Pomoc oko kupovine dist-fuzz

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Midnight Rider

Pomoc oko kupovine dist-fuzz

Post by Midnight Rider » 17 Mar 2013, 17:46

Imam Hardwire CM2 Tube Overdrive...al hteo bih da upotpunim pedalboard sa nekom distorzijom (koja nije previse metalska) il fuzzom (koji moze da pruzi i razgovetnije tonove). Npr. Oktavia mi se ne svidja al MXR Fuzz Face 70th edition deluje ok na YT i svidja mi se sto nije glomazan.Od distorzija jel imao ko iskustva sa :
http://www.youtube.com/watch?v=uLkd4DX3PxY ?? ...kazu da je totalno suprotna Mad Proffesorovoj M.Red Distorziji - koja je naravno sulodo skupa, al deluje malo heavy metalska il mi se cini ???
Ne bih da pravim klonove pedala,jeste jeftinije al zasad sam u drugom fazonu...niti da se oslanjam na distorziju sa svog fender pojacala
(iako ga imam,jer ne sviram samo na njemu).Sviram Les Paul repliku SX
Sto se tice zanrova koje sviram to je uglavnom neki alt.rock,blues,funk...svasta nesto al ne i metal.

Ne znam jel glupo da objedinjujem ta dva efekta jednom pedalom...al ako mogu-super, sutra cu da probam par kombinacija.
U svakom slucaju voleo bih da cujem vasa iskustva i savete. :mrgreen:
hvala svima :ziveli:

Mugen_Gica

Re: Pomoc oko kupovine dist-fuzz

Post by Mugen_Gica » 17 Mar 2013, 21:09

Ako mozes da nadjes black arts pharaoh i earthbound audio super collider. Barber dirty bomb. Bilo koji oktaver fuzz. Ali supercollider je uvek :ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 18 Mar 2013, 00:28

Mozda najobicniji Big Muff Pi? Vecina tih alt bendova koristi (izmedju ostalog) i neku varijaciju mafa

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 18 Mar 2013, 01:56

Trooper wrote:Mozda najobicniji Big Muff Pi? Vecina tih alt bendova koristi (izmedju ostalog) i neku varijaciju mafa
Pa to je to. Faraon, supercollider bla bla bla ko zna koja verzija itd.

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 18 Mar 2013, 07:51

Hvala za savete,znaci definitvno da gledam fuzzeve a ne distorzije? (ok, znam da je Big Muff pi i jedno i drugo).
Probao sam Litlle Big Muff i ne uklapa mi se...dok je Big muff definitivno bolji al mi je prevelik za pedalboard...znam da moze da se prepakuje.
Za oko mi je pao i MXR Classic 108 fuzz sa buferom. Skoro da je indetican Fuzz Faceu al ima i bufer.
Pharaona nemam pojma gde da nadjem u USA, jer sam malo gledao po eU radnjama i nista ? a polovni se ne vidja bas cesto.

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 18 Mar 2013, 13:19

Vratih se iz Mitrosa iznerviran "ljubaznoscu" debelog prodavca... ::ranting::
Iako mi se nedelju dana ranije prosipao filozofijom " 'Besh efekte" kabel,pojacalo i gitara su sve sto ti treba...ipak sam ga priupitao za savet i dobio jos jedno proseravanje i pogled s visine..."sve je to u principu isto sranje dist-fuzz, al nije u tome stvar vec u prstima !!! "
Sto mu gromova !!!
Otisao sam i ne planiram da se vratim bar dok je doticni trgovac u radnji... (NS)
:x

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 Mar 2013, 13:23

Nema nerviranja, lepo onda primenis princip "na jedno udje - na drugo izadje", i samo po svom. Lepo uzmes i probas to sto te zanima i cao.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 18 Mar 2013, 13:24

faraona možeš da naručiš lično od njih, odeš na fejsbuk i nadješ Black Arts... i ono vode je redovno, vise tu tako da ih moš naći.. ja sam pričao sa nekim ko vodi tu stranicu bio oko tog naručivanja kako bi išlo i kaže lik da može da se izvede

al je faraon skup do jajeta

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 18 Mar 2013, 13:34

Fala ljudi za rec podrske i savete :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Mar 2013, 14:07

ti bi duane mogo da uzmes svog faraona nazad *****, stvarno je greota ja ga nisam ukljucio dva meseca lol, nije ko da te nisam terao da ga uzmes vec lol

