, narocito http://www.stewmac.com/ a išao sam i do jedne prodavnice u svom gradu i mogu vam reći da su cene u gradu skoro duplo veće nego da mi sve to stigne iz Amerike, naši trgovci-naša posla, ali to već svi znamo...

Nadam se da će vam moja tema biti interesantna i da ću na kraju uspeti da napravim gitaru koja će pre svega tehnički biti kako treba, a izgled je već stvar ukusa. Pa ako sve dobro krene možda bi mogli viden i ja da napravimo malu imperiju ovde na jugu Srbije, on će biti zadužen za akustiku a ja za električne instrumente

I naravno sa malim zakašnjenjem srećna Nova godina svima i mir Božji, Hristos se rodi. Kad sam već ovde hajde unapred da vam čestitam i pravoslavnu Novu godinu (ili kako mi volimo da kažemo, Srpsku)