Ibanezov Edge III tremolo i neiskrenost prodavaca

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

ToneChaser

Ibanezov Edge III tremolo i neiskrenost prodavaca

Post by ToneChaser » 28 Apr 2013, 16:31

U gitaristickim krugovima opste je poznato da je Edge III najgori Ibanez tremolo ikada.

Na KP ne postoji ni jedan oglas za nekog Ibaneza koji ima Edge III a da ga nije preterano ishvalio tipa - "floyd se nikada ali nikada ne rastimava, mzoete ga drndati svom silom, menjam zice jednom u 6 meseci, zaboravio sam kada sam zadnji put nastimao gitaru itd"

A u realnosti cim pipnes rucicu ode stim....

I vecina tih prodavaca hvalisavaca na slikama ima gitaru na kojoj nije postavljena rucica :metal: :XD: :XD: :XD:

Tada se nije setio da treba da je zakaci i da slika kako bi potencijalni kupci zakljucili da on ipak koristi "floyd" posto je tu rucica.....

A oni svi kao drndaju tremolo 24h dnevno, drzi im stim po godinu dana, a niko na slici da uslika gitaru sa rucicom hehehehe.

I kada ga pitas - A ok, ali zasto se na slikama ne nalazi i rucica, imas li rucicu, oni odgovaraju - "Ma imam prijatelju, nego sdam je skinuo, ne koristim "floyd".

Pa mislim rodjace, ako ne koristis "floyd" koj si moj kupovao gitaru sa floating tremolom, sta volis kada gitara ima manji sustejn? (zbog plutajuce kobilice) :XD:

Nasi prodavci su presmesni.

Trooper
Urednik

Re: Ibanezov Edge III tremolo i neiskrenost prodavaca

Post by Trooper » 28 Apr 2013, 17:30

Edge 3 nije toliko los trem. Problem je sto su uglavnom svi po defaultu lose podeseni, i onda ima ogromnih problema sa stimom. Ja sam imao gitaru sa Edge3 (RG350) kao i nekoliko clanova ovog foruma, i nikad nisam neki ozbiljan problem primetio (u odnosu na Floyd Rose). Kvalitet izrade je los, tj na nivou bilo kog licenciranog flojda (Jackson i slicniji)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 Apr 2013, 18:16

i ja sam imao, i legura od koje je napravljen, nije dobra, ali da moze da posluzi fino, moze.

BTW trooper, jackson tremola (jt580 sa stare x i pro serije) su bolja ;) :mrgreen:

ToneChaser

Post by ToneChaser » 28 Apr 2013, 18:35

Pa to - "nisu toliko losa" tj vek trajanja im je najvise 2 godine, a posle jednostavno ne smes da pipnes rucicu, i ne postoji to tajno podesavanje i setap koji ce obezbediti da stoji u stimu ili pak da vraca u nultu poziciju. I onda ide odmah na KP, ili vlasnik izvadi rucicu i nikada je vise ne zabode/usrafi u tremolo.

ToneChaser

Post by ToneChaser » 28 Apr 2013, 18:36

Mozda ste vi vase gitare prodali u zadnjem trenutku kada je koliko toliko radio, ali vas zato sada psuju likovi kod kojih su vase gitare :mrgreen: :hide:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 28 Apr 2013, 19:19

Ne.
@mislim_stvarno pricam o novim dzeksonima sa licenciranim flojdovima, o sekterima itd, tj svima koji prave svoje verzije FR-a.
A posle 2-3 godine je vreme za menjanje postova koji se pojedu, i onda opet radi besprekorno nakon sto se setapuje propisno.