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 18 Mar 2013, 14:47

x)

aj oću, a moš i bobi poneti

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Mar 2013, 14:53

taj rad, cu mu ponesem.
ce nam bude lepo svima :*

za midnight rider-a: buraz malo si se razbacao po temama i sticem utisak da si u fazonu da posto-poto oces da probas razne stvari i da nabavis malo od ovoga, malo od onoga, cisto radi imanja a bez neke predstave za sta bi sta koristio :) to je ok skroz, svi smo tako radili , ali zarad cuvanja tvog novcanika ostaje ti da ides i da smaras prodavce, ako si u BG-u idi u Mitros i trazi Voju, on je najkul od svih tamo, mada ima finih momaka tamo...no nebitno to, gledaj dosta youtube klipova i testova pedala od najpoznatijih kanala koji se time bave, ali i najvise gledaj kako odredjena pedala moze da zvuci u muzickom kontekstu imas npr kanale musictoyznetwork i prymaxevintage, koji najvise demo-ju pedale tako sto lik koji svira [fantastican, neverovatan gitarista] ima neki jam ili bas pravu full bodied kompoziciju i koristi pedale na raznim podesavanjima za razne muzicko-sonicno-kompozicione efekte. tako npr mozes promeniti misljenje povodom mnogih vrsta efekata za koje si npr na pocetku mislio da su mozda i totalno neupotrebljivi vec da su ok kao svrha za sebe, za zajebanciju :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 18 Mar 2013, 15:54

Cortex wrote:ti bi duane mogo da uzmes svog faraona nazad *****, stvarno je greota ja ga nisam ukljucio dva meseca lol, nije ko da te nisam terao da ga uzmes vec lol
Aj uzeću je ja pa ću mu je proslediti.

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 18 Mar 2013, 16:36

@ Cortex
Matori,niko nije bio toliko upravu kao ti,prosao si moju situaciju davnih dana, i ISKRENO HVALA na savetu :ziveli:
Otkad sam i poceo sa koriscenjem pedala (imao sam procesor pre toga) video sam koliko je to sve siroko i raznovrsno i koliko tek treba da ucim, pogotovo jer sam amater i radim sve ovo iz ljubavi i hobija.Gledam dosta YT i ucim odatle koje su pedale ok (mada onaj Andy iz Pro Guitar bi mogao da proda i najvece sranje od pedale,kako svira i prezentuje..) ali i preko ovog foruma i iskustva drugih.
Ono sto je najvaznije da sam naucio je da nista nije bas kao sto mislis, dok ne probas sam odredjenu pedalu.

Sto se tice tebe imam samo pohvale za znanje (jer sam citao dosta tvojih postova) i smatram te umetnikom medju graditeljima pedale.
Kada sam video Miles Ahead pao sam na dupe :shock: pogotovo sto sam veliki ljubitelj Miles Davisa u svim njegovim fazama (pogotovo u fusion periodu)...cuo sam i kako zvuci,nemam reci.Jos kada bi prodavao ta svoja "umetnicka dela"... :bow:
eni vej, tu smo da bi se zezali i razmenjivali iskustva. :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Mar 2013, 16:45

hahaha lol choveche. hvala ti na lepim recima ali ipak mislim da si malo preterao, mozda i mnogo :D but no harm done hehehe, samo polako, probaj dosta toga, i znaj da nema sanse, pak, da ikada u ovom hobiju budes u plusu sa kintom. sve je to samo jedan veliki zacarani krug prodavanja sve i svacega ispod cene ne bili se probalo ili posedovalo nesto drugo :ziveli: samo stalozeno i non-Nemanja-Velimirovicski :mrgreen: i bices u redu hahah

Post Reply