Interface za home snimanje i Amplitube/Guitar Rig?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

bancika

Interface za home snimanje i Amplitube/Guitar Rig?

Post by bancika » 08 Mar 2013, 18:03

Koji bi ste preporucili?

* da kosta negde do 150$
* da dobro radi sa XP-om
* da mogu da teram neki amplitube ili nesto slicno sa slusalicama i back-tracks bez primetne latencije
* da ima bar jedan obican i dva XLR ulaza.

Nemam pojma o tome, hteo bih da imam alternativni digitalni rig za dnevnu sobu za kasno uvece kad devojka spava tamo gde mi je rig A :)

Za sada mi je ovaj interesantan

http://www.sweetwater.com/store/detail/Scarlett2i2/

:ziveli:

xspaceman

Re: Interface za home snimanje i Amplitube/Guitar Rig?

Post by xspaceman » 08 Mar 2013, 18:11

bancika

Post by bancika » 08 Mar 2013, 18:16

video sam i taj, al me ovaj privukao alu kucistem i fancy izgledom :)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 08 Mar 2013, 22:59

Ja malopre ispazarih ovaj, Muzzy mi ga je nahvalio a jeftin je. Javljam u utorak kako šljaka (do tad će da stigne...) :D

http://www.sweetwater.com/store/detail/FastTrkUSB2/

bancika

Post by bancika » 08 Mar 2013, 23:49

tnx. taj mi je bio prvi u opticaju, ali mi treba 2 XLR-a, jedan za mic, jedan za palmera.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 09 Mar 2013, 00:13

bancika wrote:tnx. taj mi je bio prvi u opticaju, ali mi treba 2 XLR-a, jedan za mic, jedan za palmera.
Sad videh da si to napisao... Onda samo Focusrite, nije mnogo skuplji a i lepši je I guess :D

bancika

Post by bancika » 09 Mar 2013, 00:21

i onaj presonus deluje kao da je slican spec http://www.sweetwater.com/store/detail/AudioBoxUSB/
kao i tascam http://www.sweetwater.com/store/detail/US144mk2/

Jel imao neko iskustva sa nekim od pomenuta tri? Ja nemam pojma u sta da gledam, da treba da izaberem uzeo bih crvenog :)

progg

Post by progg » 09 Mar 2013, 17:32

U slicnoj sam dilemi zadnjih nedelju dana kao i bancika. Prodao sam svoj stari interfejs (M-Audio Firewire 1814), a potrebno mi je nesto sto ima mic input (obavezan phantom) i jedan input za gitaru. Izblejao sam po forumima i procitao sledece:
- focursrite scarlett 2i2 ima problem sa clipping-om, bez obzira da li je gitara sa pasivnim, low output magnetima ili su na njoj neki aktivni, emg recimo,
- presonus audiobox (22vsl) navodno ima "pops & crack" prilikom upotrebe, cenim da je u pitanju ili latencija ili nesto drugo (korisnici nisu najbolje objasnili),
- m-audio fast track i fast track pro sam imao prilike detaljno da isprobam - fast track nije imao nikakve mane, dok se na istoj masini fast track pro cudno ponasao (blago pomeranje monitora racunara, iskljucuje zvuk i potreban je restart audio interfejsa da bi opet proradio - isti problem kod dva desktop i jedngo laptop racunara, s tim sto kod laptopa nije problem u pomeranju monitora, vec prekida rad ukoliko malkice pomeris sam fast track pro).
Sto se prva dva interfejsa tice, nemam iskustva, a znam da forumi nisu idealno mesto da stices bilo kakvo znanje i iskustvo, jer verujem da je dobra vecina njih koja ima probleme sa pomenutim interfejsima, sama kriva za njih.
Sudeci po specifikacijama Focursrite Scarlett 2i2 ima solidan gain range, s tim sto me plasi donja granica koja ne ide u minus, vec startuje sa 0 ili +10 db (nisam siguran, ima na sajtu proizvodjaca), a znam da je kod mog starog interfejsa donja granica bila izmedju -20 i -30db, sto znatno vise smanjuje ulazni signal i nema teorije da ista klipuje sa gain kontrolom na minimumu (probano sa SD Little 59 za tele koji je merio 18,55 kohm-a). S obzirom na to, mislim da je Scarlett 2i4 bolje resenje, jer ima pad koji obara input gain za nekih 10db.

Ja se licno dvoumim izmedju Scarlett 2i4 i Presonus audiobox 22vsl (m-audio verovatno vise necu nikada kupiti, iz svojih nekih razloga).

bancika

Post by bancika » 09 Mar 2013, 23:50

tnx na info...otprilike su i meni ta dva kandidati :)

MUzzY

Post by MUzzY » 10 Mar 2013, 01:05

U tom cenovnom rangu nema razlike u prempima i konverterima ali ima u kvalitetu drajvera. Ja bih isao na m-audio ili presonus varijantu. Presonus ima nesto ozbiljniji preamp a m-audio ima vrhunske drajvere.
Nema greske sta god da uzmes. Licno, pazario bih presonusa.

komil

Post by komil » 11 Mar 2013, 08:34

Ja imam taj Alesis io2 i zadovoljan sam kako radi. Mogu ti poslati da se poigraš s njim na nekih dve nedelje, ako ti to nešto znači pri izboru. Ja sam ga kupio u Playeru (player.rs), tu je oko sto evra.

Ace
MF veteran

Post by Ace » 11 Mar 2013, 12:43

preporucio bih ti ovaj, i ja sam ga pazario skoro, a i vidim da ga je neko vec spomenuo..

http://www.musiciansfriend.com/pro-audi ... ing-system

inace, baci Guitar Rig, i Nabavi peavey Revalver MKIII , mnogo realisticniji zvuk.. :kokice:

karton

Post by karton » 11 Mar 2013, 17:02

progg wrote:fast track pro cudno ponasao (blago pomeranje monitora racunara, iskljucuje zvuk i potreban je restart audio interfejsa da bi opet proradio - isti problem kod dva desktop i jedngo laptop racunara, s tim sto kod laptopa nije problem u pomeranju monitora, vec prekida rad ukoliko malkice pomeris sam fast track pro).
:1:

bancika

Post by bancika » 11 Mar 2013, 22:03

Ace wrote:inace, baci Guitar Rig, i Nabavi peavey Revalver MKIII , mnogo realisticniji zvuk.. :kokice:
ma to sam lupio, nemam nista instalirano dok ne uzmem interface...nemam pojma ni sta se nudi :)

MUzzY

Post by MUzzY » 19 Mar 2013, 03:19

Ce ti kazem koje free pluginove da skines ;)
Rade bolje od svakog komercijalnog plugina.

Post Reply