ApplePie

Post by ApplePie » 28 Apr 2013, 21:21

Ne mogu da ne reagujem... EDGE III je pravljen u Indoneziji, cena mu je oko 50 dolara, evra, svejedno i kao takav radi fenomenalno !!!
Glupo ga je i porediti sa npr EDGE LP kome je cena oko 350 evra, Proizvodi ga Gotoh, Japan.... Za svaki tremolo pa i one kineske važi da dobar setup rešava stvar. Tremolo sam po sebi kad je nov ne može "ispadati" iz štima a Edge ima tu finu osovinu da mu se oštrice menjaju (kao i pivoti). Trajnost tremola zaviisi od kvaliteta čelika koji je korišten a pre svega od načina upotrebe. Zameniti oštrice npr na svake 2 godine za 20 € koliko kostaju nije neka nauka. OFR to nema, nema ni shaller, kod njega su ubačene oštrice u bazu tremola a zamena baze je oko 50 evra. Da mi nije prošlo 30-ak EDGE III tremola kroz ruke ne bih se ni oglasio. Bilo je krševa prouzrokovanih divljim vlasnicima ali kada je nov i lepo setapovan radi kao i svaki drugi tremolo makar bio i Shaller ... ENDE

P.S. Jacksonove JT 500 i 580 i JT6 je pravio Shaller u početku ... ovi kasniji su tu negde po kvalitetu kao i Edge samo što na Jacksonovim možete zameniti oštrice NIKAD :)

ApplePie

Post by ApplePie » 28 Apr 2013, 21:32

Još malo moram da pametujem... Uz nove postove i oštrenje tremola sam uspeo da preporodim 5-6 tremola (Edge III). Potrebne su dijamantske turpije, sigurna ruka i znanje šta treba raditi. Trenutno posedujem Edge pro, Edge pro II, dva komada Edge i četiri Edge LP. Imam i jedan Edge III koji je uspešno oporavljen i trenutno nema razlike u radu od ostalih. Razlika je što mi ovi Japan Edge rade već 20-ak godina na gitari a ovaj Edge III ću videti koliko će izdržati do nove reparacije (po mojoj proceni oko 5 godina)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 Apr 2013, 22:23

ApplePie, jel' i edge3 moze da menja ostrice? Toga se ne secam. Mislio sam da samo ovi bolji, japanski mogu to...

Inace, batalio sam tremola pre par godina, ali najvise mi se svidja koncept ZR tremola sa s serije, pa i khaler. Cini mi se kao manji hasstle i izbacivanje tog najosetljivijeg dela svih floydolikih tremola, ostrica i pivota.. :)

ApplePie

Post by ApplePie » 28 Apr 2013, 22:56

mislim_stvarno wrote:ApplePie, jel' i edge3 moze da menja ostrice? Toga se ne secam. Mislio sam da samo ovi bolji, japanski mogu to...
Naprotiv ... Japanski to ne mogu 8) Korejski Edge pro II i Edge III mogu. Poenta je što oni nisu licencirani. tj FR vise nema prava da naplacuje licencu pa su oni uneli izvesne inovacije, u neku ruku pojednostavili proizvod (citaj pojeftinili) i nose oznaku Ibanez.

Reagovao sam na prvu rečenicu u prvom postu najviše .. Tvrdnja sa izmišljenim argumentom.. To što neko pokvari tremolo ili polomi gitaru ne znači da je gitara ili tremolo loš nego govori o vlasniku istih ... :ziveli:

Na komentar o manjem sustainu sa floating tremolom nemam komentar ... samo :D

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 28 Apr 2013, 23:08

Meni se najvise dojme EdgePro i Kahler, jer i jedan i drugi sistem izgledaju neunistivo

ApplePie

Post by ApplePie » 28 Apr 2013, 23:22

Kahler Spyder i Killer .... FR tip tremola i verovatno najbolji i najkopletniji tremolo sistemi ikada napravljeni. U odnosu na OFR imaju podešavanje visine žica, umetanje žice sa ili bez kuglice i najvažnije dve oštrice prema pivotu, ne može se raštimati ni čekićem. Na svakom deliću piše Made in USA. Oštrice se naravno menjaju ali za to nije bilo potrebe ... ma ko ga je imao u rukama zna o čemu pričam. Upravo zbog te kompleksnosti su i prestali sa proizvodnjom. Prodaje se jeftino a ne kvalitetno.. ili na kavalitetu nema zarade..

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Apr 2013, 00:11

"Jos uvjek sanjam"...

Moj stari omiljeni trem.

Image

Trzalica

Post by Trzalica » 29 Apr 2013, 00:18

Dersu Uzala wrote:"Jos uvjek sanjam"...

Moj stari omiljeni trem.

Image