Bio sam u Mitrosu i Sky musicu zadnji put i nista. A u ovom mome selu takvo nesto je "cudo"!
Gdje da nadjem zice?
Gdje da nadjem zice?
Ljudi moji imam nekog starog dvanesterca od ujaka i nigdje da nadjem zice
Bio sam u Mitrosu i Sky musicu zadnji put i nista. A u ovom mome selu takvo nesto je "cudo"!
- Rocket Roll
Re: Gdje da nadjem zice?
Aha. A šta te sprečava da uzmeš dva seta najtanjih "običnih" žica i da ih staviš na gitaru (naravno, u isto vreme)?
Ranije sam ih viđao i u Mitrosu i kod Marića, verovatno ih imaju povremeno, a verujem i drugi prodavci. Probaj da postaviš pitanje Dudi Bezuhi jer on ima jednu 12-cu.Rade_Solomon wrote:Ljudi moji imam nekog starog dvanesterca od ujaka i nigdje da nadjem zice![]()
Ajde mi preporucite metalne zice za akusticnu gitaru (DA CAPO btw), mislim prvenstveno na 9ke posto sam njh koristio i ranije, lakse bendovanje i tako to, (znam da je zvuk "losiji" sa njima) ali mozda se i predomislim da uzmem 10ke ako me ubedite.

E ljudi pretrazivao sam malo forume i skontao da cu ipka da stavim 10ke, pa mi dajte savete koje? 
Tebi treba savet gde da kupis zice za 12-o zicaru?
Pa u muzickoj radnji a ako nema, nema jebiga.
Mislim, koji drugi odgovor ocekujes...?
Pa u muzickoj radnji a ako nema, nema jebiga.
Mislim, koji drugi odgovor ocekujes...?
Ja zaboravio da napomenem trazim zice za 6to zicanu... sorry
nisam hteo da otvram novu temu
Ja se izvinjavam.ratluci wrote:Ja zaboravio da napomenem trazim zice za 6to zicanu... sorry
Iz nekog razloga sam mislio da si ti Solomon.
Ma OK, dobro da si me osvestio sta sam napisao
Da ti odgovorim na pitanje...
9ke nemoj nikako da stavljas na akusticnu.
Mislim da su za akusticnu cak i 10ke tanke ali 9ke nikako.
Ja sam uvek koristio d'addario 11ke ili 12ke ali nisam najzadovoljniji njima ako ti to sta znaci...
Zvuk i nije los ali pucaju k'o lude (bar meni)...
Iako nisam nikad koristio Ernie Ball zice za akusticnu, ja bih ti preporucio njih samo jer sam jako zadovoljan njihovim zicama za elektricnu.
Uzmi njih ako nadjes.
9ke nemoj nikako da stavljas na akusticnu.
Mislim da su za akusticnu cak i 10ke tanke ali 9ke nikako.
Ja sam uvek koristio d'addario 11ke ili 12ke ali nisam najzadovoljniji njima ako ti to sta znaci...
Zvuk i nije los ali pucaju k'o lude (bar meni)...
Iako nisam nikad koristio Ernie Ball zice za akusticnu, ja bih ti preporucio njih samo jer sam jako zadovoljan njihovim zicama za elektricnu.
Uzmi njih ako nadjes.
Ma ja sam devtke dobio za dz i evo vec godinu dana mi stoje na gitari, pocele da gube ton i rekoa da ih promenim. Plasim da mi 11tice ne budu previse tvrde (a plasim se i krivljenja vrata gitare, naglo sa 9 na 11) ipka cu da probam sa 10kama. Znas li tacno seriju tih zica
Ne cudi me da su ti zice izgubile ton posle godinu dana.ratluci wrote:Ma ja sam devtke dobio za dz i evo vec godinu dana mi stoje na gitari, pocele da gube ton i rekoa da ih promenim. Plasim da mi 11tice ne budu previse tvrde (a plasim se i krivljenja vrata gitare, naglo sa 9 na 11) ipka cu da probam sa 10kama. Znas li tacno seriju tih zica
Ne znam tacno seriju.
Uzmi obicne 10ke i mislim da ces biti zadovoljan.
Prilično sam zadovoljan sa Ernie Ball - Earthwood žicama za akustičnu. Uglavnom koristim Ernie Ball, i za akustičnu i za električnu. Samo da znaš da tu teško može bilo ko da ti da savet, posebno kad je akustična gitara u pitanju, svako tu čuje nešto drugo... E da, ja nikad ne koristim na akustičnoj tanje od .011.